Unik øko- teknologi

Nå introduserer Ford en ny og unik teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk. Med EcoGuide får du informasjon som gjør at du unngår unødvendig nedbremsing, selv når du ikke ser hindringer i veibanen.

– Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn du trodde, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Teknologien bruker nyttekjøretøyets satellittnavigasjon…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå introduserer Ford en ny og unik teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk. Med EcoGuide får du informasjon som gjør at du unngår unødvendig nedbremsing, selv når du ikke ser hindringer i veibanen.

– Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn du trodde, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Teknologien bruker nyttekjøretøyets satellittnavigasjon for å forutse situasjoner og gir deg tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte. Kjøremønsteret ditt analyseres, og i instrumentpanelet får du gode råd for å kjøre billigst mulig.

Kan redusere drivstofforbruk med hele 12 %

Ford vil først introdusere EcoGuide på nye 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom fra midten av 2019.

– Ved å kjøre så jevnt som mulig og forberede deg på veien som ligger foran deg unngår du unødvendig bremsing og akselerasjon. Det kan spare deg for så mye som 12 % drivstoff, sier Head og Policy and Research ved den britiske trafikksikkerhetsorganisasjonen, IAM Roadsmart. De tilbyr blant annet kurs i økokjøring.

EcoGuide gir sjåføren informasjon om kommende lyskryss, bakker, skarpe svinger og nye fartsgrenser. Guiden gir tips om å bremse ned eller bytte gir ved hjelp av ikoner i bilens instrumentpanel. Det gjør at du unngår unødvendige nedbremsinger og akselerasjoner.

EcoGuide gir også tilbakemeldinger om hvor økonomisk sjåføren kjører. Dette gjøres basert på en analyse av akselerasjon, bremsing og girskifter. Etter hver kjøretur får du en oppsummering av hvor drivstoffeffektiv turen var.

Bedre nyttelast og mer drivstoffeffektiv

Nye 2-tonns Ford Transit får bedre nyttelastkapasitet, og har fått nye motoralternativ som leverer opp til 7 % bedre drivstoffeffektivitet. Den kan også – som den første i sitt segment – fås med mildhybridløsningen, EcoBlue Hybrid. Denne har ytterligere 3 % bedre drivstoffeffektivitet sammenlignet med en standard dieselmotor, og er opptil 8 % mer effektiv i urbane miljøer med mye start og stopp-kjøring.

Nye 2-tonns Transit kan også leveres med modem i bilen. Med FordPass Connect kan du få en langt bedre og mer effektiv flåtestyring, og på den måten redusere driftskostnadene. Ford PassConnect er et modem i bilen som også gir deg muligheten til å overvåke og styre bilens funksjoner fra mobiltelefonen din.

Rekordbra Transit-salg

Den nåværende 2-tonns Transit-modellen er en viktig årsak til at Transit-familien er markedslederen i Europa og Nord-Amerika. I alt ble det solgt mer enn 292 500 Transit-modeller i Europas 20 viktigste markeder i løpet av 2018. Det gjør fjoråret til det beste noensinne for Transit-modellene samlet.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen