Tilbyr gratis kjørekurs for unge sjåfører

For andre året på rad inviterer Ford unge sjåfører til å delta i sitt spesialutviklede, gratis kjøreprogram, Ford Driving Skills For Life på Rudskogen Motorsenter. I fjor gjennomførte mer enn 300 norske ungdommer kurset som har gått sin seiersgang verden rundt.

– Etter fjorårets suksess, hvor mange fornøyde og litt tryggere sjåfører forlot Rudskogen, er vi selvsagt kjempefornøyde med å få lov til å arrangere Ford Driving Skills for Life igjen i år.Vi inviterer ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort til noen morsomme og lærerike timer bak rattet med profesjonelle instruktører ved sin side, sier administrerende…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For andre året på rad inviterer Ford unge sjåfører til å delta i sitt spesialutviklede, gratis kjøreprogram, Ford Driving Skills For Life på Rudskogen Motorsenter. I fjor gjennomførte mer enn 300 norske ungdommer kurset som har gått sin seiersgang verden rundt.

– Etter fjorårets suksess, hvor mange fornøyde og litt tryggere sjåfører forlot Rudskogen, er vi selvsagt kjempefornøyde med å få lov til å arrangere Ford Driving Skills for Life igjen i år.Vi inviterer ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort til noen morsomme og lærerike timer bak rattet med profesjonelle instruktører ved sin side, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Unge sjåfører i risikosonen

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

En gjennomgang fra forsikringsselskapet If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

Kyndig veiledning og praktiske råd

Sammen med forsikringsselskapet If vil Ford Motor Norge arrangere årets Ford Driving Skills for Life på Rudskogen Motorsenter lørdag 20. og søndag 21. oktober.

– Her blir de unge sjåførene utfordret på alt fra fart, nedbremsing og avstandsbedømmelse til hvor distraherende det faktisk er å bruke mobiltelefonen når du kjører. Sammen med Fords erfarne instruktører får de kyndig veiledning og praktiske råd for bedre å kunne håndtere bilen, sier Fords administrerende direktør.


– Mange får en aha-opplevelse

Kursdeltakerne vil også få prøve utstyr som simulerer alkohol- og narkotikarus samtidig som de gjennomfører enkle, praktiske prøver.

– Ford Driving Skills for Life er viktig fordi sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når man blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen – og dermed bilkjøringen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd i å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte aldersgruppen. Mange av fjorårets kursdeltakere sa også til oss at de fikk mange aha-opplevelser i løpet av opplæringen, sier Berg.

Vil redusere antall døde og skadde i trafikken 

For dem som ikke har anledning til å delta på Rudskogen er det opprettet en egen hjemmeside hvor deler av opplæringsprogrammet kan gjennomføres som et nettbasert Online Academy (www.dsfl.no – påmeldingen skjer også her).

– Det er dessverre altfor mange ungdommer som omkommer eller blir hardt skadet fordi de mangler erfaring bak rattet. Vi vil sette ytterligere fokus på det viktige temaet «Ungdom og trafikksikkerhet» med håp om at Ford Driving Skills For Life kan bidra til ytterligere å redusere antallet døde og skadde i trafikken, sier Per Gunnar Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen