Ny målestokk for for ladbare hybrider

Den helt nye generasjonen BMW X5 lanseres i november. Neste år utvides modellprogrammet med en ladbar hybrid som definerer en ny standard, med en elektrisk rekkevidde på opptil 80 km.*

Nye BMW X5 45e iPerformance kan med rette sies å være en milepæl i utviklingen til de ladbare hybridene.

– Med en solid økning i den elektriske rekkevidden, vil de fleste kunne kjøre denne ladbare SUV-en ene og alene på strøm i hverdagen. Samtidig har bilen en rekke andre egenskaper som står høyt i kurs hos våre kunder, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den helt nye generasjonen BMW X5 lanseres i november. Neste år utvides modellprogrammet med en ladbar hybrid som definerer en ny standard, med en elektrisk rekkevidde på opptil 80 km.*

Nye BMW X5 45e iPerformance kan med rette sies å være en milepæl i utviklingen til de ladbare hybridene.

– Med en solid økning i den elektriske rekkevidden, vil de fleste kunne kjøre denne ladbare SUV-en ene og alene på strøm i hverdagen. Samtidig har bilen en rekke andre egenskaper som står høyt i kurs hos våre kunder, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Kraftpakke
I den nye BMW X5 45e iPerformance kombineres kreftene fra to kraftfulle motorer. Bensinmotoren er en twinturbo rekkesekser på 3 liter, og yter 286 hk med dreiemoment på 450 Nm. Den elektriske motoren leverer alene 112 hk med 265 Nm dreiemoment. Samlet effekt blir dermed 394 hk og et maks dreiemoment på 600 Nm.

Den elektriske motoren kan alene besørge en toppfart på 140 km/t, mens toppfarten økes til 235 km/t ved full effekt på begge motorene. Akselerasjonen fra 0-100 km/t gjøres unna på 5,6 sekunder.

Bensinmotoren og den elektriske motoren fordeler kreftene gjennom en 8-trinns Steptronic automatgirkasse og siste generasjon xDrive intelligent firehjulsdrift. Selv når den elektriske motoren alene sørger for fremdriften, fordeles kreftene til alle fire hjulene på samme måte som når bensinmotoren kobles inn. Det sikrer maksimalt grep og kjøreglede til enhver tid.

Høyspenningsbatteriet har en kapasitet på 18,4 kWt og er plassert lavt i bilen. Det bidrar dermed også til å senke tyngdepunktet i den kraftfulle SUV’en. Sammenlignet med andre nye BMW X5-modeller reduseres bagasjeromsvolumet med rundt 150 liter, men byr fortsatt på 500 liter kapasitet med setene i normal posisjon. Legges baksetene ned, økes bagasjeromsvolumet til 1716 liter. Bensintanken rommer 69 liter, nok for de lengre turene.

Effektivitet uten begrensninger
Nye BMW X5 45e iPerformance med 80 km* rekkevidde er en fullverdig BMW X5 med fokus på sportslighet, komfort, luksus og brukervennlighet. Bilen leveres som standard med luftfjæring på begge aksler og elektronisk styrte dempere og kan om ønskelig utstyres med tilhengerfeste.

– Det har vært mange diskusjoner rundt den elektriske rekkevidden til de første ladbare hybridene som kom på markedet. Med andre generasjon ladbare BMW X5 viser vi at BMW har teknologien som skal til for å løfte disse modellene til et nytt nivå. De store ladbare bilene vil også fremover ha best kapasitet til å bære den ekstra vekten til batteriene og by på lengst elektrisk rekkevidde, men vi kan forvente oss at både teknologi og elektrisk rekkevidde vil smitte over på mindre, kommende modeller, sier Marius Tegneby.

Nye BMW X5 45e iPerformance lanseres i løpet av 2019. Mer informasjon om pris, bestilling og lansering vil komme senere.

* Den oppgitte elektriske rekkevidden på opptil 80 km er målt etter den nye og gjeldene NEDC2.0/NEDCcorr-standarden som for fullt ble innført 01.09.2018 – altså ikke etter den mye omtalte NEDC-målemetoden som tidligere har vært brukt også for de ladbare hybridene. Basert på NEDC2.0/NEDCcorr-standarden oppgis også C02-utslippet til 49 g/km.

Målt etter den kommende WLTP-standarden oppgis den elektriske rekkevidden til opptil 75 km.

Artikkelen fortsetter under annonsen