Reise: Spansk oase

 

Har du tid og litt penger til overs, har Motormagazinet forslag til en utflukt: Reis til Perelada 150 kilometer nord for Barcelona, og opplev en fredfull oase med mange aktiviteter.

 

Vingården Perelada i Girona, er på mange måter en destinasjon i seg selv. Byen er liten, men vinslottet, hotellet, golfbanen og museet er det storslåtte dimensjoner over. Dette er stedet for kvalitetsavkobling.

 

Tredje generasjon
100 årsjubileum kan vingården i Perelada feire i år. Tredje generasjon av Suque Mateu-familien har tatt vare på arven og utviklet gården til en moderne vingård, der bærekraft har stått meget sentralt…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Har du tid og litt penger til overs, har Motormagazinet forslag til en utflukt: Reis til Perelada 150 kilometer nord for Barcelona, og opplev en fredfull oase med mange aktiviteter.

 

Vingården Perelada i Girona, er på mange måter en destinasjon i seg selv. Byen er liten, men vinslottet, hotellet, golfbanen og museet er det storslåtte dimensjoner over. Dette er stedet for kvalitetsavkobling.

 

Tredje generasjon
100 årsjubileum kan vingården i Perelada feire i år. Tredje generasjon av Suque Mateu-familien har tatt vare på arven og utviklet gården til en moderne vingård, der bærekraft har stått meget sentralt hele veien.

 

Det å vandre rundt i de enorme hallene under jorda, for å se hvordan moderne vinproduksjon foregår, er en reise verdt i seg selv. 188 enorme ståltanker, betongjæringstanker og hundrevis av eikefat skal bidra til gode rødviner, hvitviner og ikke minst cava. Det norske markedet tar imot blant annet mange flasker cava, via ved distributøren Palmer Group i Oslo (se faktaramme).

 

Her spares det vann og energi med helt nye produksjonsmetoder. Det gamle vinhåndverket er beholdt og smeltet sammen med moderne datastyrt produksjon. Ny og gammel tid møtes i en høyere enhet. Slik fremtidsrettet tekning må det bli suksess av.

 

Høyeste kvalitet
Mens den nye vinproduksjonen er lagt under bakken av hensyn og med respekt for landskapet, står den majestetiske bygningen La Granja fra 1941 der i all sin prakt. Den katalanske arkitekten, Adolf Florensa har satt sitt solide fotavtrykk i en bygningsmasse av høyeste kvalitet. Hageanlegg er så grønt og velfrisert, at man nesten blir stum. Castell Perelada og klosteret El Carme, samt museet og biblioteket bidrar til opplevelsen.

 

I biblioteket, kanskje Spanias aller største samling, finnes det 100 000 bøker. Mange andre spenstige gjenstander finnes også i museet.

FAKTA
Perelada har fem forskjellige vinmarker med til sammen 150 hektar. Strekker seg fra Middelhavet og opp til Pyreneene.
Denne regionen har typisk Middelhavsklima med mild vinter og ikke for varm sommer. Lite nedbør og man driver økologisk/biodynamisk.
Bedriften tjener store penger på casinovirksomhet i tillegg til vin, og annen business.

 

Sjekk www.palmer.no og www.perelada.com

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen