Nye E-Klasse Cabriolet

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet er klar for bestilling. Modellen er klart større enn forgjengeren og mer luksuriøs enn noen gang. Prisene starter på 645.000 kr.

– Mercedes-Benz opprettholder sin satsing på luksuriøse cabrioleter og med nye E-Klasse som base har vi store forventninger til salgstarten og mottakelsen i markedet, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Kupekomfort

Det avanserte stofftaket er avledet fra S-Klasse Cabriolet og har en struktur bestående av flere lag isolasjon for å redusere støy og øke kupekomforten. Taket åpnes og lukkes på kun 20 sekunder i hastigheter opptil 50 km/t og pakkes elegant ned i bagasjerommet på 385 liter (310…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet er klar for bestilling. Modellen er klart større enn forgjengeren og mer luksuriøs enn noen gang. Prisene starter på 645.000 kr.

– Mercedes-Benz opprettholder sin satsing på luksuriøse cabrioleter og med nye E-Klasse som base har vi store forventninger til salgstarten og mottakelsen i markedet, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Kupekomfort

Det avanserte stofftaket er avledet fra S-Klasse Cabriolet og har en struktur bestående av flere lag isolasjon for å redusere støy og øke kupekomforten. Taket åpnes og lukkes på kun 20 sekunder i hastigheter opptil 50 km/t og pakkes elegant ned i bagasjerommet på 385 liter (310 liter med taket nede). Baksetene kan slås ned i en 50:50 fordeling for å øke lastekapasiteten og gjør bilen betydelig mer praktisk enn hva som er vanlig for biltypen. Stofftaket er tilgjengelig i mørk brun, blå, rød og sort.

Tilpasset norsk sommer

Interiøret er sterkt inspirert av E-Klasse Coupé med et luftdysedesign inspirert av turbinmotorer og tilvalget widescreen cockpit. Det mest imponerende er likevel elementene som gjør dette til en helårsbil. AIRCAP-systemet består av to elektronisk kontrollerte vindavvisere som ligger integrert i frontrutens takramme og bak baksetene. Ved et enkelt tastetrykk, reduserer dette systemet turbulens for alle fire passasjerer. AIRSCARF sørger for ekstra komfort til fører og forsetepassasjeren ved å sirkulere varm luft fra nakkestøttene. Sammen med fire oppvarmede seter finnes det ikke lenger noen unnskyldning for å la bilen stå.

Pyroteknikk

E-Klasse Cabriolet kommer med rekke sikkerhetssystemer som standard og blant de mest imponerende er veltebeskyttelsen som består av to bøyler som er fullt tilbaketrukket bak baksetene og dermed usynlige. Hvis en velt er nært forestående vil bøylene sprette opp ved hjelp av en pyroteknisk ladning for å redusere personskadeomfanget. I tillegg finner vi pyrobeltestrammere, beltekraftbegrenser, kollisjonsputer for knær, bekken og overkropp, samt mulighet for å bestille sidekollisjonsputer for baksetene og en gardinkollisjonspute som er integrert i øvre kant av dørpanelene.

Dynamisk

Karosseriet er bygget eksepsjonelt stivt for å ivareta gode kjøreegenskaper, samtidig som vekten er redusert ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium. Sammenlignet med sin forgjenger har nye E-Klasse Cabriolet også vokst i alle retninger med bedret kjøredynamikk og passasjerkomfort som resultat.

Motorisering

Til markedslanseringen i høst kommer et utvalg effektive bensin- og dieselmotorer, inkludert versjoner med 4MATIC kompromissløs firehjulsdrift for første gang. Som standard er alle modellene utstyrt med 9G-TRONIC ni-trinns automatgirkasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen