Europeisk mobilitetsuke 2018

Søndag 16. september starter Europeisk mobilitetsuke, Europas største kampanje for miljøvennlig transport. 20 norske byer og tettsteder deltar med ulike arrangement. Budskapet i årets kampanje er: velg rett reisemiks og bidra til et bedre samfunn!

 

Fra 16. til 22. september deltar over 2000 europeiske byer i Mobilitetsuka, som avsluttes med bilfri dag 22. september. Årets tema, «Velg rett reisemiks», oppfordrer innbyggerne til å kombinere flere reisemåter.

 

Kombiner dine alternativer

Det kan være praktisk å bruke bil, men noen ganger er det faktisk enklere og raskere å reise miljøvennlig! Kanskje kan du sykle til jobb én dag, og ta…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag 16. september starter Europeisk mobilitetsuke, Europas største kampanje for miljøvennlig transport. 20 norske byer og tettsteder deltar med ulike arrangement. Budskapet i årets kampanje er: velg rett reisemiks og bidra til et bedre samfunn!

 

Fra 16. til 22. september deltar over 2000 europeiske byer i Mobilitetsuka, som avsluttes med bilfri dag 22. september. Årets tema, «Velg rett reisemiks», oppfordrer innbyggerne til å kombinere flere reisemåter.

 

Kombiner dine alternativer

Det kan være praktisk å bruke bil, men noen ganger er det faktisk enklere og raskere å reise miljøvennlig! Kanskje kan du sykle til jobb én dag, og ta tog eller buss en annen dag? Kanskje kan du sette igjen bilen i barnehagen, og utnytte siste transportetappe til trening? På korte reiser er gåing et godt alternativ.

–Stadig flere bruker reiseplanleggere på nett eller mobil. De ulike planleggerne gir deg alternativer slik at du kan velge reisemiddel etter behov, og enkelt velge å reise miljøvennlig når du har mulighet, forteller Kristin Forsnes fra Statens vegvesen.

 

Bli med og ta ansvar!

Mobilitetsuka er en fin anledning for kommunene å løfte frem arbeidet de gjør for å tilrettelegge for miljøvennlig transport og for å markere hvorfor arbeidet er viktig. Kommunene kan vise fram gevinster både for lokalmiljøet og for folkehelsa.

 

–Vi kan alle bidra til et bedre samfunn, sier Forsnes. Hun utdyper: Ved at flere velger å la bilen stå bidrar vi til bedre luft, mindre støy og mindre kø på veiene. Plassen som vanligvis brukes til biler kan brukes til andre formål.

 

Over 20 kommuner deltar

Programmet i kommunene varierer fra å arrangere én bilfri dag til å ha en hel uke med spennende bilfrie aktiviteter. Ordførerne står ofte i spissen og kaster glans over kommunens aktiviteter.

Disse kommunene deltar i år:

 

1.    Ålesund kommune
2.    Ås kommune
3.    Alta kommune
4.    Bergen kommune

5.    Bærum

6.    Bø kommune
7.    Bømlo kommune
8.    Gloppen kommune

9.    Hamar

10. Horten kommune
11. Levanger kommune
12. Lørenskog kommune
13. Melhus kommune
14. Oppegård kommune

15. Oslo

16. Rælingen kommune
17. Randaberg kommune
18. Sirdal kommune
19. Sola kommune
20. Ski kommune
21. Sarpsborg kommune

22. Stavanger kommune

23. Trondheim kommune

24. Tønsberg kommune

25. Vestfold fylkeskommune

 

Statens vegvesen er nasjonal koordinator for Europeisk mobilitetsuke i Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen