Planlegg påskereisen, sjekk veg- og trafikkforhold

 

Trygt fram i påsken. Statens vegvesens fem vegtrafikksentraler (VTS) 537 webkamera og 360 værstasjoner gir fortløpende informasjon om trafikk-,vær-og føreforhold som hjelper trafikantene trygt fram i påsketrafikken. Tjenesten «Vegvesen trafikk» (vegvesen.no/trafikk) tilbyr interaktivt kart med trafikkinformasjon. 

 

Forholdene på norske påskeveger varierer mye fra ett sted til et annet i vårt langstrakte og værutsatte land. Statens vegvesens oppfordring til trafikantene er derfor ; planlegg reisen godt og sjekk veg- og trafikkforhold før du legger ut på reiser i påsken.

Vegvesen Trafikk viser vegmeldinger i et interaktivt kart. I tillegg kan du forberede reisen ved…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Trygt fram i påsken. Statens vegvesens fem vegtrafikksentraler (VTS) 537 webkamera og 360 værstasjoner gir fortløpende informasjon om trafikk-,vær-og føreforhold som hjelper trafikantene trygt fram i påsketrafikken. Tjenesten «Vegvesen trafikk» (vegvesen.no/trafikk) tilbyr interaktivt kart med trafikkinformasjon. 

 

Forholdene på norske påskeveger varierer mye fra ett sted til et annet i vårt langstrakte og værutsatte land. Statens vegvesens oppfordring til trafikantene er derfor ; planlegg reisen godt og sjekk veg- og trafikkforhold før du legger ut på reiser i påsken.

Vegvesen Trafikk viser vegmeldinger i et interaktivt kart. I tillegg kan du forberede reisen ved å benytte ruteplanleggeren, og du får oppdatert informasjon om temperatur, nedbør, vind. Tjenesten inneholder og ferske bilder av hvordan forholdene er på aktuelle strekninger, og du får informasjon om hvor du må passere bomstasjoner eller benytte ferjer.

Fem VTS-er overvåker trafikken og gir informasjon

Vegvesenets vegtrafikksentraler (VTS) er lokalisert i Oslo, Porsgrunn, Bergen, Trondheim og Mosjøen. Ved hjelp av kameraer, tellepunkter og rapporter gir VTS-ene fortløpende informasjon om trafikkforhold i hele vårt langstrakte land.

– Vi har som mål dele riktig og oppdatert informasjon med trafikantene så fort som mulig. Slik får bilister beskjed om kødannelser, hindringer og anbefalte omkjøringsveier, sier Birte Roverudseter som er kontorsjef ved VTS øst.

 

Riktig atferd gir smidig trafikkavvikling

Selv med god informasjon og overvåking fra Vegvesenet, må også trafikantene på sin side bidra til sikker og smidig trafikkavvikling.

–  Vi har tidlig påske i år og det er mye snø både på fjellet og i lavlandet. Vi vet også at vær – og føreforholdene kan endre seg svært raskt. Det krever at alle som skal ut i påsketrafikken sørger for å være både godt forberedt og godt utrustet for vanskelige kjøreforhold. Sammen kan vi sikre at vi alle kommer trygt fram, sier Birte Roverudseter

 

Trafikkinformasjon og -meldinger finner du her:

 

Bruk Vegvesen Trafikk Gir oversikt   over hendelser, veimeldinger, trafikkflyt og vær- og førehold samt bilder fra   utplasserte webkamera
Lytt på radio Vegtrafikksentralene   samarbeider med de største radiokanalene
 Følg med på Twitter Alle   vegtrafikksentralene deler løpende trafikkinformasjon på Twitter
Sjekk NRK   Tekst-TV Veg- og   trafikkmeldinger blir lagt ut på NRK Tekst-TV (side 700).
Ring telefon   175 I hektiske   perioder blir de viktigste meldingene lest inn på telefonsvarer
Artikkelen fortsetter under annonsen