Verdenspremiere for Volkswagen T-Cross

Volkswagens helt nye modell T-Cross har verdenspremiere i Amsterdam 25. oktober 2018. Med introduksjonen av Volkswagens minste SUV, vil Volkswagen fremover tilby SUV-modeller i størrelser fra Polo-segmentet helt opp til Touareg, som ble lansert våren 2018 i ny utgave. SUV-modellrekken er den raskest voksende delen av Volkswagen-familien.

T-Cross er sofistikert med et iøyenfallende design. T-Cross blir Volkswagens kompakte, praktiske og kule innstegsmodell i merkets nå komplette SUV-rekke. Lanseringsslagordet til Volkswagens nye SUV er «I am more» – T-Cross skal tilby mer enn andre, uten å koste mer. Lanseringen vil finne sted 2. kvartal 2019.

Nye Volkswagen T-Cross

Under…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volkswagens helt nye modell T-Cross har verdenspremiere i Amsterdam 25. oktober 2018. Med introduksjonen av Volkswagens minste SUV, vil Volkswagen fremover tilby SUV-modeller i størrelser fra Polo-segmentet helt opp til Touareg, som ble lansert våren 2018 i ny utgave. SUV-modellrekken er den raskest voksende delen av Volkswagen-familien.

T-Cross er sofistikert med et iøyenfallende design. T-Cross blir Volkswagens kompakte, praktiske og kule innstegsmodell i merkets nå komplette SUV-rekke. Lanseringsslagordet til Volkswagens nye SUV er «I am more» – T-Cross skal tilby mer enn andre, uten å koste mer. Lanseringen vil finne sted 2. kvartal 2019.

Nye Volkswagen T-Cross

Under filosofien «I am more» finner vi fire karakteristikker og fokusområder:

«I am practical»- mer plass og fleksibilitet. T-Cross byr på overraskende mye plass innvendig takket være MQB plattformen. Baksetet kan justeres i lengderetningen, inntil 14 cm, for bedre benplass eller mer plass i bagasjerommet. Bagasjeromsvolumet er på hele 385-455 liter (avhengig av baksetets plassering) og maks 1 281 liter som er imponerende på en bil som er i samme segment som Polo (351 l / maks 1 125). Baksetet kan splittes i 60:40 og kan foldes ned til et flatt bagasjeromsgulv. Høy sittestilling gir god oversikt og en bedre romfølelse.

 «I am cool»- tøft design og mange individualiseringsmuligheter. T-Cross har et særegent og trendy design. Fronten er iøynefallende, med en stor grill med integrerte frontlykter plassert utenfor det brede radiatorgitteret. Et karakteristisk trekk er tåkelysene som er omgitt av kromlister. Kjørelysene er integrert i tåkelysmodulen på biler med halogenlykter, mens på biler med LED frontlykter er kjørelysene integrert i hovedlykten.

En skarp karakterlinje på siden former en markant skulderdel som fremhever det helt nye Volkswagen designet – en reflektorlist som går tvers over bilens bakende og er innrammet av sorte lister. Beats lydsystem er tilgjengelig ekstrautstyr for de som setter pris på god lyd i bilen.

T-Cross blir tilgjengelig i 12 ulike lakkfarger.  

«I am intuitive»- digital og tilkoblet. T-Cross får 8’’ infotainmentskjerm som standard. Det nye heldigitale Active Info displayet, som vi kjenner fra både Polo og T-Roc er tilgjengelig som ekstrautstyr. Fire USB tilkoblinger, 2 foran og 2 bak, gir god tilgjengelighet og fleksibilitet også for de som sitter i baksetet. Trådløs lading, som sikrer optimal tilkobling og tilstrekkelig strøm, er tilgjengelig som ekstrautstyr. For en mer praktisk og enklere hverdag er både Keyless Access og Light Assist Fjernlysassistent tilgjengelig som tilvalg.

«I am safe» – en av de sikreste bilene i klassen. T-Cross kommer med et bredt spekter av både sikkerhets- og førerassistentsystemer. Blant standardutstyret er både Front Assist, med City nødbrems med fotgjengergjenkjenning, kollisjonsbeskyttelsessystemet Pre-crash (Norge), Tretthetsvarsling (Norge), ACC Adaptiv Cruise Control (Norge) og Lane Assist. Andre nyttige systemer som Side Assist blindsonevarsler og utmanøvreringsassistenten Rear Assist vil også være tilgjengelig som ekstrautstyr.

Kort sagt –  T-Cross er en trendy og snerten SUV, morsom og trygg å kjøre.

Modellutvalg og lansering i Norge

Ved lansering i Norge våren 2019, vil T-Cross tilbys med motoralternativet 115 HK TSI DSG. T-Cross vil i Norge komme i to utstyrsvarianter, Life og Style. Prisene er ikke endelig fastlagt, men frapris vil trolig bli fra under kr. 280 000. T-Cross vil sette mange nye standarder i sitt segment og tilbys til attraktive priser.

Det skal være enkelt å bestille en T-Cross, og det blir godt utstyrte biler som tilbys i utstyrsvariantene Life og Style. Tilvalg blir begrenset til noen få pakker og enkelte valgmuligheter. T-Cross vil i Norge tilbys med 16“ Rochester lettmetallfelger for utstyrsnivået Life og 17“ Manila lettmetallfelger på utstyrsnivået Style.

Volkswagen planlegger å åpne for forhåndssalg i Norge i desember 2018.

Størrelse

T-Cross er en urban SUV som er større enn Polo som den er bygget på. Den er 4,11 meter lang (54 mm lengre enn Polo) og har en høyde på 1,56 meter (112 mm mer enn Polo).

T-Cross er ca 12 cm kortere enn T-Roc. Den er lett å gå inn og ut av takket være fire store dører. En av de mange fordelene til MQB-plattformen gjør at frontakselen er posisjonert lenger framme. Akselavstanden på 2,56 meter åpner opp for et romslig interiør, med mye plass for opp til fem personer. Bagasjerommet kan ta mellom 385 og 455 liter. Baksetet som kan skyves og deles gjør at T-Cross enkelt kan gjøres om til en liten «varebil» med flatt lastegulv og opp til 1,281 liters lagringsplass.

Sammenligning av størrelse med andre Volkswagen-modeller:

 

Lengde              Høyde                Bagasjerom

Polo                     4 053                   1 461                 351 / 1 125

T-Cross                4 107                   1 558                 385-455 / 1 281

T-Roc                   4 234                   1 573                 362-427 / 1 290

Innvendig plass

Den høye sittestillingen til T-Cross sørger for god sikt for fører og passasjerer (fører og frontpassasjer sitter 597 mm over veien, og passasjerene bak 652 mm over veien). Den innvendige plassen er god og gir inntrykk av å sitte i en langt større bil.

Den fleksible seteløsningen gjør T-Roc til en praktisk og anvendelig bil, også til å frakte større gjenstander. Bakre setebenk kan skyves fremover eller bakover opp til 14 cm, og derfor kan plassen tilpasses til å gi mer benplass eller gi plass til mer bagasje. Bakre setebenk kan deles 60:40 og enten legges helt eller delvis ned.

T-Roc tilbys med en rekke flotte fargevalg og muligheter for å individualisere interiøret. Designpakkene gir ulike uttrykk med fargede panel i dashbordet og senterkonsoll, ulike fargevalg for setetrekk mm. (I Norge vil vi mest sannsynlig tilby designpakke «Black»).

Produksjon

T-Cross skal produseres på MQB plattformen, samme som for Polo, på Volkswagens fabrikk i Navarra i Spania (for leveransene til Europa). Volkswagen investerer over en milliard innen 2019 for å tilby attraktive modeller i kompakt-SUV markedet. Studier viser at dette segmentet er forventet å doble seg i størrelse i løpet av det neste tiåret.

Volkswagens SUV-offensiv

Volkswagen har fornyet og utvidet sin SUV-modellrekke kraftig fra 2016 og frem til nå. Den nye Tiguan ble lansert i 2016 og ble en stor suksess. Senere kom syv-seteren Tiguan Allspace og den helt nye modellen T-Roc i 2017. I USA har Volkswagen lansert Atlas og modellen Teramont for Kina. I tillegg til er flere spennende SUV konseptbiler vist fra Volkswagen det siste året. Det er også knyttet store forventninger til ID. CROZZ – Volkswagens elektriske SUV som skal lanseres i 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen