Europapremiere for Kia e-Niro

e-Niro er en crossover med sporty design, samtidig som den er praktisk – en type bil som er etterspurt i det norske markedet, spesielt i elektrisk versjon. e-Niro har en imponerende rekkevidde på 485 kilometer (WLTP), og konkurrerer derfor i nisjen hvor rekkeviddeangst er et ukjent begrep.

Designjusteringer
Kia har valgt å gjøre noen utvendige justeringer som bidrar til å minske luftmotstanden ytterligere, sammenlignet med tidligere Niro-søsken. Tigernese-grillen domineres av en ladeluke og en preget Niro-logo. Også luftinntakene og kjørelysene har fått ny design med blå trimming. Støtfangeren er nydesignet for bedre aerodynamikk, men fremdeles fungerer den som et klart…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

e-Niro er en crossover med sporty design, samtidig som den er praktisk – en type bil som er etterspurt i det norske markedet, spesielt i elektrisk versjon. e-Niro har en imponerende rekkevidde på 485 kilometer (WLTP), og konkurrerer derfor i nisjen hvor rekkeviddeangst er et ukjent begrep.

Designjusteringer
Kia har valgt å gjøre noen utvendige justeringer som bidrar til å minske luftmotstanden ytterligere, sammenlignet med tidligere Niro-søsken. Tigernese-grillen domineres av en ladeluke og en preget Niro-logo. Også luftinntakene og kjørelysene har fått ny design med blå trimming. Støtfangeren er nydesignet for bedre aerodynamikk, men fremdeles fungerer den som et klart signal om at dette er en Niro.

Også bak er den lett gjenkjennelig som den elektriske utgaven. Blå dekorlinjer får frem bilens linjer og sammen med ny design av LED-baklysene blir e-Niro lett gjenkjennelig på gata. e-Niro kan bestilles i ti forskjellige farger, og alle fargene komplimenterer de blå dekorlinjene som forsterker bilens design.

Nytt interiør tilpasset en moderne drivlinje
Innvendig oppleves bilen som stor for sin klasse. Også her skiller e-Niro seg fra sine søsken med et nytt senterkonsoll. Girstangen er erstattet av et girhjul, plassert akkurat der hånden hviler på armlenet. I samme området finnes også et panel med knappene for det elektroniske brekket, varme og kjøling i setene, rattvarme, kjøremodus, parkeringssensorer og bakkestartassistent. Som elbil byr e-Niro også på ekstra oppbevaringsplass under senterkonsollet.

De blå dekorlinjene finnes også i interiøret. I tillegg kan man velge mellom seks forskjellige farger i et stemningslys som belyser senterkonsollet og girhjulet. e-Niro leveres også med trådløs lading for mobiltelefon.

Spesialtilpasset skjerm
e-Niro har en 7 tommers berøringsskjerm som er spesialtilpasset elektrisk drivlinje. Her kan man finne nærmeste ladestasjon og følge med på rekkevidde og lading. Også CO2-utslipp sammenlignet med en lignende bil med fossil drivlinje, pr tur og gjennom hele livsløpet er tilgjengelig. Man kan også velge ønsket temperatur for avgang morgenen etter.

Konstruert som en elbil fra starten
Helt fra lansering av Niro i 2016 har modellen vært tiltenkt å komme i en elektrisk versjon. Derfor har den elektriske drivlinjen minimal påvirkning på benplass og romfølelse, inkludert bagasjerommet med en kapasitet på 451 liter. Der finnes også et eget rom for oppbevaring av ladekabel.

Rekkevidden på det 64 kWh litium-ion polymerbatteriet er oppgitt til 485 km på en lading målt etter WLTP standarden. Kia hevder at bilen kan klare opptil 615 kilometer i bykjøring, noe som kan måle seg med mange fossilbiler. 0-100 km/t går unna på kjappe 7,8 sekunder.

Bilen er full av teknologi som skal sørge for maksimal regenerering ved bremsing og nedoverbakker. Sjåføren får hele tiden relevant informasjon om hvordan kjøre mest mulig effektivt for å oppnå størst mulig rekkevidde. Man kan også selv regulere hvor mye bilen skal bremse ved hjelp av den elektriske motoren. Til det brukes det to paddles på baksiden av rattet.

e-Niro har også et varmesystem for batteriet som gjør at belastningen blir minst mulig når temperaturen synker. I tillegg kommer en varmepumpe som bidrar til å varme opp kupeen. Dette betyr at batteriet belastes mindre og dermed økes rekkevidden.

Ved å sette bilen i Eco-modus øker man rekkevidden ved å dempe akselerasjonen og ikke ta ut all kraft fra motoren. Modusene Normal og Sport sørger for den kraften man ønsker når det er nødvendig. Modusen påvirker også styringsrespons.

Lavt tyngdepunkt
Batteripakken er plassert lavt i bilen, mellom akslingene, noe som gir e-Niro et lavt tyngdepunkt, på linje med en sedan. Med den brede hjulstillingen får derfor bilen maksimal stabilitet og kjøreglede på svingete veier. e-Niro har en lav luftmotstand på 0,29 Cd og den er godt isolert for å for å redusere vei,- og hjulstøy.

Sikkerhet på topp
e-Niro er satt opp med det ypperste av sikkerhetssystemer for å sørge for trygg kjøring under alle forhold. Verdt å merke seg er Lane Following Assist som er nivå to på selvkjørende teknologi. Den registrerer biler foran seg samt vegmerkinger, slik at bilen holder seg i sin kjørebane. Systemet følger opp akselerasjon, bremsing og styring for å holde bilen på riktig sted, og er virksomt fra 0 til 130 km/t.

Solide garantier
Bilen produseres på Kias fabrikk i Korea og kommer i salg i slutten av 2018. Den har Kias syv års garanti/150 000 km som også dekker batteri og elmotor.

Samarbeid med Robert De Niro
Kia lanserte også i dag sitt europeiske markedssamarbeid med skuespiller Robert De Niro. Som en ambassadør for Kia vil De Niro spille på sin karakter og humor for å trekke oppmerksomhet til e-Niros mange fordeler.

Artikkelen fortsetter under annonsen