Ny vellykket Charity cruising i Sarpsborg

 

Distriktets bilentusiaster fortsetter tradisjonen med å støtte Dyrebeskyttelsen Norge avd. Fredrikstad og omegn via årets Cruising. Medregnet årets donasjon på kr. 58.411, – har bilentusiastene nå donert over kr. 300.000, – til det frivillige arbeidet, som Dyrebeskyttelsen Fredrikstad og omegn gjør for dyr i nød.

 

Perfekt vær medførte meget godt oppmøte på et av årets første biltreff. Det tradisjonelle 1.mai-treffet ble som kjent utsatt på grunn av store nedbørsmengder.

 

I år kjørte man en ny rute, hvor første stopp ble Motormuseet / Fugleparken i Degernes med et utvalg mikrobiler og et yrende fugleliv.

 

Til sammen ble…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Distriktets bilentusiaster fortsetter tradisjonen med å støtte Dyrebeskyttelsen Norge avd. Fredrikstad og omegn via årets Cruising. Medregnet årets donasjon på kr. 58.411, – har bilentusiastene nå donert over kr. 300.000, – til det frivillige arbeidet, som Dyrebeskyttelsen Fredrikstad og omegn gjør for dyr i nød.

 

Perfekt vær medførte meget godt oppmøte på et av årets første biltreff. Det tradisjonelle 1.mai-treffet ble som kjent utsatt på grunn av store nedbørsmengder.

 

I år kjørte man en ny rute, hvor første stopp ble Motormuseet / Fugleparken i Degernes med et utvalg mikrobiler og et yrende fugleliv.

 

Til sammen ble det totalt ca. sju mil med Cruising før alle deltakerne kom til lokalet til Sarpsborg Motor på Iseveien i Sarpsborg.

 

Auksjonen er utvilsomt dagens høydepunkt med en rekke produkter donert av Sarpsborg Motor AS til meget lave utropspriser!

 

Dyrebeskyttelsen
Denne årlige cruisingen har blitt en tradisjon. Trivelige folk er alltid med, samt en rekke forskjellige bilmerker, hovedsakelig amerikanske, men alle modeller er velkomne. Deltakerne har bilinteressen felles, og det er hyggelig at mange medbringer egne kjæledyr til cruisingen.

 

På plass var også representanter fra Dyrebeskyttelsen som utfører en rekke arbeidsoppgaver, inkludert omplassering av katt, noe som gjør at de trenger flere frivillige som kan hjelpe til med et midlertidig hjem eller et permanent omplasseringshjem for våre kjæledyr.

 

Ethvert bidrag hjelper, organisasjonen mangler inntekter fra det offentlig og må basere seg på donasjoner for å betale dyrefor, medisiner og veterinær. Alle timene de legger ned i løpet av året er ulønnet, så de fortjener honnør for jobben de legger ned.

 

Som vanlig vardugnadsgjengen på plass i år også med fokus på salg av mat og drikke.

 

Man får en helt annen nærhet til å hjelpe en lokal organisasjon når man ser hvilket enormt frivillig arbeid som utføres. Det, det er trolig derfor man får flere sponsorer som støtter hvert år. Dyrebeskyttelsens arbeid for dyrene. Ønsker dere selv å hjelpe til som frivillig eller være et midlertidig fosterhjem for dyr finner dere nyttig info på https://www.frdb.no/ eller via Facebook.

 

Årets Charity Cruise car 2023
Vi nevnte auksjonen som et høydepunkt innledningsvis, men representanter for Dyrebeskyttelsen kårer også Årets Charity Cruise car 2023. I år ble Svein Strands 1963 Chevy pickup C 10 tildelt en velfortjent førstepremie.

 

Dette biltreffet har utviklet seg over tid og arrangørene legger til nye elementer, Quizen er populær, denne gang gikk seieren til Stig Molteberg, som rattet en svenskregistrert Chrysler 300. Bilen er på norgebesøk for en gjennomgang og prøvekjøring, slik at alt er i orden før bilen blir kjørt til Paris av ny eier.

 

Under fjorårets cruise begynte man tradisjonen med en hemmelig gjest man burde kjenne igjen blant cruise deltakerne, et hint om hvem gjesten var fant man i Quizen. I år var det booket avtale med en ny hemmelig gjest, vi kan røpe at det denne gang var Otto Robsahm. Dessverre måtte «sinnasnekkeren» melde avbud på kort varsel, likevel hadde mange rett mann bare med et lite hint i quizen.

 

 

 

 

Kala travbane fylles opp med deltakere på årets Chartity cruising i regi av Sarpsborg Motor AS.
Årets Charity Cruise car 2023 ble Svein Strands 1963 Chevy pickup C 10 med en herlig egenkomponert farge som kan minne litt om Plum Crazy purple som ble introdusert av Mopar i 1970.
Kortesjen forlater Kala og setter kurs mot Motormuseet / Fugleparken i Degernes.
Auksjonen er et av dagens høydepunkt hvor man kan gjøre et godt kjøp. Edelbrook forgasser og luftfilter med verdi på 7000 ble tilslutt solgt for kr 4100,-.
Flere sponsorer stiller opp med gaver til Dyrebeskyttelsen, Mette Kvaleng mottok hele 750 kg kattesand fra Kruuse Norge as.

Motormuseet er en privat gård med fugler og masse herlig nostalgi og mikrobiler med fri inngang, åpnet i 2019. Åpningstider fra 12-17 på søndag samt etter avtale andre dager.

 

Mette Kvaleng fra dyrebeskyttelsen overrekkes årets sjekk på kr 58.411, – fra Sarpsborg Motors Stein. E. Tveter.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen