Nye Ford Fiesta vinner prestisjekåring

Nye Ford Fiesta byr på mer valuta for pengene enn alle andre biler i klassen. Det mener en bredt sammensatt jury av kvinnelige bileksperter i «Womens World Car of the Year».

Vinnerne blir kåret basert på kriterier som sikkerhet, valuta for pengene, innvendig plass, barnevennlighet, kjørekomfort, miljø og sex-appeal.

– Vi gratulerer Ford med en klar seier for Fiesta. Det var aldri noen tvil om at dette er den beste bilen i klassen. Den fikk høyere score i «Premium»-kategorien enn luksus-modeller som Aston Martin DB11 og Range Rover Velar, sier Sandy Myhre i Women World Car of the…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Ford Fiesta byr på mer valuta for pengene enn alle andre biler i klassen. Det mener en bredt sammensatt jury av kvinnelige bileksperter i «Womens World Car of the Year».

Vinnerne blir kåret basert på kriterier som sikkerhet, valuta for pengene, innvendig plass, barnevennlighet, kjørekomfort, miljø og sex-appeal.

– Vi gratulerer Ford med en klar seier for Fiesta. Det var aldri noen tvil om at dette er den beste bilen i klassen. Den fikk høyere score i «Premium»-kategorien enn luksus-modeller som Aston Martin DB11 og Range Rover Velar, sier Sandy Myhre i Women World Car of the Year-juryen i en uttalelse.

25 bileksperter – fra i alt 20 land – står bak kåringen som ga Fiesta en klar seier foran 9 andre bilmodeller i finalen. Disse var plukket ut fra en liste med hele 420 bilmodeller.

Fikk toppscore i uavhengig kollisjonstest

Nye Ford Fiesta, som i en årrekke har vært Europas mest solgte småbil, ble nylig belønnet med toppscore og 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP.

Modellen er tilgjengelig med avanserte førerassistanseteknologier som ved bruk av to kameraer, tre radarer og 12 ultrasoniske sensorer kan overvåke 360 grader rundt bilen og opp til 130 meter fremover. Teknologiene inkluderer parkeringsassistent med parallell og vinkelrett parkering samt utkjøringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, automatisk nær/fjernlys, blindsonevarsler, varsel om kryssende trafikk, avstandsvarsling, fotgjengeroppdagelse, føreroppmerksomhets­overvåkning og trafikkskiltgjenkjenning.


Kommer i flere forskjellige utførelser

Nye Fiesta vil bli tilgjengelig i totalt 6 ulike varianter tilpasset ulike kundegrupper.

Fra 187 000 kroner kan du bestille utstyrsnivået Trend med en helt ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK.

  • Ønsker du en mer sportslig variant, kan du velge Fiesta ST-Line. Denne modellen har en tøff utvendig styling, 17-tommers aluminiumsfelger, sportsseter og sportsfjæring. ST-Line er tilgjengelig både som 3-dørs og som 5-dørs karosseri, og starter på 212 000 kroner.
  • Titanium utstyrsnivå har et mer klassisk design, og starter også på 212 000 kroner. Inkludert da er blant annet infotainmentsystemet Ford SYNC 3 med en svært brukervennlig berøringsskjerm og norsk stemmestyring, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.
  • Den luksuriøse Fiesta Vignale kommer blant annet med unike 17-tommers aluminiumsfelger, eksklusive eksteriørdetaljer, delskinnseter, nøkkelfritt system og 8-tommers berøringsskjerm. Prisen starter på 242 000 kroner.

Neste år kommer den mer crossover-aktige Fiesta Active og den superspreke Fiesta ST med hele 200 HK.

I tillegg til de ovennevnte utstyrsnivåene, tilbyr Fiesta mange muligheter for ytterligere personlig tilpasning – herunder spennende designpakker, 12 utvendige farger og stilige aluminiumsfelger. For norske vintre er også oppvarmet frontrute og oppvarmet ratt en sikker vinner.

Eksklusivt stereoanlegg fra B&O Play

Gjennom partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys nye Fiesta, som den første Ford-modellen, med det eksklusive bilstereoanlegget B&O Play. 10 høyttalere inkludert en subwoofer og skreddersydd kalibrering gir en fantastisk lyd og yter hele 675 watt.

Artikkelen fortsetter under annonsen