Volkswagen på IAA i Frankfurt

På årets Frankfurt-utstilling vil Volkswagen vise frem to nye modeller og konseptbilen I.D. CROZZ II – et hint om fremtidens elbil.

Årets bilutstilling i Frankfurt åpner med pressedager 12. og 13. september. Her vil besøkende få se nærmere på en rekke nyheter fra Volkswagen. Flere av nyhetene som vises frem er produksjonsmodeller som kommer på markedet i løpet av kort tid, og den siste er en videreutvikling av konseptbilen I.D. CROZZ som viser hvordan fremtidens elektriske crossover vil bli.

Volkswagens nesten 5000 kvadratmeter store stand i Frankfurt befinner seg i hall 3.0, og her vil det være mulig…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På årets Frankfurt-utstilling vil Volkswagen vise frem to nye modeller og konseptbilen I.D. CROZZ II – et hint om fremtidens elbil.

Årets bilutstilling i Frankfurt åpner med pressedager 12. og 13. september. Her vil besøkende få se nærmere på en rekke nyheter fra Volkswagen. Flere av nyhetene som vises frem er produksjonsmodeller som kommer på markedet i løpet av kort tid, og den siste er en videreutvikling av konseptbilen I.D. CROZZ som viser hvordan fremtidens elektriske crossover vil bli.

Volkswagens nesten 5000 kvadratmeter store stand i Frankfurt befinner seg i hall 3.0, og her vil det være mulig å intervjue personer fra både Volkswagen i Tyskland og Harald A. Møller.

Volkswagens pressekonferanse vil finne sted på standen i hall 3.0 tirsdag 12. september klokken 10.30.

Moderne kompakt-SUV

En av nyhetene som vises frem i Frankfurt er helt nye Volkswagen T-Roc.

Med nye T-Roc utvider Volkswagen sin modellportefølje med en helt ny modell som byr på store muligheter for personalisering, avanserte førerstøttesystemer, innovative digitale løsninger og effektive drivlinjer. Den nye bilen har et moderne formspråk og er designet med både komfort og dynamikk i tankene. Komfortnivået i nye T-Roc vil være på samme høye nivå som kundene allerede kjenner fra Volkswagen Golf. Kombinasjonen av disse egenskapene skal gjøre T-Roc til et friskt pust i segmentet for kompakte SUV-er.

T-Roc er posisjonert i segmentet under Tiguan, men er i likhet med storebroren basert på den modulære plattformen MQB. Det betyr at den strukturelle basisen er lik, men de to modellene har individuelle karosserier og interiørlayout. Crossoveren er drøyt 4,2 meter lang (25 centimeter kortere enn Tiguan) og har en akselavstand på 2,6 meter.

T-Roc kan naturligvis også leveres med et klasseledende utvalg av førerassistansesystemer. Alle modeller vil leveres med Lane Assist, Front Assist med fotgjengerovervåkning og City nødbrems samt tretthetsvarsling som overvåker sjåførens tilstand og varsler når det er på tide med en pause. Bilen vil også være tilgjengelig med en rekke assistansesystemer som ekstrautstyr. Blant disse er ACC Adaptiv cruise control, blindsoneovervåkning, parkeringsassistent, lysassistent og køassistent.

De første utgavene av den nye modellen vil komme til Norge i slutten av 2017 og begynnelsen av 2018. Det vil imidlertid åpnes for forhåndsbestilling allerede i slutten av september.

Sportslig småbil

Helt nye Volkswagen Polo skal heve standarden i klassen, og i Frankfurt kan man se nærmere på den sportsligste varianten – nemlig GTI.

Både Polo og GTI-navnet har lange tradisjoner, og kombinasjonen av de to byr på mye underholdning i en kompakt pakke. Under panseret sitter den en 2,0-liters turboladet TSI-motor som yter hele 200 hestekrefter og 320 Nm. Det sørger for at nye Polo GTI akselerer fra 0-100 km/t på 8,8 sekunder og kan nå en toppfart på 197 km/t.

De sportslige ytelsene er kombinert med sportslige detaljer både på utsiden og innsiden. Den klassiske røde stripen i grillen er selvfølgelig på plass, og det samme er honeycomb-grillen som kjennetegner GTI-modellene. På innsiden sørger blant annet sportssetene med det klassiske rutemønsteret, sportsratt og digitale instrumenter med eget design for å sikre GTI-følelsen bak rattet.

Polo GTI er 15 mm lavere enn en standard Polo, har en XDS-differensialsperre og kan leveres med Sport Select-understell med aktive dempere – alt for å sikre en sportslig kjøreopplevelse.

Fremtidens crossover

I.D. CROZZ II er siste utgave av Volkswagens fremtidsvisjon for crossoversegmentet. Tidligere i år viste Volkswagen frem I.D. CROZZ  på bilutstillingen i Shanghai, men denne gangen er det en bil som er enda litt nærmere en produksjonsmodell.

I.D. CROZZ II er en sportslig nullutslippsbil som takler alle kjøreforhold. Takket være det elektriske 4MOTION firehjulsdriftsystemet klarer den seg like godt utenfor veien som i bygatene. Bilen har en elmotor på hver aksel, og en ”elektrisk mellomaksel” sørger for å fordele kreftene mellom akslene. SUVen yter 225 kW (306 hk) og har en toppfart på 180 km/t. Rekkevidden er på hele 500 kilometer per lading (NEDC). Ved å bruke hurtiglading kan man lade batteriet opp til 80% på kun 30 minutter.

Den kommende familien av I.D.-modeller vil utvide Volkswagens modellportefølje. I 2020 vil Volkswagen lansere både den kompakte I.D. i  Golf-segmentet og I.D. CROZZ i SUV-segmentet. I tillegg vil Volkswagen lansere I.D. BUZZ  i 2022 – en nytolkning av den legendariske Volkswagen-bussen tyskerne liker å kalle ”Bulli”. Alle de tre I.D.-modellene deler den helt nye helektriske plattformen og et moderne designspråk. Andre kjennetegn er nullutslippsrekkevidde på inntil 600 kilometer, god plass, kompakte utvendige mål og digitalisering av kontroller. I tillegg vil det nye og innovative vw.OS-operativsystemet være en del av alle I.D.-modeller og sørge for trådløs oppdatering på samme måte man kjenner fra smarttelefoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen