Elektrisk stemning for Kia på bilmessen i Genève

Kia Motors viser elektriske nyheter på Geneva International Motor Show; konseptbilen ‘Imagine by Kia’, og en helt ny generasjon Soul – nye e-Soul. På messen viser også Kia frem et stort utvalg alternative drivlinjer de har i sin modellrange; mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid, samt helelektrisk teknologi.

“Elektrifisering er nøkkelen i Kias vekststrategi fremover, både i Europa og resten av verden. En av åtte biler Kia selger i Europa har elektrisk drivlinje. Dette har vært viktige modeller for Kia allerede i flere år, og med helt nye e-Soul og flere elektriske drivlinjer på vei, vil vår vekst med elektriske modeller bare fortsette”, sier Emilio…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia Motors viser elektriske nyheter på Geneva International Motor Show; konseptbilen ‘Imagine by Kia’, og en helt ny generasjon Soul – nye e-Soul. På messen viser også Kia frem et stort utvalg alternative drivlinjer de har i sin modellrange; mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid, samt helelektrisk teknologi.

“Elektrifisering er nøkkelen i Kias vekststrategi fremover, både i Europa og resten av verden. En av åtte biler Kia selger i Europa har elektrisk drivlinje. Dette har vært viktige modeller for Kia allerede i flere år, og med helt nye e-Soul og flere elektriske drivlinjer på vei, vil vår vekst med elektriske modeller bare fortsette”, sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.

Kia viser også sin nye UVO CONNECT telematikk i Genève. Nye e-Soul blir første modell fra Kia som får dette i Europa, og teknologien introduseres på flere modeller i nær fremtid.


Verdenspremière for konseptbilen ‘Imagine by Kia’
Den elektriske konseptbilen ‘Imagine by Kia’ ble avduket på bilmessen i Genève i dag, og er designet på Kias designsenter i Frankfurt.

“Bildesign handler om å begeistre og å få hjertet til å slå litt raskere, og det er ingen grunn til at dette ikke også skal gjelde elektriske biler”, sier Gregory Guillaume, Vice President Design for Kia Motors Europe. “Konseptbilen skal skape begeistring når du ser den, og gi litt høyere puls når du kjører den”.

Begeistring og følelser beskriver godt Kias tanker om design. “Når vi bilprodusenter lanserer elektriske biler snakker vi ofte kun om fakta som rekkevidde og ytelser”, sier Guillaume. “Vårt slagord er “power to surprise”, og vi ønsker med det å flytte mer fokus fra det rasjonelle til det emosjonelle”.

Imagine by Kia er merkest første helelektriske firedørs personbil, og er med hensikt designet så den ikke passer inn i de definerte bilkategoriene. Den kombinerer elementer både fra en kraftig SUV, en sportslig familiebil og en praktisk og romslig crossover. “Dette er en stor C-segment bil, en størrelse som er utrolig populær I Europa,” sier Guillaume. “Den viser noe kjent, men samtidig noe helt nytt.”

Karosseriets form og drivlinjens layout ble utnyttet maksimalt for å gi best mulig plass, og skape et luftig og romslig interiør. Som en humoristisk vri har konseptbilen 21 individuelle høyoppløselige skjermer plassert etter hverandre på dashbordet.

Det er ingen umiddelbare planer om å sette konseptbilen ‘Imagine by Kia’ i produksjon, men flere elementer fra interiør og eksteriør design kan være aktuelt for fremtidige elbiler fra Kia.

e-Soul med to ulike batteripakker
Kia lanserer nå 3.generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. Med det største batteriet klarer e-Soul 452 kilometer på en lading, etter WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20% til 80% på 42 minutter på 100 kW DC hurtiglader.

Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige modell, og ekstriøret er helt nytt samtidig som det ikoniske designet og lekne uttrykket fra tidligere generasjoner er bevart. Det urbane crossover designet er forbedret med nye LED hovedlys, og nye LED tåkelys som erstatter de rundere lampene som var der tidligere. Nye e-Soul fås i syv forskjellige farger og syv to-tonekombinasjoner.

Oppvarmede seter foran og varme i rattet leveres som standard. Annet tilgjengelig utstyr er ventilerte seter, trådløs lader for telefon, premium Harman Kardon lydanlegg og head-up display som viser relevant kjøreinformasjon.

Oppgradert lydsystem med flere tilkoblingsmuligheter
Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med Kias UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25 tommers TFT-LCD bredskjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system. Via skjermen og smarttelefon kan sjåføren få data som trafikkinformasjon, værmelding og oppdaterte parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere og definere status på nærliggende ladestasjoner.

Egen app
Det andre elementet i UVO systemet er en UVO App designet for Apple og Android. Den gir kjøredata fra bilen og kjøreturene. Man kan sjekke ladestatus, stoppe eller gjenoppta lading, aktivere klimaanlegget og sende veibeskrivelser til bilen.

Lanseres 2. kvartal
Nye e-Soul produseres på Kias fabrikk i Gwangju, Korea. I Norge lanseres e-Soul i 2. kvartal.  «Vi åpnet reservasjon av nye e-Soul i går, og det var stor interesse. De første bilene kommer i butikk i løpet av april, mens vi håper å få de første bilene til kunder til sommeren. Priser er foreløpig ikke klart og vil komme nærmere lansering», sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen AS. Som alle Kias modeller leveres e-Soul med Kias 7 år / 150.000 km. garanti.

Artikkelen fortsetter under annonsen