Allsidige Morten Rygh med lang fartstid hos Mobile

 

Han har vært ansatt hos Mobile Fredrikstad i snart elleve år, men kundene ser ham likevel ikke så ofte. Morten Rygh har sin base på kontoret i 2. etasje over salgsavdelingen, og har viktige oppgaver litt utenom salg og verkstedmekking.

 

-Jeg startet her i 2012 som tekniker, ble etter hvert teknisk leder og fikk senere muligheten til prøve meg i rollen som servicemarkedssjef. Her har jeg en rekke oppgaver både internt og eksternt. Jeg har det overordnede ansvaret for servicemarkedet, har noe kundekontakt, mye medarbeiderkontakt, jobber med strategier og HMS. Det er viktig å skape gode kunde-, leverandør-…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Han har vært ansatt hos Mobile Fredrikstad i snart elleve år, men kundene ser ham likevel ikke så ofte. Morten Rygh har sin base på kontoret i 2. etasje over salgsavdelingen, og har viktige oppgaver litt utenom salg og verkstedmekking.

 

-Jeg startet her i 2012 som tekniker, ble etter hvert teknisk leder og fikk senere muligheten til prøve meg i rollen som servicemarkedssjef. Her har jeg en rekke oppgaver både internt og eksternt. Jeg har det overordnede ansvaret for servicemarkedet, har noe kundekontakt, mye medarbeiderkontakt, jobber med strategier og HMS. Det er viktig å skape gode kunde-, leverandør- og importrelasjoner. Arbeider og bidrar til å tenke offensivt og fremover. Oppfølging av sosiale medier, som er en nødvendig del i hverdagen står også på dagsorden, forteller Morten Rygh til Motormagazinet.

 

Flott arbeidsmiljø
Morten Rygh flyttet fra Porsgrunn, da han fant kjærligheten og etablerte seg i Fredrikstad. Da han forlot Telemark og jobben hos den gang AS Mobile Skien, var han egentlig lei bil og mekking, men muligheten bød seg hos Mobile Fredrikstad. Morten slo til – noe han ikke har angret.

-Det er et så fint miljø hos oss. Her er det rett og slett mye bra folk. Opplever en positivitet som jeg liker veldig godt. Alle stiller opp for hverandre, og på den måten skapes en fin arbeidsplass. Arbeidsoppgavene mine er varierte, og jeg ser for meg at jeg blir hos Mobile i overskuelig fremtid. Jeg synes det er interessant å jobbe med kolleger som til enhver tid presterer ut fra egne satte mål. Alle vil bidra.

 

Utforske TikTok
-Vi fant for eksempel ut at vi skulle utforske TikTok, men jeg følte selv at en som er yngre enn meg skulle ha ansvar for dette. En ung medarbeider her hos oss tok utfordringen. Vi kjøpte inn kamera, og nå legger vi ut fine egenproduserte videoer med jevne mellomrom. Det er viktig at vi når ut på alle plattformer i dag, slik at flere kan se hvilke spennende merker og modeller vi selger.

 

-Både Opel og Citroën satser elektrisk, og kommer med innovative løsninger, som vi håper også den yngre generasjonen setter pris på.

 

Trener grytidlig
For Morten blir det også tid til annet enn arbeid for Mobile. Han er blant annet tidlig oppe om morgenen, og utnytter dagen – også før arbeidet starter.

 

-Jeg er gjerne på trening allerede klokka fem om morgenen. Da kjører jeg en økt på treningssenteret, og er klar for en god dag på jobben etterpå. Dermed frigjør jeg litt tid for å være mer sammen med familien om ettermiddagen. Jeg har ingen problemer med å stå opp tidlig og komme i gang. Det er bare fordeler. Ellers er jeg en båtmann. Vi har en Scand, som brukes en del, og gjennom sjølivet har jeg også startet med litt ærfugljakt. Spennende og moro. Før corona reiste vi mye, og tenker å gjøre det igjen. Familien har vært på mange lange reiser, og det er skikkelig gøy.

 

Egen nettside!
Noe annet Morten bruker litt av fritiden sin på er informasjonsteknologi.

 

-Jeg har blant annet laget en handle-app og har en egen nettside. Liker å utforske datarelaterte oppgaver. Er selvlært på området, elsker å se hvordan ting kan løses, og det er moro når jeg får det til. Leser meg opp – og setter gjerne ting i system. Det er mye som kan brukes i jobbsammenheng, og vi har gjort endel tilgjengelig for alle her. God informasjonsflyt gir en bra arbeidsdag.

 

-Det går med litt tid til dette, men det gir meg mye. Greit å ha litt andre interesser enn bil og jobb også, sier Morten Rygh.

 

 

Morten Rygh

  • Alder: 40 år
  • Stilling: Servicemarkedssjef hos Mobile Fredrikstad
  • Familie: Gift med Julianne, 2 barn
  • Bosted: Oredalen, Fredrikstad
  • Morgenrutine: Drar på treningssenter allerede kl. 05.00
  • Leser: En god del
  • Nettsted: Ingen spesielle
  • Må ha: System og orden
  • Fritidsinteresser: Trening, båtliv, studier, informasjonsteknologi, reising og jakt

 

Morten er en båtmann, og får her bistand fra Redningsskøyta.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen