Avduker flere nye modeller

Nye Kia Ceed stasjonsvogn

 

Kia Motors avduker flere nye modeller på Geneva International Motor Show i dag. Helt nye Kia Ceed og Ceed Stasjonsvogn, oppgradert Kia Optima samt Rio GT Line.

“Alle disse modellene er viktige og sterke bidragsytere til Kias vekst de siste årene. De utgjør mer enn en tredjedel av vårt salg i Europa”, sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.

 

Nye Kia Ceed og Ceed Stasjonsvogn

(Full pressemelding med tekniske spesifikasjoner vedlagt i word-format)

Tredje generasjon Ceed er designet, utviklet og produsert i Europa. Siden produksjonen av første generasjon startet i desember 2006,…

Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Nye Kia Ceed stasjonsvogn

 

Kia Motors avduker flere nye modeller på Geneva International Motor Show i dag. Helt nye Kia Ceed og Ceed Stasjonsvogn, oppgradert Kia Optima samt Rio GT Line.

“Alle disse modellene er viktige og sterke bidragsytere til Kias vekst de siste årene. De utgjør mer enn en tredjedel av vårt salg i Europa”, sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.

 

Nye Kia Ceed og Ceed Stasjonsvogn

(Full pressemelding med tekniske spesifikasjoner vedlagt i word-format)

Tredje generasjon Ceed er designet, utviklet og produsert i Europa. Siden produksjonen av første generasjon startet i desember 2006, er det produsert mer enn 1.28 millioner biler. 640.000 av disse er andre generasjon Ceed som ble lansert i 2012. Kia venter at nye Ceed vil stå for en enda større andel av salget i Europa.

Ceed har blitt lavere og bredere, og lengre overheng bak gir den et mer atletisk uttrykk. Rette linjer erstatter de rundere formene, og fronten har fått en bredere grill med lavere luftinntak. Nytt er også ‘ice cube’ LED kjørelys som standard, noe som tidligere har vært forbeholdt GT og GT-Line modellene. De skarpe, rette linjene,  et forlenget panser og bilen får en mer oppreist profil. Skulderlinjen er mer horisontal, og nye Ceed adopterer den brede C-stolpen som har blitt et kjennetegn på Kias design de siste årene. Bak gir nye LED kjørelys bedre synlighet og gjenkjennelse på veien.

 

Bagasjerom på hele 600 liter
Siden stasjonsvognen ble lansert i 2007 er mer enn 512,000 biler produsert på Kias europeiske fabrikk i Slovakia. Nye Ceed stasjonsvogn får økt bagasjeromsplass på 72 liter, og har nå et volum på hele 600 liter – større enn mange biler i D-segmentet. Den er praktisk innredet med bakseter som kan splittes 40:20:40. Med en økt lengde på 95 mm blir det også bedre plass til fører og passasjerer i kupé.

Ceed kommer med flere ulike motoralternativer; Kias populære 1.0-liters turbobensin med 120 hk, en ny 1.4 liter turbobensin med 140 hk, samt en 1.4 liters bensinmotor på 100 hk. I tillegg kan nye Ceed leveres med Kias helt nye ‘U3’ diesel motor, tilpasset de strenge grensene i Euro 6d TEMP utslippsstandard. Motoren kommer med 115 og 136 hk, og utslipp er ventet å komme under 110 g/km etter den nye målestandarden new Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), omregnet til New European Driving Cycle (NEDC).

Alle motorer kan kobles med en seks-trinns manuell gearkasse, mens de nye 1.4 liter T-GDi og 1.6-liter CRDi motorene også kan leveres med Kias syvtrinns dobbelklutsjkasse.

Ceed leveres med Kias avanserte førerassisterte systemer for enda bedre beskyttelse og for å minimere muligheter for kollisjon. Standard sikkerhetsutstyr inkluderer fjernlysassistent, førervarsel, filskiftholder og kollisjonsvarsel. 5-dørs Ceed kommer for salg i juni, mens stasjonsvognen kommer til høsten, i løpet av Q4 2018.

 

Oppgradert Kia Optima

Mot slutten av 2018 kommer Kia Optima i en oppgradert versjon med designendringer, nytt utstyr og sikkerhetsteknologi samt nye motorer.

Både sedanen og stasjonsvognen vil komme med to nye motorvalg. Kias helt nye ‘U3’ 1.6-liters CRDi diesel motor erstatter den tidligere 1.7 liters dieselmotoren, og yter 136 HK og 320 Nm dreiemoment. En 1.6 liters turbobensinmotor med 180 HK blir også tilgjengelig.

Optima får blant annet nytt design på støtfanger og lys foran og bak. Den velkjente «tigernese-grillen» får en krom-finish for et mer sofistikert uttrykk, og en ny karosserifarge, ‘Runway Red’, samt nye felgdesign blir tilgjengelig.

Nye Optima leveres med Kias siste infotainment system med 7.0- eller 8.0-tommer skjerm, med navigasjon og Kia Connected Services driftet av TomTom® som støtter Apple CarPlay™ og Android Auto™ for full integrasjon med smarttelefon.

Standard er Kias avanserte førerassisterte systemer og aktiv sikkerhetsteknologi for å unngå eller redusere skade ved eventuell kollisjon. Optima kommer med det samme førervarselsystemet som på nye Ceed, og annet sikkerhetsutstyr er kollisjonsvarsel med fotgjengergjenkjenning, Filholder, Fjernlysassistent og adaptive LED hovedlys. Dette gjør Optima til en av de sikreste bilene i sin klasse. Oppgradert Optima lanseres i Q3 2018.

 

Ny sporty Rio GT Line

For første gang vises også Rio GT Line frem på bilmessen i dag. Som de andre GT Line modellene har Rio GT Line et stilig design med høyglans sort og krom grill, nytt felgdesign, ‘ice cube’ LED tåkelys, doble eksosrør og LED kjørelys for å nevne noe.

Rio GT Line er motorisert med Kias lette 1.0 liters turbo bensinmotor med 100 eller 120 HK og manuell gearkasse. I Q3 2018 blir motoren med 120 hk tilgjengelig med en sytrinns dobbelklutsjkasse, mens 1.2- og 1.4 liters bensinmotorer også vil bli tilgjengelig i GT Line utstyrsversjon.

Nye Rio er den sikreste B-segmentbilen Kia noensinne har laget med en karosserikonstruksjon med utstrakt bruk av avansert høyfast stål og seks kollisjonsputer som standard. Rio er tilgjengelig med Kias nyeste førerassisterte systemer. Utstyr som 7.0 tommers skjerm med navigasjon, Apple CarPlay™ og Android Auto™, ryggekamera, varme i ratt og seter er mulige tilvalg.

Rio har en av de mest romslige kupeer i sin klasse, bagasjerom på 325 liter og praktiske løsninger som justerbart gulv i bagasjerommet. Rio GT Line kommer for salg fra mars 2018.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen