Her er nye Audi RS 5 Coupé

Nye Audi RS 5 Coupé er den første Audi Sport-modellen med det nye RS-formspråket. Bilens helt nye 2,9 TFSI biturbo-motor yter 450 hestekrefter og 600 Newtonmeter.

– Nye Audi RS 5 Coupé er RS-modellenes «gran turismo» fra Audi Sport. Bilen kombinerer høye ytelser med et elegant utseende og komfort tilpasset hverdagskjøring. Bilens V6 biturbo-motor er helt nyutviklet, yter vesentlig mer og er mer effektiv enn tidligere modeller, forteller Stephan Winkelmann, sjef for Audi Sport GmbH.

Designerne har hentet inspirasjon fra den legendariske racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO. Massive luftinntak, en bred singleframe-grill og LED-hovedlys kjennetegner nye RS…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Audi RS 5 Coupé er den første Audi Sport-modellen med det nye RS-formspråket. Bilens helt nye 2,9 TFSI biturbo-motor yter 450 hestekrefter og 600 Newtonmeter.

– Nye Audi RS 5 Coupé er RS-modellenes «gran turismo» fra Audi Sport. Bilen kombinerer høye ytelser med et elegant utseende og komfort tilpasset hverdagskjøring. Bilens V6 biturbo-motor er helt nyutviklet, yter vesentlig mer og er mer effektiv enn tidligere modeller, forteller Stephan Winkelmann, sjef for Audi Sport GmbH.

Designerne har hentet inspirasjon fra den legendariske racerbilen Audi 90 quattro IMSA GTO. Massive luftinntak, en bred singleframe-grill og LED-hovedlys kjennetegner nye RS 5 Coupé. Hjulbuene er også blitt 15 millimeter bredere, og gir bilen et sportslig og tøft utseende.

De første bilen ankommer Norge allerede til sommeren.

– Over 13 000 modeller av Audi RS 5 Coupé har blitt solgt på verdensbasis siden 2010. Vi har stor tro på den nye modellen, og merker allerede interessen for denne bilen i vårt marked. Salget av Audi Sport-modeller har vært økende i Norge den siste tiden, og med nye RS 5 Coupé på plass tror vi det vil ta seg opp enda et hakk, sier sjef for Audi Norge, Harald Edvardsen-Eibak.

Bak kjennetegnes bilen av en diffusor, ovale eksosrør og en spoiler. RS 5 Coupé har 19 tommers-hjul som standard, mens 20-tommere er tilgjengelig som ekstrautstyr. Med en lengde på drøye 4,7 meter er bilen lenger enn den forrige utgaven.

450 hestekrefter
V6 TFSI-motoren på 2,9 liter har Audi utviklet fra bunnen av og gir i tillegg til høy ytelse en fantastisk RS-lyd. Motoren yter 450 hk og har et maksimalt dreiemoment på 600 Nm (fra 1900 til 6000 o/min), noe som er 170 Nm mer enn forrige modell. Toppmodellen i A5-familien spurter fra 0 til 100 km/t på 3,9 sekunder og har en topphastighet på 280 km/t.

De to turboene er plassert midt mellom sylinderrekkene. Luften strømmer til den respektive turboen og inn i forbrenningskammeret gjennom et dobbelt grenrør for spontan reaksjon. Drivstofforbruket er 0,87 l/mil og har et CO2-utslipp på 197 g/km. Egenvekten er på 1655 kg, noe som er 60 kg mindre enn tidligere. Et tak av karbon med synlig fiberstruktur er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Oppdatert hjuloppheng
Bilen har en åtte-trinns tiptronic-girkasse, optimalisert for quattro-systemet med 40/60-fordeling foran og bak, noe som gir dynamiske kjøreegenskaper med optimal trekkraft og størst mulig sikkerhet. Audi Sport tilbyr også en valgfri bakre sportsdifferensial.

Et oppdatert hjuloppheng (fem-link) er på plass foran og bak. Dette styrker de sportslige egenskapene og forbedrer også komforten. Audi Sport tilbyr også RS-sportsunderstell med Dynamic Ride Control (DRC), keramiske bremser og dynamisk styring. Førerne kan så velge mellom forskjellige modi for hvor sportslig eller komfortabel bilen skal være.

RS-detaljer innvendig
Innvendig har bilen et eksklusivt og sportslig interiør med detaljer som RS-sportsseter, RS-multifunksjonsratt og RS-logoer på seter, ratt, lister og girspak. Bilen har virtuell cockpit som gir informasjon om blant annet dekktrykk, dreiemoment og g-krefter. Et girskiftelys er også på plass for å minne sjåføren om når man bør skifte gir.

Artikkelen fortsetter under annonsen