Nye Mercedes-Benz CLA Coupé

Nye Mercedes-Benz CLA Coupé forener form og funksjon. Aerodynamisk design møter intelligens. MBUX er videreutviklet og kan nå styres uten tale og berøring. Bilen predikerer ønsker om massasje, lys, duft, temperatur og musikk etter førerens behov. Koblet til en smartklokke blir bilen din egen personlige trener. CLA Coupé lanseres i mai. Norske priser er ikke klare.

– CLA Coupé har vist seg å være vår viktigste modell for å nå ut til nye kunder. Med en attraktiv pris, fokus på design og en rekke teknologiske nyvinninger på plass er vi sikre på at den nye modellen vil akselerere denne trenden, sier Audun Hermansen,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Mercedes-Benz CLA Coupé forener form og funksjon. Aerodynamisk design møter intelligens. MBUX er videreutviklet og kan nå styres uten tale og berøring. Bilen predikerer ønsker om massasje, lys, duft, temperatur og musikk etter førerens behov. Koblet til en smartklokke blir bilen din egen personlige trener. CLA Coupé lanseres i mai. Norske priser er ikke klare.

– CLA Coupé har vist seg å være vår viktigste modell for å nå ut til nye kunder. Med en attraktiv pris, fokus på design og en rekke teknologiske nyvinninger på plass er vi sikre på at den nye modellen vil akselerere denne trenden, sier Audun Hermansen, PR- og Informasjonssjef Mercedes-Benz personbil.

Designperlen

Design ligger i CLA Coupés DNA. Med lange elegante linjer er dette modellen som forener form og funksjon. Aerodynamisk optimalt, og en fryd for øyet. Modellens sportslige karakter understrekes av en aggressiv trapesformet grill, hellende lykter og markante «powerdomes». Med de todelte smale baklyktene er det lett å se likheten til den langt mer kostbare CLS. Interiøret balanserer på utsøkt vis det eksklusive, med siste skrik fra teknologifronten. De doble frittstående skjermene, de bakbelyste luftventilene, ambient lighting og det nye rattet gjør nye CLA Coupé unik i sitt segment. Modellen har også vokst i alle retninger og blitt betraktelig lengre og bredere. Den økte sporvidden gjør det også lett å få frem smilene hos kunder som setter pris på dynamisk kjøring.

MBUX med interiørassistent

Det innovative brukergrensesnittet MBUX er i kontinuerlig utvikling og får stadig bedre funksjonalitet. Blant annet forstår systemet langt mer komplekse stemmekommandoer enn tidligere, og CLA Coupé blir den første kompaktmodellen som får bevegelsessensorer i speilhuset.

Det gjør det mulig å tilpasse skjerminnhold så snart en hånd nærmer seg berøringsskjermen i dashbordet eller berøringsplaten i midtkonsollen. I tillegg er systemet i stand til å skille mellom førerens og passasjerens ønsker og vet eksempelvis hvilket sete som eventuelt skal starte massasjefunksjonen.

En unik egenskap ved interiørassistenten er favorittfunksjonen. Den er tilgjengelig ved å holde hånden over midtkonsollen med pekefinger og langfinger spredt i en V-form. På denne måten kan enhver kommando som styres via MBUX lagres for enkel tilgang. En typisk favorittkommando er «kjør hjem» hvorpå systemet automatisk aktiverer navigasjonssystemet med sikte på en predefinert destinasjon.

Videre kan leselampen enkelt slås av og på ved å strekke en hånd mot speilet. Og leter man etter noe i passasjersetet  lyser det automatisk opp. Så snart hånden forlater området, slås lyset automatisk av igjen. Praktisk, enkelt og nyttig.

Smarte anbefalinger med smartklokke

En annen nyhet i CLA Coupé er Energizing komfortkontroll som kobler sammen alle bilens komfortsystemer. Klimaanlegg, atmosfærebelysning, massasje, duft og musikk. Her kan fører konfigurere et bestemt velværeoppsett som passer deres humør og behov. Dersom man har en smartklokke (Garmin) som er koblet til bilen vil Energizing Coach komme med anbefalte oppsett basert på stressnivåer, søvnkvalitet og puls, i tillegg til bilens telemetridata.

Sikker standard

I likhet med A-Klasse har CLA Coupé assistansesystemene man finner i dagens S-Klasse, noe som gir den høyeste graden av aktive sikkerhetsfunksjoner i dette segmentet. Takket være økt datakraft og nye sensorer som gjør det mulig «å se» opptil 500 meter fremover kan bilen kjøre semiautonomt i kø og på motorvei. Systemet benytter også kart- og navigasjonsdata for å hjelpe sjåføren i en rekke situasjoner, som å tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

Modellen leveres med automatisk nødbrems som standard, som avhengig av situasjonen, kan bidra til å redusere konsekvensene av en kollisjon i trafikk med langsomme, stoppende eller stasjonære biler. CLA Coupé kan også oppdage kryssende fotgjengere og syklister. I tillegg er Active lane keep assist standard, noe som holder bilen i veibanen dersom en uoppmerksom sjåfør drifter ut av kurs.

Et annet element som øker både komfort og sikkerhet er tilvalget Multibeam LED frontlykter med 18 individuelle lysdioder. Disse justeres raskt og presist for hele tiden å passe gjeldende trafikksituasjon uten å blende møtende trafikk.

Sterk start

En av introduksjonsmodellene er CLA 250 med en svært potent 4-sylindret bensinmotor (225 hk, 350 Nm) med 7G-DCT dual-clutch girkasse (blandet drivstofforbruk 0,61-0,63 l/mil, CO2-utslipp 143-140 g / km). Til markedslanseringen i mai vil det være et bredt spekter av diesel- og bensinmotorer tilgjengelig, og selvsagt 4MATIC-firehjulsdrift.

Dimensjoner

Dimensjoner (mm) Nye CLA Forgjenger Differanse
Lengde 4688 4640 48
Bredde 1830 1777 53
Bredde inkl. speilhus 1999 2032 -33
Høyde 1439 1441 -2
Akselavstand 2729 2699 30
Sporvidde front 1612 1549 63
Sporvidde bak 1602 1547 55
Takhøyde front 1023 1006 17
Takhøyde bak 908 905 3
Benplass front 1062 1063 -1
Benplass bak 861 860 1
Albuerom front 1457 1422 35
Albuerom bak 1454 1410 44
Skulderrom front 1400 1391 9
Skulderrom bak 1372 1350 22
Bagasjerom bredde 1444 1331 113
Bagasjerom dybde 1054 1030 24
Innlasting 891 629 262
Artikkelen fortsetter under annonsen