RSA-gutta er 2024-optimister

Daglig leder hos RSA Bil i Fredrikstad, Hermod Johnsen og daglig leder hos RSA Bil i Sarpsborg, Bjørn Elmansa er glade og tilfredse karer ved inngangen til et nytt år. Begge er nemlig optimister med tanke på alt det positive som skjer i 2024.

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det kommer mange spennende modeller utover året som vi er ganske sikre på vil slå an, så vi har stor tro på at 2024 skal bli et bra år for oss. Rentetoppen er nådd, folk blir roligere og dermed vil kjøpelysten komme enda sterkere tilbake, sier de to til Motormagazinet uten å nøle.

Flere nye modeller
RSA Bil har flere modeller som de tror vil kunne bli bestselgere i 2024. Hermod Johnsen og Bjørn Elmansa ramser opp:

-BYD Dolphin, Seal, Maxus ed7, Isuzu D-Max pick up og Euniq, er alle modeller som vil kunne få en solid markedsposisjon.

Aggressiv prising
RSA Bil kjørte i fjor store og kundevennlige kampanjer. Der prisene var lave og utstyrsnivået på bilene høyt.

– Dette vil fortsette i år. Dagens kampanjer vil bi videreført inntil videre og nye modeller vil også bli priset aggressivt i år som i fjor, påpeker Hermod Johnsen.

Både personbil og varebil har etter hvert blitt meget viktig for RSA Bil. I begge segmentene kommer det altså nye modeller. Både Maxus og BYD vil blant annet kunne treffe markedet godt.

Bruktbil går godt
Hos RSA Fredrikstad er forventingene, at bruktbilmarkedet fortsatt vil gå bra, slik det var i 2023. I Sarpsborg satser man på en liten økning i år.

-Bruktbil er viktig i en tid som vi er inne i nå, så vi satser for fullt i dette markedet i 2024, sier Bjørn Elmansa.

Blitt verdens største produsent

BYD har blitt verdens største produsent av elektriske kjøretøy. I fjerde kvartal i fjor overgikk BYD tidligere produksjonsleder Tesla.

BYD overskred også sitt årlige salgsmål på tre millioner elektriske kjøretøy i 2023.

Stor økning
Kinesiske BYD produsert 526 409 i fjerde kvartal i fjor. Tesla produserte 494 989 biler. BYD solgte hele 3 024 417 enheter i 2023, som er en økning på hele 61,9 prosent sammenlignet med 2022.

BYD har blitt verdens 10 største bilmerke. I Norge fortsetter også suksessen. Det ruller nå nærmere 6. 000 BYD-modeller på norske veier.

Som et resultatet av fremgangen, har BYD anskaffet et eget transportskip, slik at distribusjonen mellom Østen og Europa styrkes. BYD Explorer NO. 1 har allerede gjennomført sin jomfrureise. Lastekapasiteten er 7 000 kjøretøy.

Offisiell fotball-sponsor
I kjølvannet av alt dette, har BYD også blitt offisiell sponsor og partner av UEFA EURO 2202, altså europamesterskapet i fotball, som finner sted i Tyskland til sommeren.

Sponsoravtalen har til hensikt å styrke BYD sitt engasjement for sport og bærekraft. Bilmerket får med dette grepet en frontlinje plassering i et av verdens fremste idrettsarrangement.

 

 

Foto: RSA Bil Fredrikstads daglige leder, Hermod Johnsen og hans kollega i RSA Bil Sarpsborg, Bjørn Elmansa er optimistiske ved inngangen til det nye året.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen