Opel Grandland X – HOT!

Fronten til Opel Grandland X har visse likhetstrekk med Opel Insignia som forøvrig overrasket oss positivt når vi testet den nye utgaven av bilen under fjoråret.

 

Opel Grandland X representer noe av det hotteste på markedet akkurat nå. Høyreiste biler selges i et eksplosjonsartet tempo uten at man nødvendigvis ønsker 4×4.

Følelsen av å sitte høyt med god oversikt over trafikkbildet og en moderat høyere bakkeklaring enn personbilen frister. Nyheten Opel Grandland X er akkurat en slik modell. Endelig har Opel en helt komplett modellrekke i SUV-klassen bestående av minstemann Opel Mokka X, mellommodellen Opel Crossland X og den…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Fronten til Opel Grandland X har visse likhetstrekk med Opel Insignia som forøvrig overrasket oss positivt når vi testet den nye utgaven av bilen under fjoråret.

 

Opel Grandland X representer noe av det hotteste på markedet akkurat nå. Høyreiste biler selges i et eksplosjonsartet tempo uten at man nødvendigvis ønsker 4×4.

Følelsen av å sitte høyt med god oversikt over trafikkbildet og en moderat høyere bakkeklaring enn personbilen frister. Nyheten Opel Grandland X er akkurat en slik modell. Endelig har Opel en helt komplett modellrekke i SUV-klassen bestående av minstemann Opel Mokka X, mellommodellen Opel Crossland X og den nyeste og største Opel Grandland X.

 

Romslig SUV

Siden vi var inne på størrelse tidligere må det nevnes at Opel Grandland X måler 448 centimeter. Modellen går inn i mellomklassen blant SUV-ene. Denne tradisjonelle klasseinndelingen har blitt vanskelig å forholde seg til siden man blir dyktigere til å utnytte bilenes innvendige plass.

Opel Grandland X vil dekke behovet for de aller fleste familier med tanke på plassbehov. For å gi en bedre beskrivelse av bilen må det nevnes at Opel Grandland X er 10 centimeter lengre en Nissan Qashqai og også 10 centimeter lengre en konkurrent Skoda Karoq.

Inneværende år leveres Opel Grandland X bare med forhjulsdrift, senere blir en ladbar hybridversjon tilgjengelig, da med firehjulsdrift.

 

Dette er Premium utstyrsnivå, i tillegg har man valgt pakken med Jet Black skinnseter.

 

 

 

Typisk Opel

Vi tror at økningen i salgstallene fra Opel ikke bare er et resultat av nye modeller, men at alle modeller nå inkluderer ekstrautstyr man tidligere kjøpte separat. Innstegsmodellen av Opel Grandland X med Innovation utstyrsnivå leveres med AGR ergonomiske sportsseter foran i stoff/kunstskinn, 6-veis justerbare forseter, lengdejusterbar lårstøtte, Opel OnStar – din personlige rådgiver på veien, automatisk bakkestartassistent. Bare for å nevne enkelte av de 70 forskjellige punktene på utstyrslisten til rimeligste utgave.

De med behov for enda mer utstyr velger Premium, pakken til kr. 26.000,-. Denne utstyrspakken inneholder en rekke praktiske hjelpemiddel som oppvarmet frontrute, full LED automatisk adaptivt frontlyssystem AFL, NAVI 5.0 IntelliLink med DAB+ digitalradio, speiling av mobiltelefon via USB (Apple CarPlay™/Android Auto™) osv.

 

Denon lydanlegg med 9- høyttalere og subwoofer.

 

 

 

Komplett demobil

Bilens egenvekt er så lav at Opel Grandland X vil fungere godt med 1,2-liters bensinmotor i kombinasjon med automat eller manuelt gir. Bensinmotoren har også lavest innstegspris, men prisdifferansen opp til dieselmotor blir bare 20.000 kroner.

Vi valgte dieselmotor i demobilen kombinert med automatgir og Premium utstyrsnivå. Bilen har også en del tilleggsutstyr, massasjefunksjonen er på plass i AGR setene og bilen har parkeringsfunksjon IntelliGrip – funksjonen er et savn, som med sine fem forskjellig kjøremodus gir deg et optimalt grep under vanskelige kjøreforhold. IntelliGrip finnes i tilbehørslisten og koster kr. 4.800,-.

 

Opel OnStar, din personlige rådgiver er alltid med deg på veien og bare et tastetrykk unna.

 

 

 

Innebygd sikkerhet

Moderne biler er vanligvis gode å kjøre og Opel Grandland X er intet unntak. Romslig innvendig med kompakte utvendige mål som passer godt til bykjøring og trange parkeringshus. Dette medfører at Opels største SUV er enkel å håndtere.

Opel satser tungt på passasjerkomfort og de AGR ergonomiske setene er gode å sitte i. Setene er konstruert med tanke på at det skal være en bil hvor man ikke blir sliten i ryggen av å kjøre langt. Tilvalgs-pakken medfører også en massasjefunksjon for trette rygger. Setene gir god sidestøtte ved aktiv kjøring i svinger, men pass på å deaktivere filholderassistenten. Denne ønsker nemlig at du holder deg midt i kjørebanen og styrer selv bilen mot midten av kjørebanen når vi legger oss på den hvite stripen i innersving.

På motorvei er filholderassistenten suveren. Blir man uoppmerksom et øyeblikk hjelper assistenten deg på rett kurs mellom stripene i kjørebanen. Assistenten er kamerabasert og virker sammen med fjernlyset som også er et av Opels store satsningsområder.

Hovedlyset på Opel Grandland X lyser 30 prosent skarpere enn vanlige halogenpærer. I tillegg benyttes kamera til å blende ned automatisk for motgående trafikk. Selv om denne bilen har automatisk nødbrems kan uhellet være ute, da er det greit å vite at Opel OnStar alltid er med deg på veien, OnStar er din personlige rådgiver i nettskyen som registrerer din posisjon og kan sende hjelp. OnStar – systemet har få begrensinger, rådgiveren kan benyttes til alt fra å bestille hotell til å sende deg din reise destinasjon direkte til ditt navigasjonssystem.

 

Våre ARG-seter var også utstyrt med massasjefunksjon i tillegg til 18-veis elektrisk justering og forlengbare sitteputer.

 

 

 

Konklusjon

Endelig har Opel en komplett modellrekke SUV-er. Denne klassen vokser så det er viktig å posisjonere seg. SUV-en Opel Grandland X innehar alle elementer Opel ønsker å være gode på, AGR ergonomiske sportsseter med massasjefunksjon for de som ønsker det. Meget godt lyssystem som styres via et kamera i fronten og din personlige rådgiver på veien via Opel OnStar.

 

Trådløs lading av mobiltelefon er praktisk, bilen er forøvrig kompatibel med det nyeste innen informasjonsteknologi.

 

 

 

 

Fakta Opel Grandland X

 • Motor: R4 Diesel
 • Slagvolum: 1.6-liter
 • Effekt: 120 hk
 • Moment: 300 Nm
 • Gir: Automat
 • 0-100 km/t: 12,2 sekunder
 • Toppfart: 185 km/t
 • Forbruk blandet: 0,46 l/mil
 • Co2 utslipp: 118 g/km
 • Egenvekt: 1.355 kg
 • Tilhengervekt: 1.200 kg
 • Lengde: 4,47 m
 • Bredde: 1,85 m
 • Høyde: 1,60 m
 • Akselavstand: 2,67 m
 • Utstyrsnivå: Premium
 • Bagasjerom volum: 514 / 1.652 liter
 • Pris fra: Kr 331.800,-
 • Pris prøvekjørt utgave: Kr 431.973,-

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen