Kia avduker konseptbil og tre andre nyheter

Kia viser i dag sin nyeste konseptbil Proceed sammen med flere andre nye modeller på Frankfurt International Motor Show. På Kias stand i Hall 9 vises Kia Stonic, Picanto X-Line og oppgradert Sorento alle for første gang. Kias pressekonferanse starter 13.40 tirsdag 12. september og det sendes live på våre facebook og nettsider.

Verdenspremière for Kia Proceed Concept

– Konseptbilen er en dristig og spennende visjon for hvilke modellvarianter som kan komme i neste generasjon av cee´d-familien. Bilen representerer en helt ny karosseritype for Kia, sier Gregory Guillaume som er europeisk designsjef for Kia Motors.

Pro_cee´d har alltid vært definisjonen av…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia viser i dag sin nyeste konseptbil Proceed sammen med flere andre nye modeller på Frankfurt International Motor Show. På Kias stand i Hall 9 vises Kia Stonic, Picanto X-Line og oppgradert Sorento alle for første gang. Kias pressekonferanse starter 13.40 tirsdag 12. september og det sendes live på våre facebook og nettsider.

Verdenspremière for Kia Proceed Concept

– Konseptbilen er en dristig og spennende visjon for hvilke modellvarianter som kan komme i neste generasjon av cee´d-familien. Bilen representerer en helt ny karosseritype for Kia, sier Gregory Guillaume som er europeisk designsjef for Kia Motors.

Pro_cee´d har alltid vært definisjonen av dynamikk, og siden debuten i 2008 har den vist veien for kjøreglede, fornyet og forsterket i 2012. Mange europeiske kunder har vist at de ønsker noe mer enn den tradisjonelle ”Hot hatch”-modellen, så vi begynte å fundere på en mer oppsiktsvekkende variant. Den endrede og atletiske formen på det nye Proceed-konseptet blir en tredje karosseriform vi vurderer. Konseptbilen er også en idé om hvordan vi skal appellere til en ny generasjon med kunder, fortsetter Guillaume.


Kia Stonic – en ny kompakt crossover

Den nye lille crossoveren blir en viktig modell for Kia i segmentet som er det raskest voksende i Europa. Stonic har et av de mest iøynefallende designene fra Kia, og kundene kan velge mellom et utall farger og interiør. Teknologi og ergonomi står i fokus i interiøret og Stonic leveres med mye utstyr og aktive og passive sikkerhetsteknologier som øker komfort og sikkerhet. De utvendige målene er kompakte, men kupéen er meget godt utnyttet for å gi best mulig plass for fører og passasjerer. Nye Kia Stonic lanseres i Norge i månedsskiftet oktober / november.


Crossover-inspirert Picanto X-Line

Kia tilfører sin minste bil gener fra sine større crossover- og SUV-modeller, og gir Picanto X-Line nye funksjonelle detaljer og løsninger. Blant annet høyere bakkeklaring, spenstige kontrastfarger og den nye 1-liters turbobensinmotoren som gjør dette til den tøffeste og kraftigste Picanto så langt. Den nye modellen kommer for salg i Norge tidlig i 2018.


Oppgradert Kia Sorento

Sorento byr på et oppdatert eksteriør og interiør, og nyeste versjon av sikkerhetsfunksjoner og infosystemer. Samtidig introduseres en GT Line-versjon, og en ny 8-trinns girkasse for versjonen med 2,2-liters dieselmotor. Oppgradert Sorento kommer for salg i fjerde kvartal 2017, og varebil-utgaven kommer til Norge i første kvartal 2018.


Stinger i salg i Europa mot slutten av året

Kia Stinger står også utstilt på Frankfurt Motor Show med europeisk oppsett, og kommer for salg mot slutten av året. Bilen blir tilgjengelig med tre motoralternativer; en 2.0-liters turbo bensinmotor, en 2.2-liters turbodiesel samt en kraftig 3.3-liters biturbo bensin V6 motor med 370 hk. Alle motorer kobles med en 8-trinns automatkasse, og Stinger er den første bilen fra Kia der man kan velge mellom bakhjulstrekk og firehjulstrekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen