Harald A. Møller kjøper Iseveien Services

 

Som ny eier av Iseveien Services tar Harald A. Møller AS nå et enda sterkere grep om posisjonen som Norges ledende totalleverandør i nyttekjøretøy-markedet.

 

Harald A. Møller har inngått avtale om kjøp av 94,1 prosent av aksjene…
Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Som ny eier av Iseveien Services tar Harald A. Møller AS nå et enda sterkere grep om posisjonen som Norges ledende totalleverandør i nyttekjøretøy-markedet.

 

Harald A. Møller har inngått avtale om kjøp av 94,1 prosent av aksjene i Iseveien Services AS. Selskapet bygger i dag minibusser, kjøretøy for rullestoltransport, mannskapsbiler, kjølebiler, skapbiler, verktøyinnredning og andre spesialkjøretøy etter kundens spesifikasjoner.

 

– Dette gir oss enda mer kapasitet og kompetanse, og vi kommer enda tettere på et fagmiljø som allerede i dag er en verdsatt partner for oss i Møller-systemet. De kjenner oss godt, de jobber allerede tett med fabrikken vår i Tyskland, så dette er en gledelig nyhet for alle involverte, sier Arne Lorvik, direktør for Møller Logistikk i Harald A. Møller AS.

 

Arne Lorvik går inn som ny styreleder i Iseveien.

 

Iseveien sitt hovedprodukt er i dag minibusser, og selskapet er en ledende aktør på dette i Norge. Bedriften har i mange år jobbet tett med Harald A. Møller og Volkswagen AG i Tyskland. Iseveien er den første påbyggeren i Norge som er sertifisert som “Integrated Partner” til Volkswagen AG.

 

Iseveien består i dag av 11 dedikerte medarbeidere, og holder til på Borgenhaugen rett på utsiden av Sarpsborg.

 

Møller Biltilpasning er Møller-systemets egen avdeling for ombygging av nyttekjøretøy til ulike kunders behov. Deres tjenester inkluderer bygging av skapbiler, innredninger, kjølebiler, lasteplan, bakløftere, kraner og biltilpasninger for bevegelseshemmede, alt med skreddersøm tilpasset kundenes behov. Nylig inngikk selskapet ny avtale med Oneco, som har en av de største nyttekjøretøy-flåtene av i Norge.

– Med oppkjøpet av Iseveien dobler vi kapasiteten for ombygg og tilpasning av nyttekjøretøy i egen regi, og vi tar samtidig grep om denne delen av verdikjeden. Dette skal komme kundene til gode gjennom bedre løsninger, økt kapasitet og mer effektive prosesser, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

 

Markedet for bilombygg er per i dag fragmentert, med flere små og mellomstore tilbydere over hele landet. Tradisjonelt har kunden først måttet kjøpe bilen for deretter å sende den videre til en ombygger for tilpasning.

– Ved å integrere denne delen i vår egen logistikk-kjede, kan vi tilby kunden komplette løsninger fra våre forhandlere med fulle garantier både på bil og ombygg. Dette er i praksis en «one stop shop» for alle kunder, og én kontakt for hele totalleveransen, sier Wirak.

 

Iseveien Services har gjennom flere år hatt et tett samarbeid med Harald A. Møller AS som underleverandør på bussombygg. De er ISO-sertifisert Integrated Partner med Volkswagen AG. Bedriften er lokalisert på Borgenhaugen i Sarpsborg og har en sterk posisjon både lokalt i sitt distrikt og som samarbeidspartner for Volkswagen Nyttekjøretøy-forhandlerne i Norge.

– Vi gleder oss til å bli en del av Harald A. Møller. Med dette kan vi jobbe enda tettere både med produktavdelingen hos Volkswagen Nyttekjøretøy og med Møller Biltilpasning, og sammen utvikle enda bedre løsninger for kundene, sier Erik Hagen, daglig leder i Iseveien Services.

 

Selv om Volkswagen er Iseveiens hovedmerke, skal selskapet også fremover operere som en selvstendig bedrift og tilbyder av løsninger til alle bilmerker og kunder, både lokalt og nasjonalt.

 – Iseveien skal fortsatt operere uavhengig i markedet med gode bilombygg-løsninger også for kunder med andre loger på bilene. På dette området er vi pragmatiske. Skal vi bli best må vi hele tiden utfordre oss selv, sier Arne Lorvik.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen