Volkswagen ble mest kjøpte bilmerke i Norge i 2018

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010. Volkswagen Golf som har vært den mest populære modellen siden 2008, endte i 2018 på en respektabel andreplass. Samlet sett ble 2018 et svært godt år for Volkswagen i Norge med 20.071 registrerte biler av et totalmarked på 147.929 personbiler. Det ga en markedsandel på 13,6 prosent i historiens sjette beste salgsår for nye biler.

– Takket være en fantastisk laginnsats fra en svært dyktig forhandlerorganisasjon ble 2018 nok et suksessår for oss i Volkswagen. Vi har nå startet et nytt år hvor vi skal lansere flere attraktive modeller som vi er…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010. Volkswagen Golf som har vært den mest populære modellen siden 2008, endte i 2018 på en respektabel andreplass. Samlet sett ble 2018 et svært godt år for Volkswagen i Norge med 20.071 registrerte biler av et totalmarked på 147.929 personbiler. Det ga en markedsandel på 13,6 prosent i historiens sjette beste salgsår for nye biler.

– Takket være en fantastisk laginnsats fra en svært dyktig forhandlerorganisasjon ble 2018 nok et suksessår for oss i Volkswagen. Vi har nå startet et nytt år hvor vi skal lansere flere attraktive modeller som vi er sikre på at kundene vil sette pris på, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak.

– Det er både forventet og gledelig at elbilandelen i Norge vokser så raskt som den gjør. Vi hadde en formidabel etterspørsel etter både e-up! og e-Golf i 2018, med solide ordrebøker inn i 2019. I årene som kommer vil Volkswagen lansere en rekke nye nullutslippsmodeller basert på en helt ny og fremtidstilpasset arkitektur i form av MEB. Volkswagen I.D.-modellene skal bidra til at vi ligger helt i front når det kommer til elektrisk mobilitet, sier Edvardsen-Eibak.

Volkswagen styrket også sin markedsposisjon vesentlig innen bensin- og dieselsegmentene. I tillegg til de populære elbilene, hadde de ladbare GTE-modellene, Golf GTE og Passat GTE også et godt salg i 2018.

Størst på nyttekjøretøy

Også i segmentet for varebiler under 3,5 tonn var Volkswagen desidert største merke i 2018. 10.383 registrerte biler i løpet av året ga en markedsandel på 27,9 prosent og vi hadde tidenes høyeste kontraktsinngang, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

De to mest populære varebilene i Norge er begge Volkswagen-modeller. Øverst på registreringsstatistikken troner Transporter med 4466 registrerte eksemplarer, mens Caddy følger rett bak med 4327 registrerte eksemplarer i 2018.

– Det er gledelig at vi nok en gang er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul. Godt arbeid i hele organisasjonen kombinert med klasseledende produkter gjør at vi holder oss på topp. 2018 ble milepæl for oss med lansering av vår nullutslippsvarebil i form av Volkswagen e-Crafter, sier Wirak. Vi ser med stolthet og ydmykhet på at vi ble valgt som leverandør til Forsvarsmateriell for Volkswagen Amarok, som er den største enkeltkontrakten fra vår importør gjennom tidene.

Artikkelen fortsetter under annonsen