Trygg Trafikk: 8 mennesker mistet livet i oktober-trafikken

87 mennesker har omkommet på norske veier så langt i 2018. Trygg Trafikk oppfordrer til å kjøre forsiktig og være forberedt på skiftende kjøreforhold.

I oktober omkom 8 personer i trafikken mot 10 i 2017. Hittil i år har 87 mennesker mistet livet, mot 82 i samme periode i fjor.

Nå står vinteren for døra, og mange steder i landet har allerede fått en forsmak på minusgrader og vinterføre. Trygg Trafikk ber alle trafikanter være forberedt på mer utfordrende forhold i trafikken.

– Vinteren kommer alltid litt brått på, og den første snøen har allerede kommet i…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

87 mennesker har omkommet på norske veier så langt i 2018. Trygg Trafikk oppfordrer til å kjøre forsiktig og være forberedt på skiftende kjøreforhold.

I oktober omkom 8 personer i trafikken mot 10 i 2017. Hittil i år har 87 mennesker mistet livet, mot 82 i samme periode i fjor.

Nå står vinteren for døra, og mange steder i landet har allerede fått en forsmak på minusgrader og vinterføre. Trygg Trafikk ber alle trafikanter være forberedt på mer utfordrende forhold i trafikken.

– Vinteren kommer alltid litt brått på, og den første snøen har allerede kommet i store deler av landet. Det betyr glatte veier, dårlig sikt og vanskeligere kjøreforhold over natta. Har du sommerdekk nå må du bare la bilen stå, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Skift til vinterdekk i dag

Uten skikkelige vinterdekk er du mer utsatt for alvorlige ulykker. Uansett hvor du bor i landet trenger du gode vinterdekk.

– Sjekk vinterdekkene dine. Slitte dekk gir dårligere veigrep. På glatte veier kan bremselengden være hele 4 ganger høyere enn på tørre veier. Det betyr større risiko for uhell og kollisjoner. Mønsterdybden på vinterdekkene skal være minst tre millimeter – uansett dekktype. Trygg Trafikk anbefaler 4 millimeter. Er mønsterdybden mindre enn 3 millimeter du kjøpe nye dekk, sier Johansen.

Glatte veier krever oppmerksomhet

I tillegg til gode vinterdekk, minner Trygg Trafikk om at det er viktig å avpasse fart etter forholdene.

– Det kan være glatt det ene øyeblikket og godt veigrep det neste. Tilpass farten og hold god avstand til bilen foran. Kjører du for fort på glatt vei er det mye større risiko for både utforkjøringer og å havne over i motsatt veibane, understreker Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen