Biler til både hverdag og fest

BMW utvider porteføljen av biler som byr opp til dans både til hverdags og fest – sommer som vinter. Helt nye BMW X3 M og BMW X4 M kombinerer SUV-ens egenskaper med sportsbilens ytelser og kjøredynamikk.

Høsten 2017 rullet helt nye BMW X3 inn på norske veier. Sommeren 2018 fikk den selskap av enda en nyhet – BMW X4. Frem til nå har toppmodellene båret betegnelsen M40i og hatt en rekkesekser på 360 hk under panseret. Nå er tiden snart inne for å lansere modellene som garantert tar posisjonen som overhode i X3- og X4-familien.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW utvider porteføljen av biler som byr opp til dans både til hverdags og fest – sommer som vinter. Helt nye BMW X3 M og BMW X4 M kombinerer SUV-ens egenskaper med sportsbilens ytelser og kjøredynamikk.

Høsten 2017 rullet helt nye BMW X3 inn på norske veier. Sommeren 2018 fikk den selskap av enda en nyhet – BMW X4. Frem til nå har toppmodellene båret betegnelsen M40i og hatt en rekkesekser på 360 hk under panseret. Nå er tiden snart inne for å lansere modellene som garantert tar posisjonen som overhode i X3- og X4-familien.

– M-logoen i grillen og på bakluka gir visse forpliktelser. Det holder ikke med en kraftfull motor hvis resten av bilen ikke henger med i svingene. Med helt nye BMW X3 M og BMW X4 M introduserer vi erketypisk BMW M-kjøreglede i et nytt segment, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Sportslig design
De to nye M-modellene har flere designmessige signaturtrekk man kjenner fra andre M-modeller: Store luftinntak i frontspoileren, spesifikke sidespeil, egen spoiler og diffusor i støtfangeren bak, takspoiler (X3 M) og bakspoiler (X4 M) samt 20’’ BMW M-felger er noen av elementene som skiller de to SUV-ene fra sine noe mer moderate familiemedlemmer.

Interiøret skiller seg også noe fra det vi finner i de andre X3- og X4-modellene. Instrumenteringen er M- spesifikk og på rattet finnes de røde M-knappene som lar føreren bestemme bilens oppsett. Den særegne girspaken, interiørlister i karbonstruktur og elektrisk justerbare sportsseter i eget M-design er er andre elementer som understreker sportsligheten i interiørdesignet.

Kraft under panseret og kontroll på alle hjul
Under panseret i helt nye BMW X3 M og BMW X4 M finner man en en nyutviklet sekssylindret rekkemotor med BMW M TwinPower Turbo-teknologi og doble turboladere. Dette er den kraftigste sekssylindrede motoren noensinne i en BMW M-modell. Standardeffekt på motoren er 480 hk med et dreiemoment på 600 Nm. Sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på 4,2 sekunder. Motoren har selvsagt turtallsvillig karakter og et kjøle- og oljesystem som også takler de påkjenningene aktiv banekjøring byr på. Toppfarten er begrenset til 250 km/t, men kan økes til 280/285 km/t ved valg av «M Driver’s package».

Ønsker man enda litt mer krutt, så kan begge modellene leveres med «Competition Pack». Da øker motereffekten til 510 hk, mens akselerasjonstiden reduseres til 4,1 sekunder. I tillegg inneholder Competition Pack et spesifikt oppsett for det adaptive M-understellet, valgfritt skinninteriør, 21’’ BMW M-felger, M Sport-eksossystem, High-Gloss Shadow Line, Competition terskellister og baklukeemblem, samt M Sport-seter. Kjennere vil dra kjensel på «Competition Pack»-modellene med de sorte M-logoene på bilene.

Kreftene overføres til bakken via en 8-trinns M Steptronic automatgirkasse og modellspesifikk M xDrive-firehjulsdrift. Med M xDrive prioriteres egenskapene til bakhjulsdrift i kombinasjon med egenskapene til firehjulsdriften. Med to egne modus for firehjulsdriften og aktiv M-differensialsperre på bakakselen, sikrer M xDrive optimalt grep, smidighet og retningsstabilitet i enhver situasjon.

Tekniske data:
Helt nye BMW X3 M og BMW X4 M måler henholdsvis 4726 mm og 4758 mm i lengde med en akselavstand på 2864 mm. Bagesjeromsvolumet er på henholdsvis 550/1600 liter og 525/1430 liter. Tillatt tilhengervekt er 2500/750 kg.

Andre tekniske data er som følger:

Hk Dreiemoment 0-100 km/t Toppfart: Blandet forbruk:** Blandet utslipp:** Vekt:
BMW X3 M 480 hk 600 Nm 4,2 sek 250/280* km/t 1,05 l/mil Fra 239 g/km Fra 1970 kg
BMW X3 M Competition 510 hk 600 Nm 4,1 sek 250/285* km/t 1,05 l/mil Fra 239 g/km Fra 1970 kg
BMW X4 M 480 hk 600 Nm 4,2 sek 250/280* km/t 1,05 l/mil Fra 239 g/km Fra 1970 kg
BMW X4 M Competition 510 hk 600 Nm 4,1 sek 250/285* km/t 1,05 l/mil Fra 239 g/km Fra 1970 kg

* M Driver’s package / ** WLTP-tall

Lanseres sommeren 2019
De to nye SUV-ene med bokstaven M i navnet lanseres sommeren 2019. Startprisen på BMW X3 M er kr. 1.406.000, mens startprisen på BMW X4 M er kr. 1.426.200. Norske BMW-forhandlere vil åpne for bestilling om kort tid.

Senere i år lanseres flere M-modeller – et tydelig bevis på at BMW fortsetter modelloffensiven i alle segmenter og med alle drivlinjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen