Elektrisk varebil for proffene

 

Helt siden introduksjonen av varebilvarianten av 2 CV og like legendariske Type H, har Citroën vært et viktig verktøy for håndverkere og transportører. ë-Jumpy er Citroëns andre elektriske varebil og leveres med klasseledende rekkevidde og egenskaper.

 

Takket være den fleksible EMP2-plattformen til PSA kan ë-Jumpy leveres med to størrelser på batteriene.

 

Litium ion-batteriet på 50 kWh gir en rekkevidde på inntil 230 kilometer etter WLTP-normen for varebiler, mens det største på 75 kWh gir en rekkevidde på inntil 330 kilometer. Batteriene består at henholdsvis 18 og 27 moduler, og kjøles av samme krets som resten av bilen, for å være så effektive som mulig.

 

– Vi gleder oss til å levere en elektrisk varebil som tilfredsstiller kundens forventning både til rekkevidde, fleksibilitet og lastekapasitet, sier Ole Stefan Nedenes, merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen.

 

Tre lengder

I likhet med resten av Jumpy-familien, kommer den elektriske versjonen i tre lengder fra 4.60 meter for den korteste – og 5.40 meter for den lengste. Ved hjelp av FlexCargo-løsningen som gjør at du kan åpne en luke i veggen, kan ë-Jumpy frakte objekter på opptil 332 centimeter – noe som er praktisk for flere yrkesgrupper.

 

ë-Jumpy kan dermed, i tillegg til tre lengder, også leveres som chassisbil klar for påbygg og som en svært attraktiv personbil med plass til inntil ni personer.

 

Nyttelasten på opptil 1275 kilo, og en totalvekt fra 2800 til 3100 kilo, plasserer ë-Jumpy i øvre del av klassen.

 

Fleksibiliteten understrekes med en svingradius på kun 11,3 meter, som gjør at den passer svært godt i byen. Med en høyde på 190 centimeterer det heller ikke noe problem å komme inn og ut av parkeringshus.

 

Hengervekt på ett tonn

ë-Jumpy har en motor på 100 kW (136 hestekrefter) som leverer et dreiemoment på 260 Newtonmeter. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 130 kilometer i timen. Batterienes plassering lavt i bilen, bidrar til god stabilitet og forutsigbare kjøreegenskaper.

 

Med sin høye nyttelast og muligheten til å trekke en tilhenger på inntil ett tonn, vil elektriske ë-Jumpy kunne dekke behovet for svært mange varebilkunder.

 

Plattformen ë-Jumpy bygger på har vært forberedt for batteridrift helt fra start, noe som gjør at batteriene er plassert under gulvet, noe som gjør at både lastehøyde og lastekapasitet beholdes.

 

Sikkerhet og førerassistanse

På samme måte som resten av Jumpy-familien, kommer ë-Jumpy med mye utstyr som man kjenner fra personbilsiden.

 

Head-up-display, aktiv filholder, skiltgjenkjenning, adaptiv cruise, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems, er bare noen av dem.

 

Parkeringssensorer foran og bak sørger for å varsle føreren om hindringer, også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå kommer får du også ryggekamera med 180-graders synsvinkel.

 

ë-Jumpy kommer også med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

 

Neste år kommer også Citroën Berlingo i elektrisk utgave, noe som vil sørge for at enda flere kunder vil velge å kjøre utslippsfritt.

 

Salget av ë-Jumpy starter denne sommeren, og de første bilene leveres senere i høst.

 

 

 

Related posts