Produksjonsstart av nye Kia ProCeed

Nå starter produksjonen av helt nye ProCeed på Kias fabrikk i Žilina, Slovakia. ProCeed kombinerer plass og fleksibilitet med sportslig design, en lekker shooting brake. Med hele 594 liters bagasjerom tilbyr ProCeed bedre bagasjeplass enn mange tradisjonelle stasjonsvogner, og den har større plass enn mange biler i klassen over.

ProCeed vil kun bli tilgjengelig i utstyrsversjonene GT Line, og den enda hvassere GT-utgaven. Bilen ble første gang vist på Paris Motor Show tidligere i høst, og kommer for salg i starten av 2019.

“Produksjonsstart av nye ProCeed runder av et år med hardt arbeid her på fabrikken”, sier Dae Sik Kim, President…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå starter produksjonen av helt nye ProCeed på Kias fabrikk i Žilina, Slovakia. ProCeed kombinerer plass og fleksibilitet med sportslig design, en lekker shooting brake. Med hele 594 liters bagasjerom tilbyr ProCeed bedre bagasjeplass enn mange tradisjonelle stasjonsvogner, og den har større plass enn mange biler i klassen over.

ProCeed vil kun bli tilgjengelig i utstyrsversjonene GT Line, og den enda hvassere GT-utgaven. Bilen ble første gang vist på Paris Motor Show tidligere i høst, og kommer for salg i starten av 2019.

“Produksjonsstart av nye ProCeed runder av et år med hardt arbeid her på fabrikken”, sier Dae Sik Kim, President og CEO for Kia Motors Slovakia. “Den etterfølger introduksjonen av nye 5-dørs Ceed og Ceed stasjonsvogn tidligere i høst, samt oppgraderingen av Sportage. Vi har også lykkes i å redusere utslipp fra våre diesel og bensinmotorer betydelig, og de er nå tilpasset Euro 6d TEMP utslippsstandard.”

Den nye modellen viderefører navnet fra 3-dørs Kia pro_cee’d kupé som også ble produsert i Slovakia; over 190.000 eksemplarer ble produsert av 1. og 2. generasjon. Nye ProCeed er designet på Kias designsenter i Frankfurt, under ledelse av Gregory Guillaume, europeisk designsjef, og Peter Schreyer, Kias sjefsdesigner og President for design i hele gruppen.

“Forberedelsene for volumproduksjon av ProCeed startet allerede på slutten av 2017”, sier Roman Kralovansky, som er produksjonssjef for Kia Motors Slovakia. “Vi startet med modifisering og oppsett av ny teknologi på produksjonslinjene, og fortsatte med opplæring og trening av våre operatører både på Kias forsknings-og utviklingssenter i Sør Korea, og her i Zilina. Formen på karosseriet, en shooting brake, bød på flere utfordringer produksjonsmessig, men etter ett år med gode forberedelser er vi nå klare. Vi har fått ny og verdifull produksjonserfaring”.

Mer enn 300 ansatte fikk opplæring på Kias globale R&D senter i Namyang, i Sør Korea. Opplæringen var fokusert rundt produksjonsarbeidere fra monterings- og kvalitetsavdelingene. 70 av disse deltok også i videre opplæring i 2018 i forkant av produksjonsstarten.

Kia Motors Slovakia fortsetter utvikling av fabrikken i Žilina, og har i 2018 investert 200 millioner euro. I tillegg til investeringer i nye modeller, ble det i august åpnet et medisinsk senter på fabrikken med moderne medisinsk utstyr for å forhindre eller behandle yrkesskader.

ProCeed kommer for salg tidlig neste år, og blir tilgjengelig med flere motorer. For GT Line modellene leveres den med en 1 ltr. turbobensinmotor på 120 hk, og en 1.4 ltr. turbobensinmotor med 140 hk. Kunder kan også velge en økonomisk og effektiv 1.6 ltr. dieselmotor med 136 hk, den reneste fra Kia noensinne. ProCeed GT leveres kun med en 1.6 ltr. turbobensinmotor på 204 hk og 265 Nm dreiemoment. Både ProCeed GT og Ceed GT blir for første gang tilgjengelig med Kias syvtrinns dobbeltklutsj automatkasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen