Kia Motors viser ny teknologi

Kia Motors viser ny teknologi på Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas 8-11. januar. I den interaktive utstillingen ‘Space of Emotive Driving», viser Kia flere nye løsninger som kan komme i en tid der autonom kjøring er normen.

Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.)

I en fremtid der bilene vil være selvkjørende, legger Kia nå fundamentet for teknologisk utvikling som vil gi passasjerene en enda bedre kjøreopplevelse. Sentralt i dette er Kias nye system, Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.), som er verdens første emosjonelle AI-baserte interaktive bilkupé med fokus på passasjerenes sanser.

R.E.A.D. systemet optimaliserer og personifiserer bilens kupé ved å analysere førerens emosjonelle status.…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia Motors viser ny teknologi på Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas 8-11. januar. I den interaktive utstillingen ‘Space of Emotive Driving», viser Kia flere nye løsninger som kan komme i en tid der autonom kjøring er normen.

Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.)

I en fremtid der bilene vil være selvkjørende, legger Kia nå fundamentet for teknologisk utvikling som vil gi passasjerene en enda bedre kjøreopplevelse. Sentralt i dette er Kias nye system, Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.), som er verdens første emosjonelle AI-baserte interaktive bilkupé med fokus på passasjerenes sanser.

R.E.A.D. systemet optimaliserer og personifiserer bilens kupé ved å analysere førerens emosjonelle status. Dette gjøres ved hjelp av AI-basert gjenkjennelseteknologi av biosignaler, og sensorer leser blant annet ansiktsuttrykk og hjerterytme. AI teknologien etablerer en grunnstruktur for brukernes oppførsel, og identifiserer mønstre og trender for å tilpasse kupéen. R.E.A.D. systemet er utviklet i et felles forskningsprosjekt med Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab’s Affective Computing Group.

“Kia vurderer den interaktive kabinen som et fokusområde for fremtidens mobilitet. R.E.A.D. systemet setter sammen banebrytende teknologi og AI-basert emosjonell intelligens som gjør kontinuerlig kommunikasjon mellom passasjer og bil via kroppsspråk og sanser mulig”, sier Albert Biermann, President and Head of Research & Development Division of Kia Motors.

Kia viser også V-Touch, verdens første virtuelle touch-type kontroll teknologi. V-Touch bruker et 3D kamera for å overvåke passasjerenes blikk og fingerbevegelser, og gir de mulighet til å endre miljøet i kabinen som belysning, klimaanlegg og underholdning – alt med enkle fingerbevegelser.

En annen funksjon i R.E.A.D. systemet er seter som reagerer med vibrasjon på musikk, her kan man bokstavelig føle sin favorittsang i tillegg til å høre på den. Den sensorbaserte prosessteknologien tilpasser setevibrasjonene etter lydfrekvens på musikken som spilles. Setene kan også stilles inn på massasje, samt forbedre sikkerhet ved å gi haptiske varsler fra bilens avanserte førersikkerhetssystemer.

Besøkende på CES får oppleve R.E.A.D. teknologien

Kia vil ha spesialdesignede moduler installert på sin stand for å demonstrere R.E.A.D. systemet. For første gang vil besøkende oppleve teknologi som gjenkjenner følelser basert på blant annet ansiktsuttrykk og hjerterytme.

‘R.E.A.D. Me’ er en enmanns kabin, og analyserer “førerens” emosjonelle status, og skaper et tilpasset miljø som også inkluderer lyd og lukt.

‘R.E.A.D. Now’ er en kabin for to som simulerer en selvkjørende turbil som foreslår valg av kjørerute og underholdning basert på analyse av førers humør. I kabinen vil man også kunne prøve V-Touch bevegelsesystem for å spille spill, velge musikk, endre miljø i kupéen og søke på internett.

‘R.E.A.D. Motion’ er en kabin for fire som simulerer et mobilt kontor som er ventet å bli en av nøkkelfordelene med autonome kjøretøy. Her får man teste ulike funksjoner, som å forberede en forretningsreise, benytte V-Touch for å sjekke kalender, møtereferat, åpne e-mail, og en live konferansesamtale på et head-up display.

Kias visjon for fremtidens mobilitet

Kia presenterer også en mulig løsning for mobilitet i smarte byer med konseptbilen SEED. Det er en firehjuls elektrisk sykkel med rekkevidde på 100 km basert på et hybrid system som krever at man benytter pedaler, men hvor det er høy grad av assistanse for å gjøre turen lite anstrengende.

Konseptet er utviklet for å gjøre bykjøring lett, morsomt og trygt, og samtidig utforske hvordan Kia gjør siste del av reisen mulig med en personlig mobilitetsløsning.

For lengre turer er SEED plassert inn i en autonom shuttlebil, «BIRD Car», som kjører lengre enn rekkevidden på firehjulssykkelen. Når man er innen 100 km rekkevidde til ankomststedet, settes sykkelen SEED ut for å fullføre reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen