Taormina – romantisk småby på Sicilia

Fra Teatro Greco er det en utrolig utsikt. Her er Etna inntyllet i skyer -som senere gjør det vått i byen.

 

Taormina på Sicilia har vunnet mange norske hjerter de senere årene. Byen har gjennom over 200 år vært et yndet sted for rike og berømte mennesker. I dag er det mer masseturisme som rår, men Taormina er absolutt verdt et besøk. Tilrettelagt for barn er det ikke her, men voksne mennesker bør vurdere å legge noen feriedager hit. Er det romantikk i lufta har man absolutt kommet til den rette plassen.

 

Av Øivind Karlsen

 

Stadig flere…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Fra Teatro Greco er det en utrolig utsikt. Her er Etna inntyllet i skyer -som senere gjør det vått i byen.

 

Taormina på Sicilia har vunnet mange norske hjerter de senere årene. Byen har gjennom over 200 år vært et yndet sted for rike og berømte mennesker. I dag er det mer masseturisme som rår, men Taormina er absolutt verdt et besøk. Tilrettelagt for barn er det ikke her, men voksne mennesker bør vurdere å legge noen feriedager hit. Er det romantikk i lufta har man absolutt kommet til den rette plassen.

 

Av Øivind Karlsen

 

Stadig flere velger å gifte seg i Taormina, i en av de mange kirkene eller borgerlig i det gamle rådhuset. Den pittoreske byen 200 meter over havet byr på en sjarm man skal lete lenge etter. Ikke langt unna ligger Europas største vulkan, Etna -som en vokter over byen der det syder av liv i de trange gatene, på uteserveringene og restaurantene.

 

Historisk

Er man interessert i historie er også dette byen verdt å besøke. Her er bygninger fra middelalderen, palasser og barokke fontener. En rusletur i gågatene gjennom Taormina gir en følelse av tilstedeværelse og lykke. Her er alt man vil ha på en ferie, mat drikke, bakervarer, og ikke minst is -italiensk is. Herlig. Designklær og smykker, vinhandlere med peiling og mange historiske smakebiter hører med. Teatro Greco må besøkes. Dette amfiteatret ble bygget av grekerne i det tredje århundret, og senere ble det et amfiteater tilpasset gladiatorkamper. Utsikten er enorm. Man ser småbyer langs det Joniske hav og Etna, som ruver noen kilometer borte. Her arrangeres ofte konserter og skuespill med internasjonale stjerner.

 

Bryllup

Vi fikk overvære et bryllup da vi besøkte Taormina, og mer romantisk kan det ikke gjøres. De dagene vi var der ble det rigget mange brylluper og bryllupsfotografene hadde travle dager. I vårt bryllupsfølge var det flere barn med, og det gjaldt å holde fokus og ha oversikten på hvor barna befant seg i seg i de trange gatene med mange mennesker. Biltrafikken er et kapittel for seg selv, fortau er ofte mangelvare og trenger man barneseter i taxiene, er det bare noen få som disponerer det. Skaffe en fast taxisjåfør som kan ringes etter!

 

Men barn og gjerne voksne vil også trekke mot stranden under et besøk i Taormina, og det finnes flere gode alternativer, både med kornet sand og grus eller rene steinstrender. Isola Bella-stranden er den mest kjente, og skal man bade har de de fleste hotellene bassenger. Bor man i selve Taormina kan taubanen ned til havet brukes. Den går kontinuerlig hele dagen og til langt på kveld. Noen av hotellene ved havet har også gratis busstransport opp til Taormina.

 

Mat

Italiensk mat er å foretrekke i Taormina. Restauranten er gode til å lage pizzaer, lasagne og pastaretter samt fisk -og det er ganske rimelig. Øl koster like mye som i Norge. Prøv heller en rødvin -Etna Rosso eller annen vin produsert på Sicilia. Her er det mye bra, som man i Norge i beste fall må på bestillingsutvalget for å få tak i. Etnas vinskråninger har de senere årene blitt et av de heteste vinregionene i Europa.

 

Vær

Besøket vårt skjedde mot slutten av september. Det skulle vise seg å være litt sent i sesongen. Mange hoteller hadde sin ”siste arbeidsuke”, og været var alt annet enn stabilt. Det var godt og varmt, men tunge skyer bygde seg hver dag opp og gled inn fra havet mot Etna. Om ettermiddagen slapp vulkanen taket, skyene seilte mot byen og det kom noen kraftige byger. Turistsesongen på Sicilia strekker seg fra mai til september. De fleste kjente turoperatørene i Norge har Sicilia i sine kataloger. Dessuten er det mulig å reise via London, Roma eller Bergamo. Fly går gjerne til Catania. Deretter er det en times kjøring med buss eller bil -på fine veier.

 

 

Gågate med mange mennesker. Sjarmerende og interessant, men pass på barna!

 

Bratte skråninger som ofte ender i små, idylliske badeviker.

 

Fine strender. Her mot Isola Bella.

 

Torget var en naturlig endestasjon i gågata. En utrolig flott utsikt.

 

Fortausrestauranter finner man overalt i byen.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen