Forsmak på helt ny super-MINI

MINI John Cooper Works GP Concept ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017. Konseptbilen viste den moderne racing-essensen av MINI, inspirert av den legendariske historien som startet i 1959. Nå nærmer det seg serieproduksjonen av det som blir den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne.

Helt nye MINI John Cooper Works GP får en firesylindret motor med MINI Twinpower Turbo-teknologi og over 300 hestekrefter under panseret. Den kompakte kraftpluggen blir dermed den suverent kraftigste utgaven av MINI gjennom bilmerkets 60 år lange historie.

Den nye modellen blir også eksklusiv av flere årsaker; helt nye MINI…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

MINI John Cooper Works GP Concept ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017. Konseptbilen viste den moderne racing-essensen av MINI, inspirert av den legendariske historien som startet i 1959. Nå nærmer det seg serieproduksjonen av det som blir den raskeste og kraftigste MINI-modellen noensinne.

Helt nye MINI John Cooper Works GP får en firesylindret motor med MINI Twinpower Turbo-teknologi og over 300 hestekrefter under panseret. Den kompakte kraftpluggen blir dermed den suverent kraftigste utgaven av MINI gjennom bilmerkets 60 år lange historie.

Den nye modellen blir også eksklusiv av flere årsaker; helt nye MINI John Cooper Works GP produseres nemlig i et begrenset opplag på 3000 eksemplarer fra den lanseres på markedet i 2020.

Popikon for racingentusiaster
De første MINI’ene rullet på veien i 1959 og vokste seg til å bli et viktig ikon i 60-tallets populærkultur. Det utradisjonelle bilmerket ble også tidlig oppdaget av den britiske racinglegenden John Cooper, som resulterte i den klassiske MINI Cooper 997, med sterkere motor og mer sportslig profil enn den originale modellen.

– John Cooper Works-signaturen betyr noe helt eget for MINI-fans og lidenskapelige racingentusiaster. Når vi legger til bokstavene GP (for Grand Prix), så løftes feststemningen ytterligere et hakk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Sportslige ambisjoner
Konseptbilen MINI John Cooper Works GP Concept hadde en utpreget sportslig design når den ble presentert. Med store spoilere både foran og bak, en slående takspoiler og omfattende bruk av lette materialer, var det ingen tvil om de sportslige ambisjonene til konseptmodellen. Noe

–Konseptmodellen vitner om hva som er i vente. Mange av designelementene blir å finne på den endelige produksjonsmodellen. Dette blir en sportslig kjøremaskin i sin mest ekstreme form, forteller Tegneby.

Testes på racingbanen
Frem mot lanseringen i 2020 skal helt nye MINI John Cooper Works GP testes og perfeksjoneres på racingbanen. Her skal det naturligvis dras veksel på John Cooper Works-ekspertisen, og understellet som er utviklet spesielt for denne modellen skal tilpasses den nye, kraftige motoren. Samtidig skal de aerodynamiske egenskaper samsvare med vekten og støtdemperne i bilen slik at den ruller ut av fabrikken som den optimale frekkasen i MINIs historie neste år.

«Løp og kjøp»
Forgjengeren til den nye MINI John Cooper Works GP ble produsert i kun 2000 eksemplarer – i likhet med MINI Cooper S med John Cooper Works GP KIT som ble lansert i 2006. Begge modellene var utsolgte før selve lanseringen og har blitt svært ettertraktede samlerobjekter.

– Interessentene til helt nye MINI John Cooper Works GP bør kjenne sin besøkelstid. Dette blir en av fremtidens virkelige MINI-klassikere, avslutter Tegneby.

Artikkelen fortsetter under annonsen