Løsningsorientert servicemarkedssjef

 

-Jobben som servicemarkedssjef hos Sulland gir meg mye. Jeg trives. I fritiden har jeg opp gjennom årene brukt mye tid sammen med barna på håndballbanen, også som trener i Torp. Nå er jeg engasjert i Fredrikstad cup hvert år, sier Finn Gunnar Surlandsen.

 

-Jeg har ikke noe hemmelig talent, som venner og familie ikke kjenner til. De fleste vet nok hvor de har meg, og det gjør kollegaene på jobben også. Mine arbeidsoppgaver går blant annet ut på å tilrettelegge for mekanikerne, og ta avgjørelser i hverdagen. Kunder som lurer på et eller annet spør gjerne meg. Det…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

-Jobben som servicemarkedssjef hos Sulland gir meg mye. Jeg trives. I fritiden har jeg opp gjennom årene brukt mye tid sammen med barna på håndballbanen, også som trener i Torp. Nå er jeg engasjert i Fredrikstad cup hvert år, sier Finn Gunnar Surlandsen.

 

-Jeg har ikke noe hemmelig talent, som venner og familie ikke kjenner til. De fleste vet nok hvor de har meg, og det gjør kollegaene på jobben også. Mine arbeidsoppgaver går blant annet ut på å tilrettelegge for mekanikerne, og ta avgjørelser i hverdagen. Kunder som lurer på et eller annet spør gjerne meg. Det kan jo oppstå situasjoner der man er uenige, da forsøker jeg å bidra til gode og riktige løsninger, sier Finn Gunnar.

 

Løsningsorientert
Fra kontoret ser Finn Gunnar rett inn i BMWs salgshall. Bak seg har han verkstedet, og det er ofte den veien eller ut til serviceavdelingen vegg i vegg kommunikasjonen går. Det kan være tidsplaner for reparasjon av bil som ryker, uforutsette problemer eller ansatte som er syke. Finn Gunnar leter hele tiden etter løsninger.

 

Trenger mekanikere
-Bilbransjen trenger flere dyktige mekanikere. Vi trenger påfyll. Derfor må vi finne en måte å få med oss ungdommen på, få de til å bli interessert i yrket. Elbiler får gjerne noe av skylden for at unge mennesker ikke vil bli mekanikere. Men det viser seg jo at det er en del å gjøre med elbiler også, selv om servicen ikke er så omfattende – og vi kommer nok til å ha fossildrevne biler i omløp i mange år ennå. Dette er en jobb for hele bilbransjen. Vi må gå sammen for å få opp interessen for bilmekanikeryrket – og det bør vi gjøre raskt, mener Finn Gunnar.

 

Alltid bil
Servicemarkedssjefen har jobbet med bil hele sitt voksne liv. Det hele startet i 1987 som hjelpearbeider på verksted.

-Nissan og BMW var bilmerkene som gjaldt for meg den gangen, og jeg startet karrieren i Moss. I 2013 gikk turen til Sarpsborg og Stamsaas (nå Sulland). Her ble jeg servicemarkedssjef og til og med daglig leder en periode. I desember 2018 fikk jeg jobben jeg har i dag her i Fredrikstad, sier Finn Gunnar.

 

 

Flere bilmekanikere vi snakker med har gjerne en bil å skru på hjemmebane. Det har ikke Finn Gunnar, men han har hatt.

-Jeg har eid en Mercury 1955-modell, en gildt rød kjøredoning – som jeg dessverre solgte etter at jeg ble skilt for noen år siden. Skulle gjerne hatt denne i dag, men sånn er det ikke. Så får vi se hva fremtiden bringer. Garasje har jeg jo, sier Finn Gunnar med et smil.

 

Reiser
Han elsker en hektisk hverdag, men setter pris på litt fri inne imellom, og håper på en «sydentur» til sommeren igjen etter et par års pause.

-Alcudia på Mallorca er en favoritt, og det er mange fine plasser å reise til i «syden», bare det ikke blir for varmt -som i Hellas for noen år siden. Det liker jeg ikke. Norge byr jo også på mange perler. Jeg er født i Lofoten, og vi kan godt tenke oss å kjøre dit igjen. Fint vær og Lofoten er fantastisk.

 

 

-Nå har vi kjøpt oss vår første elektriske bil, en BMW iX3, en fantastisk familiebil. Men jeg innrømmer at jeg er litt skeptisk til rekkevidde og lading, spesielt det siste. Liker best å lade bilen hjemme. Skal vi kjøre til Lofoten må det jo lades underveis. Men den problemstillingen får jeg nesten komme tilbake til. El har kommet for å bli, og det er greit, sier han som tilrettelegger og har tak i ettermarkedet hos Sulland Fredrikstad, Finn Gunnar Surlandsen.

 

 

Fakta

  • Alder: 54
  • Stilling: Servicemarkedssjef Sulland Ford og BMW
  • Familie: Samboer, til sammen 4 ungdommer – 2 som bor hjemme.
  • Bosted: Begby
  • Nettsted: finn.no
  • Må ha: Rød Coca Cola (Cola med sukker)

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen