Elektrikeren som ble bilselger

Simen ville bli elektriker, og tok utdanning som endte med fagbrev. Etter å ha jobbet i Bravida kunne han ikke motstå fristelsen da muligheten bød seg hos Sulland. Dermed skiftet han yrke og ble bilselger.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

-Har jobbet hos Sulland som selger siden 2015. Først fikk jeg prøve meg som traineer, og jeg lærte mye. Da jeg fikk muligheten til fast ansettelse, hverken ville eller kunne jeg si nei. Jeg er veldig glad i bil, noe jeg trolig har fra faren min, som blant annet har solgt varebiler fra egen bilforretning i mange år.

Fagbrev
-Det er jo greit å ha et fagbrev i bakhånd, men jeg ser for meg å jobbe her hos Sulland, Fredrikstad i mange år fremover. Liker meg veldig godt. Vi har en jovial og fin tone på arbeidsplassen, og jeg rett og slett gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag. Nå er vi inne i en spesiell periode med høy rente og folk som avventer noe i forhold til bilkjøp, men vi selger jo biler, spesielt brukte. Dessuten er det mye positivt som skjer fremover. Nå har vi akkurat etablert en rente på 0,24 prosent etter at den har vært på 0,99 prosent en lang periode. Vi snakker om fastrente, og dermed har bilkundene en forutsigbarhet tre år frem i tid om de leaser eller låner til bilkjøpet, forteller Simen.

Golf-interesse
For ni måneder siden ble Simen og samboer Martine foreldre til Liam, og det betyr at hverdagene går med til å holde på med guttungen. Litt tid til fritidsaktiviteter blir det likevel for Simen.

-Jeg er glad i å spille golf. Er medlem både i Onsøy og Gamle Fredrikstad. På golfbanen kan jeg slappe av og kose meg. Og så spiller jeg litt padle. Men det er jo en del å holde på med på hjemmebane når vi har et lite barn, og nå om vinteren blir det fullt fokus her. I sommerhalvåret elsker vi å være ute med båt. Både foreldrene mine og svigerforeldrene har båt som vi kan bruke. På sikt håper jeg å anskaffe en egen. Skjærgården utenfor Fredrikstad er utrolig vakker og fin, mener Simen.

Optimist
Hos Sulland er det god aktivitet og mange forespørsler på telefon og ved at potensielle kunder stikker innom. Først og fremst selges en god andel av Mustang Mach-E i personmarkedet.

-Det er en ettertraktet bilmodell, som jeg tror vi kommer til å selge bra med også i år. Etter hvert er det også varslet flere elbil-varianter. Explorer regner vi med å ha på salgslisten i løpet av året, og så får vi varebilen Custom el. Etter hvert kommer også en ny Ford Puma i elvariant, og den har jeg stor tro på.

Nybilsalget til privatmarkedet består av elbiler, men vi selger jo en del fossil-drevne bruktbiler. Jeg er optimist for fremtiden. Regner med at markedet får en ny giv etter hvert, sier Simen Bakkerud.

 

Navn: Simen Bakkerud
Alder: 27 år
Stilling: Selger
Bor: Trondalen, Gressvik
Familie: Samboer med Martine, og sønnen Liam på 9 måneder
Fritidsaktiviteter: Golf, i Onsøy og Gamle Fredrikstad. Spiller også padle.
Må ha: Kaffe om morgenen er bra greier.
Nettfavoritt: Ser mye på finn.no og da mest på biler som er til salgs.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen