Alene på jobb, men ikke ensom

 

Hans E. Olsen driver Bilsalong 1 og selger nyere bruktbiler. Det har han gjort i mange år, men han fikk et skikkelig oppsving da han i 2021 installerte seg ved Rolvsøyveien med innkjøring fra Dikeveien, i samme lokalene som Lyreco (tidligere Staples).

 

Her driver han alene med litt vaskehjelp av kona. Broren holder hjulene i gang når Hans skal ha seg noen dager fri, for å dra på ferie.

 

-Har ikke angret på at jeg flyttet virksomheten fra Stabburveien ved siden av Bilbutikk1. Beliggenheten her er kjempefin med stor trafikk både på Rolvsøyveien og Dikeveien. Jeg var…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hans E. Olsen driver Bilsalong 1 og selger nyere bruktbiler. Det har han gjort i mange år, men han fikk et skikkelig oppsving da han i 2021 installerte seg ved Rolvsøyveien med innkjøring fra Dikeveien, i samme lokalene som Lyreco (tidligere Staples).

 

Her driver han alene med litt vaskehjelp av kona. Broren holder hjulene i gang når Hans skal ha seg noen dager fri, for å dra på ferie.

 

-Har ikke angret på at jeg flyttet virksomheten fra Stabburveien ved siden av Bilbutikk1. Beliggenheten her er kjempefin med stor trafikk både på Rolvsøyveien og Dikeveien. Jeg var jo litt spent da corona gjorde sitt inntog, men det gikk over all forventning. Folk skulle ha bil, og kundene strømmet til, forteller Hans.

 

Stort nettverk
Det å holde på alene bekymrer ikke. En gang iblant må Hans sette opp et skilt på døra der det står «straks tilbake». Da er han ute for å levere eller hente en bil som skal eller har vært på klargjøring eller service.

 

-Som regel blir biler hentet og levert her hos meg. Jeg bruker lokale krefter på service og bilklargjøring, og vi har opprettet gode rutiner på dette. Det aller meste av dagen er jeg å finne på plass i bilsalongen. Jeg bruker mye tid på å finne bruktbiler jeg har tro på, og bestiller nyere bruktbiler da gjerne fra Sverige, Tyskland og Belgia. Jeg har mitt nettverk og gode kontakter som jeg stoler på – og jeg kjøper kun biler fra bilforhandlere. Jeg satser på å ha el-, hybrid og plug-in hybridbiler på lager. Hos meg kan man både lease og kjøpe bil. Totalt har jeg plass til 30-40 biler både inne og ute.

 

Oppdatert i markedet
-Jeg er alene om mye på jobben i hverdagen, og da er det viktig at det meste er automatisert og elektronisk. Ellers gjelder det å være oppdatert i markedet. Er ofte inne på finn.no for å sjekke priser. Oversikten der er fin å ha for å måle markedet og når jeg skal finne riktig utsalgspris for mine biler.

 

Hans E. Olsen har jobbet med bil i mange år. Det startet med billakkeringsverksted Rolvsøy Billakkering ved Rolvsøysund bru i 1986, som han drev sammen med Tore Johnsen. De drev frem til 2000-tallet, og etter hvert kjøpte vi inn biler, lakket og klargjorde dem før vi solgte. Men vi fant ut at vi ikke ville jobbe videre som billakkerere og dermed slo vi oss inn på bilsalg på heltid, først gjennom Bruktbilexperten og siden med Bilsalong 1. Etter hvert ble Hans E. Olsen alene om driften, og på den veien har det blitt.

 

Liker å reise
Men selv om jeg driver alene, blir det ikke bare bil. Jeg bor i nærheten av Fredrikstadmarka og sammen med kona tar jeg gjerne en rusletur i skogen for rekreasjon. Synes det er trivelig å bruke tid sammen med barn og barnebarn også. Når vi skal ha noen feriedager liker vi å reise til varmere strøk. Nå står en reise til Kanariøyene for tur, ellers er vi glade i Kroatia og den greske øya Zákynthos.

 

-Noen ganger tenker jeg på å ansette en person i Bilsalong 1, men foreløpig har det blitt med tanken. Vi får se i fremtiden. Uansett fungerer det utmerket som det er i dag, og jeg trives fantastisk godt i jobben. Det blir spennende å være med videre i denne bransjen. Vi skal til enhver tid ha interessante biler for salg, sier Hans E. Olsen.

 

 

Hans Erling Olsen
Alder: 58 år
Stilling: Daglig leder og eier
Bor: Christianslund i Fredrikstad
Familie: Kone og to voksne barn
Favoritt nettside: finn.no
Må ha: Pepsi Max smaker alltid godt
Fritidsinteresser: Turer i skog og mark

 

Det blir mange timer alene på kontoret for Hans E. Olsen, men han trives godt i Bilsalong 1.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen