Ford Focus med Norgespremiere

Nye Ford Focus får sin Norgespremiere under «Omkampen» mellom Norge og Brasil på Ullevål Stadion 9. juni. Bilen har allerede blitt omtalt som den teknologisk mest avanserte bilen Ford noensinne har laget.

– For 20 år siden skapte Norges fotballherrer historie, da de som ved et lite mirakel slo Brasil i fotball-VM. Historie skapte også Ford i 1998, gjennom lanseringen av første generasjon av en helt ny modell – Ford Focus. Om man ikke kan bruke begrepet mirakel om Focus-salget gjennom disse 20 årene, kan vi i hvert fall trygt si at det har innfridd alle forventninger og vel…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Ford Focus får sin Norgespremiere under «Omkampen» mellom Norge og Brasil på Ullevål Stadion 9. juni. Bilen har allerede blitt omtalt som den teknologisk mest avanserte bilen Ford noensinne har laget.

– For 20 år siden skapte Norges fotballherrer historie, da de som ved et lite mirakel slo Brasil i fotball-VM. Historie skapte også Ford i 1998, gjennom lanseringen av første generasjon av en helt ny modell – Ford Focus. Om man ikke kan bruke begrepet mirakel om Focus-salget gjennom disse 20 årene, kan vi i hvert fall trygt si at det har innfridd alle forventninger og vel så det. Det er vi også overbevist om at salget av den helt nye Focus vil gjøre, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Bare måneder før Norges fotball-landslag slo det stjernespekkede brasilianske laget i Marseille i juni 1998, ble den første Ford Focus avduket på den internasjonale bilutstillingen i Genève. Siden den gang har modellen vært helt i toppsjiktet blant de mest populære bilene i Norge. I overkant av 53 000 Ford Focus har blitt solgt i Norge i denne 20-års perioden.

Setter en ny standard i klassen

Nå kommer nye Ford Focus som nok en gang skal sette en ny standard i klassen.

– Nye Ford Focus har både mye mer plass enn dagens versjon og er proppfull av avansert teknologi. Den er rett og slett den mest kjøreglade, sikre og praktiske familiebilen i klassen, sier Haugaard.

Siden suksessen Focus ble lansert for første gang i 1998, har Ford solgt nesten 7 millioner Focus i Europa og mer enn 16 millioner på verdensbasis. Modellen har også vunnet utallige priser og ikke minst den prestisjetunge prisen «Årets Bil i Europa».

 

Kommer i flere varianter

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Med de forskjellige variantene vil også interiøret i bilen endre seg fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale til sporty karbonfiber og røde sømmer i ST-Line eller røffere tekstilvalg og overflater i Focus Active.

Priser fra 260 000 kroner

Fra kun 260 000 kroner får du nye Ford Focus Trend med en 1-liters EcoBoost-bensinmotor med 100 HK. Legger du på 34 000 kroner får du den råspreke og sportslige ST-Line-versjonen eller den påkostede Titanium-varianten med mye utstyr som standard. Den luksuriøse Vignale-varianten som har det meste av utstyr som standard starter på 326 000 kroner.

 

Mer plass enn noensinne

For 10.000 kroner ekstra får du Focus som svært romslig stasjonsvogn. Bagasjerommet i nye Focus stasjonsvogn har vokst hele 118 liter sammenlignet med dagens Focus. Med 608 liter er bagasjeromsplassen nå større enn storebror Mondeo og blant de største i segmentet. Også 5-dørs varianten har med sin bagasjeromkapasitet på 375 liter blitt 12 liter større enn dagens modell. Plassen inne i kupeen har også blitt betydelig bedre, både for de som sitter foran og de i baksetet.

Ny teknologi som gjør kjøreopplevelsen bedre og tryggere

Nye Focus blir tilgjengelig med det mest avanserte spekteret av førerassistanseteknologier noensinne i en Ford. Ford Co-Pilot360-teknologiene er designet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende, tryggere og inkluderer:

 • Adaptiv Cruise Control (ACC) – nå forbedret med Køassistent, Trafikkskiltgjenkjenning og Filsentrering (Level 2 av selvkjørende teknologi)
 • Fords Adaptive LED lyssystem med et mer avansert kamerasystem
 • Selvkjørende parkeringsassistent
 • Fords første Head-up-display som tilbys i Europa
 • Anti-kollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
 • Unnamanøverassistent
 • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
 • Nedbremsing etter en kollisjon
 • Intelligent hastighetsbegrenser
 • Unnamanøvreringssassistent
 • Kjøremoduser (Normal, Sport og Eco)

Ford forventer 5-stjerners topprating i Euro NCAP med nye Ford Focus.

Artikkelen fortsetter under annonsen