Lettere spesialutgave av Ford GT

Utstrakt bruk av karbon gjør den nye spesialutgaven av Ford GT Carbon Series til den letteste GT-en som noensinne er produsert.

– Ford GT Carbon Series vil med sine mange karbonfiberdetaljer og oppsiktsvekkende design skille seg ut i mengden, enten det er på banen eller landeveien. Dette er nok et eksempel på hva vi gjør – av spennende prosjekter med den Le Mans-vinnende supersportsbilen – for kundene våre, sier global direktør for Ford Performance, Hermann Salenbauch.

Spesialutgaven har blitt rundt 18 kilo lettere ved hjelp av en rekke lettvektinnovasjoner som karbonfiberhjul, eksosanlegg i titan, hjulbolter i titan og…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstrakt bruk av karbon gjør den nye spesialutgaven av Ford GT Carbon Series til den letteste GT-en som noensinne er produsert.

– Ford GT Carbon Series vil med sine mange karbonfiberdetaljer og oppsiktsvekkende design skille seg ut i mengden, enten det er på banen eller landeveien. Dette er nok et eksempel på hva vi gjør – av spennende prosjekter med den Le Mans-vinnende supersportsbilen – for kundene våre, sier global direktør for Ford Performance, Hermann Salenbauch.

Spesialutgaven har blitt rundt 18 kilo lettere ved hjelp av en rekke lettvektinnovasjoner som karbonfiberhjul, eksosanlegg i titan, hjulbolter i titan og en bakluke i lett polykarbonat med ekstra ventilasjon.

Fords ingeniører beholdt aircondition-anlegget, radioen og SYNC3 infotainment-systemet, men har fjernet koppholdere og et oppbevaringsrom på sjåførens side for å holde vekten nede.

Utvendig er supersportsbilen utstyrt med to karbonfiberstriper med matchende A-stolper og blanke felger.Interiøret i nye GT Carbon Series er utstyrt med matte karbonfiberdetaljer og en senterkonsoll i karbon.

Unike interiør- og eksteriørdetaljer

Kundene kan velge mellom de fire forskjellige kontrastfargene sølv, oransje, rød eller blå til speilhus, senterstripen og bremsekalipere. Ford GT Carbon Series er også utstyrt med unike sølvfargede sømmer på rattet, anodiserte girhendler ved rattet og et unikt merke i instrumentpanelet.

– Dette viser at vi lytter til kundene våre. Mens banevarianten av Ford GT primært appellerer til racing-entusiastene, var det også et ønske om mer synlig karbonfiber, men i en bil med både aircondition og radio som kunne brukes på landeveien. Derfor utviklet vi Ford GT Carbon Series, sier marketing manager i Ford Performance, Lance Mosley.

Allerede klar for bestilling

Kunder som allerede har fått innfridd sin søknad om å kjøpe en Ford GT, kan bestille den nye Ford GT Carbon Series allerede nå. Hver uke vil det etter planen bli produsert én slik spesialmodell.

På grunn av eksepsjonelt stor etterspørsel etter nye Ford GT, har bilprodusenten bestemt seg for å forlenge produksjonsperioden av supersportsbilen med nærmere to år.

Ford åpner for nye søknader fra kunder i utvalgte markeder som ønsker å kjøpe sportsbilen. Fra 8. november og en måned fremover kan dette gjøres på FordGT.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen