Alene, men ikke ensom- og salget øker

 

Lars Brandt er alene, men ikke ensom der han regjerer i salgshallen til Grandahl Bil i Fredrikstad. Mobilen ringer ofte og papirarbeid skal gjøres. Når det kommer kunder er likevel all fokus på dem.

 

-Jeg selger alene 250-300 biler i løpet av ett år, og det synes jeg er bra. Trives utmerket i jobben her, og blir det litt for stille for lenge så tar Arif på klargjøringen og jeg en prat. Arif Majothi er for øvrig en fantastisk klargjører. Bilene som kommer inn blir helt som nye etter at han har gått over dem. Det bemerker også…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Lars Brandt er alene, men ikke ensom der han regjerer i salgshallen til Grandahl Bil i Fredrikstad. Mobilen ringer ofte og papirarbeid skal gjøres. Når det kommer kunder er likevel all fokus på dem.

 

-Jeg selger alene 250-300 biler i løpet av ett år, og det synes jeg er bra. Trives utmerket i jobben her, og blir det litt for stille for lenge så tar Arif på klargjøringen og jeg en prat. Arif Majothi er for øvrig en fantastisk klargjører. Bilene som kommer inn blir helt som nye etter at han har gått over dem. Det bemerker også kundene som kommer hit. For oss er det en æressak å levere biler i tipp topp stand, sier Lars Brandt..

 

Kort leveringstid
-Ved å importere brukt fra Tyskland og Sverige får Grandahl inn nesten nye biler, og kommer vi over interessante merker og modeller, er vi ikke sene om å skaffe dem. Dessuten kjøper jeg selv biler på Finn.no og vi tar innbyttebiler.

 

Grandahl Bil Fredrikstad holder til i Stabburveien, der BMW holdt hus tidligere. Nå får de en ny bilnabo når Rover og Jaguar skal inn i salgshallen over gata. Det synes Lars bare er positivt.
-Da finner forhåpentligvis enda flere veien hit. I dag er det likevel ikke slik at folk streifer fra bilbutikk til bilbutikk og ser i samme grad som for noen år siden. Mange sjekker på nett, blir interessert i en bil og slår gjerne til når det de ser, svarer med det de har tenkt seg. Langdag var viktig før, men ikke så viktig lenger. Her har vi folk på besøk gjennom hele dagen.

 

 

 

Salget øker
Det var i januar 2017 Grandahl åpnet sin bilbutikk i Fredrikstad, og lot Lars Brandt, som i to år hadde jobbet hos Grandahl i Sarpsborg, få ansvaret. Og salget har økt jevnt og trutt hele veien.
-I Fredrikstad selger vi mange elbil, men også hybridbiler, diesel- og bensinbiler. Våre importerte biler har rullet korte distanser og er nærmest nye, og det liker kundene. Ventetiden er bare på noen få dager ved kjøp eller leasing av bil.

 

Fra Europris til bilsalg
Lars har alltid likt å jobbe mye. Han startet på lageret hos Terje Høili på Gressvik i ungdommen, før han fikk salgs- og lederoppgaver i det som ble Europris. Siden ble det bilsalg hos Dahles Auto i Sarpsborg, før et tilbud fra Grandahl Bil dukket opp.

-Hos Europris ble det etter hvert mer og mer reising, og jeg begynte å snuse litt på annen jobb. Bilsalg fascinerte meg, og jeg søkte på Dahles Auto. Den fikk jeg, og etter noen år der ble det Grandahl Bil, først i Sarpsborg og så i Fredrikstad.

 

Lite fritid
Grandahl Bil i Fredrikstad holder åpent også på lørdager, så det blir stort sett jobb seks dager i uka året igjennom for Lars..
-Jeg har jo noen fridager inne imellom. Da tar Arif over, og jeg hjelper på telefon eventuelt. Når jeg først har litt fri finner kona og jeg gjerne på noe sammen. Vi er ofte ute med båt i sommerhalvåret, og synes det er topp. Dessuten har vi campingvogn i Grebbestad. Både kona og jeg er glade i Kroatia, og dit kjørte vi hele veien med bil i fjor. Det gikk helt fint.

 

-Hjemme blir det noen timer foran TV-en når det er sport, og jeg følger med på mitt kjære Aston Villa. Fotball står høyt i kurs. Spilte selv på ungdomstrinnet i FFK, men alle jobbingen fra jeg var 15-16 år gjorde sitt til at jeg la fotballstøvlene på hylla. Jeg er også med i en gutteklubb som kalles «Bakglatt». Vi er rundt 50 medlemmer og møtes til noen fester, tar en dagstur i året og hvert annet år velger vi et mesterskap et eller annet sted. Siste tur gikk til Heerenveen, der vi så sprint-VM.

 

 

 

Spennende fremtid
-Men de fleste av dagene gjennom året er fylt med bilprat og salg for Lars, og han mener vi går mot en spennende fremtid i bilbransjen.
– El kommer mer og mer, og nå gjelder det å bygge ut og få flere ladepunkter her i landet. Privat er det viktig at elbileiere monterer skikkelig godkjent el-installering, og Grandahl Bil har knyttet kontakter med fagfolk, som jeg henviser til når kundene kjøper elbiler. Jeg tror uansett at det blir noen år til vi bare har elbiler. Det kommer til å bli solgt mange diesel-, bensinbiler samt hybrider i overskuelig fremtid.

 

Elvis
-Uansett valg av bil hos oss, bruker jeg tid på rådgiving og kartlegging av kundens behov. Blir kunden fornøyd kommer vedkommende gjerne tilbake for mer handel siden. Og når det skjer blir jeg jo litt stolt, sier Lars Brandt, der han sitter i kontorstolen mens rockekongen Elvis i fire illustrerte varianter følger med fra veggen.

 

  • Navn: Lars Brandt
  • Alder: 49 år
  • Stilling: Salgssjef Grandahl Bil Fredrikstad
  • Sivil status: Gift med Eilen, 3 voksne bonusbarn
  • Bor: Viker, utenfor Gressvik
  • Fritid: Båtturer, sportsinteressert og følger spesielt fotball og Aston Villa

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen