Startet å selge bil som 17-åring

 

Når Jan Espen Spydevold setter seg i bilen om morgenen, så gleder han seg til dagens gjøremål, og han elsker å starte dagen med en biltur fra hjemmet i Varteig til Fredrikstad. Mye av tankevirksomheten dreier seg om bil, og det får han bruk for hver dag som selger av brukt- og nybil hos Bilbutikk1.

 

-Jeg er over middels opptatt av bil, og synes det er utrolig gøy å selge Jaguar og Land Rover hos Bilbutikk1 i Stabburveien. For meg er det bare en glede at jeg bor en biltur unna arbeidsplassen for jeg elsker å kjøre bil…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Når Jan Espen Spydevold setter seg i bilen om morgenen, så gleder han seg til dagens gjøremål, og han elsker å starte dagen med en biltur fra hjemmet i Varteig til Fredrikstad. Mye av tankevirksomheten dreier seg om bil, og det får han bruk for hver dag som selger av brukt- og nybil hos Bilbutikk1.

 

-Jeg er over middels opptatt av bil, og synes det er utrolig gøy å selge Jaguar og Land Rover hos Bilbutikk1 i Stabburveien. For meg er det bare en glede at jeg bor en biltur unna arbeidsplassen for jeg elsker å kjøre bil til jobben og ellers. Vi er for øvrig en kompisgjeng med felles interesse for bil, som ofte møtes for både kjøreturer og bilprat, forteller Jan Espen Spydevold.

 

Høyere utdanning, og god salgsstart
Til tross for at han bare er 24 år, har Jan Espen solgt bil i 7,5 år. Og han mener selv at han har satset riktig til nå her i livet.

-Da jeg fikk lov til å prøve meg som lørdagshjelp i Bilbutikk 1 i Sarpsborg var jeg bare 17 år, og hadde jo da heller ikke sertifikat. Et familiemedlem snakket varmt for meg i bilforretningen, og jeg fikk sjansen. Etter hvert ble det mer og mer jobbing, og de første salgene kom. Men jeg tenkte at jeg måtte ha en høyere utdanning, så jeg tok meg en bachelor innen økonomi og administrasjon på BI. Hele tiden under studiet jobbet jeg så mye jeg kunne med salg av bil. En herlig kombinasjon. Tiden gikk, og etter hvert fikk jeg jobb i Bilbutikk 1 i Fredrikstad. Jeg kom rett inn da coronaen spredde seg. Det var en merkelig tid. Jeg husker godt den første julimåneden min. Var alene på jobb, og solgte over 30 biler. «Alle» skulle på norgesferie, og rekordlave renter bidro til høyt salgsvolum. Helt utrolig.

 

Europaturer
-Familien min har alltid fartet mye, og det var faren min som fikk meg hektet på bil. Fra jeg var liten, så har vil alltid dratt på bilturer nedover i Europa, og for å underholde meg pleide far å terpe både på bilmerker og modeller. Husker spesielt en gang vi kjørte forbi en bil, og vi var så uenige at han snudde for å sjekke hvem som hadde rett. Til hans store fortvilelse, fikk jeg rett.

 

Sosial
-Har du noen annen interesse en bil?

-Ja. Kompiser betyr mye for meg. Nå skal det ikke underslås at de også er veldig bilinteresserte. Jeg er sosial og liker å reise. Er skikkelig glad i det. Her snakker vi om bilferier i Europa, og i coronatiden i Norge. Hadde en fantastisk tur til Åndalsnes blant annet i fjor. Jeg er glad i å trene også, både på treningsstudio og med jogging eller på ski.

 

-Men det er hverdagen her i Bilbutikk1 som opptar meg mest. Liker å få til ting, fullføre et salg, bygge kunderelasjoner og se fornøyde kunder. Jeg har en virkelig «passion» for det jeg driver med, og forsøker å finne min egen stil. Her er tilgjengelighet et nøkkelord. Kan tenke meg en lang fremtid som bilselger. Eller kanskje byr fremtiden på nye utfordringer innenfor bilbransjen, og jeg er klar til å ta dem.

 

Spennende lanseringer
-Nå står det spennende lanseringer på programmet med både Range Rover og Range Rover Sport. Så får vi håpe situasjonen i verden forandrer seg til det bedre – slik at vi slipper lange leveringstider på grunn av blant annet halvleder-problematikken, sier Jan Espen Spydevold.

 

 

Jan Espen Spydevold
Alder: 24 år
Stilling: Sales Executive (nybil- og bruktbilsalg)
Familie: Singel
Bosted: Varteig
Morgenrutine: Lese avisene, sjekke finn.no.
Leser: Heller podkast i bilen. Passer meg fint ettersom jeg er mye på farta.
Nettsted: Finansavisen, dinside, finn.no
Må ha: dobbel espresso om morgenen
Fritidsinteresser: styrketrening, langrenn og løping.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen