To nye store, helelektriske biler

Med den nye premium 8-seters helelektriske E-Tourneo Custom og den helelektriske 9-seteren E-Transit Custom kombi, kan Ford nå tilby to helt unike store flerbruksbiler – perfekt for familier med stort plassbehov eller næringsdrivende innenfor persontransport.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I disse dager blir modellene fra Ford Pro, som også begge kan fås som ladbare hybrider, presentert i Tyskland for prøvekjøring for internasjonale medier.

 

– Med sine mange luksuriøse løsninger, sin elektriske rekkevidde, svært bra ytelser og kjøreegenskaper, brukervennlighet og gode pris, setter E-Tourneo Custom en helt ny standard blant flerbruksbilene. E-Transit Custom kombi er også en stor helelektrisk og prisgunstig 9-seter flerbruksbil – perfekt for næringsdrivende innenfor persontransport og familier med ekstra stort plassbehov. Sammen med de ladbare variantene av de samme modellene kan vi nå tilby noe helt unikt og nytt i dette segmentet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

 

Både den nye 8-seters Tourneo Custom og Transit Custom kombi (med 8 eller 9 seter*), fås som helelektrisk med en 217 HK (160 kW) og en helelektrisk rekkevidde på opptil henholdsvis 302 km (E-Tourneo Custom) og 310 km (E-Transit Custom). Begge de nye flerbruksbilene er også tilgjengelig som ladbare hybrider med 233 HK og en helelektrisk rekkevidde på opptil 56 km.

 

Hengervekt på opptil 2000 kg og tilgang på et økosystem av tilkoblede tjenester

Med en tillatt hengervekt på 2000 kg på begge de elektriske variantene (1850 kg på de ladbare hybridene) kan du enten frakte storfamilien og mye bagasje, eller bruke dem som næringsdrivende – til person- og varetransport. Begge modellene vil ha en tillatt totalvekt på 3400 kg.

De nye flerbruksbilvariantene er helintegrert med Ford Pro sitt tilkoblede økosystem med software og andre tilkoblede tjenester. Disse reduserer driftskostnadene og gjør det enklere og mer komfortabelt og praktisk for både bedrifts- og privatkunder.

 

Svært attraktive priser og 3-års fri service

8-seters Tourneo Custom kommer enten som en meget godt utstyrt og sportslig Active-variant eller som toppmodellen Titanium X. Mens den helelektriske E-Tourneo Custom med utstyrsnivået Active koster fra 673 000 kroner, fås den som ladbar hybrid fra 905 000 kroner.

Den nye 9-seters E-Transit Custom kombi koster fra 615 000 kroner som en godt utstyrt Trend-variant. Transit Custom kombi ladbar hybrid med utstyrsnivået Trend koster fra 808 000 kroner. Den kan også fås med den enda mer omfattende utstyrspakken Limited.

Mens begge de ladbare variantene kommer som standard med 3 år/45 000 km fri service, er det ubegrenset kjørelengde på de helelektriske versjonene, E-Tourneo Custom og E-Transit Custom kombi.

 

Rask hurtiglading og opptil 2000 kg tilhengervektkapasitet

Både nye E-Transit Custom og E-Tourneo Custom kan lades med 125 kW DC-hurtiglading. Begge er også utstyrt med en 11 kW AC 3-fas ombordlader som også gjør at hjemmelading av batteriet med 64 kWh utnyttbar energi går raskt.

E-Tourneo Custom og E-Transit Custom kombi har også begge muligheten for en-pedalkjøring – for en enda mer energieffektiv, avslappende og komfortabel kjøreopplevelse.

Med Pro Power Ombord, som du får med både de ladbare modellene og de helelektriske, gjøres bilene om til en energikilde hvor det kan hentes ut inntil 2300 watt fra kontakter inni bilen. Dette er ideelt til å få strøm til forskjellig typer digitale enheter, verktøy, eller når du trenger strøm på campingtur med familien.

 

Deler ladbar hybrid drivlinje med Europas mest solgte ladbare hybrid

Som ladbar hybrid benytter både Transit Custom og Tourneo Custom seg av den samme drivlinjen som er brukt i Ford Kuga ladbar hybrid – Europas mest solgte ladbare hybrid de siste 3 årene. Her kombineres en 2,5-liters bensinmotor med et 11,8 kWh utnyttbart batteri.

 

Masse plass, fleksibilitet og komfort

Den nye Tourneo Custom har blitt utviklet for å gi passasjerene langt mer premium komfort og praktiske løsninger, og fås med 8 seter på 3 rader. Setene på andre og tredje rad er festet med et nytt skinnesystem, og kan flyttes frem og tilbake eller tas helt ut ved behov.

Som den eneste i klassen kan også de seks baksetene i nye Tourneo Custom enkelt arrangeres i en konferanseløsning hvor passasjerene sitter mot hverandre.

Det store panoramataket sørger for at kupeen er lys og føles enda romsligere, samtidig som det varmereflekterende glasset holder kupeen kjølig når solen er sterk.

Med nye E-Transit Custom kombi/Transit Custom kombi ladbar hybrid får du to bakseterader med 3 seter. Her kan setene foldes ned slik at man enkelt får tilgang på et stort lasterom på opptil 2,48m3. Maks brutto nyttelast er på 1119 kg.

Med lavere gulvhøyde og en totalhøyde på under 2 meter er det både enklere og komme inn og ut av nye Tourneo Custom og Transit Custom Kombi. Det er også til hjelp når du skal kjøre i lave parkeringshus.

 

Heldigitalt førermiljø, premium lydanlegg og sofistikert stemningsbelysning

Nye Tourneo Custom og Transit Custom kommer med en 13 tommers berøringsskjerm, utstyrt med Fords avanserte SYNC4 kommunikasjons- og infotainmentsystem – som er trådløst kompatibelt med Android Auto og Apple CarPlay. De har også et nytt heldigitalt instrumentpanel.

Alle variantene av de elektrifiserte flerbruksbilnyhetene kan leveres med et ratt som kan foldes ut til et lite bord som kan brukes til alt fra å jobbe på PC-en eller nyte lunsj.

Nye Tourneo Custom kan også fås med mye premium-utstyr som et 3-soners klimaanlegg, et kraftig B&O lydanlegg med 14 høyttalere og subwoofer, sofistikert stemningsbelysning, trådløs lading for mobile enheter og oppvarmede ytre seter på andre seterad.

 

Oppdateres og forbedres trådløst over nett

Mer enn 30 separate moduler i E-Tourneo Custom og E-Transit Custom kan oppdateres trådløst, over nett, ved hjelp av Ford Power-Up. Dette er forbedringer som kan gå på alt fra kjøretøyets ytelse, kvalitetsforbedringer og oppdateringer av eksisterende tjenester og funksjoner. Med Ford Power-Up kan det også legges til helt nye tjenester og funksjoner.

De første kundeleveringene av Tourneo Custom og Transit Custom kombi som ladbar hybrid er forventet å skje i 3. kvartal 2024. De to helelektriske flerbruksbilene, E-Tourneo Custom og E-Transit Custom kombi skal etter planen være klar for levering i 1. kvartal 2025.

 

* E-Transit Custom kombi L2 er bare tilgjengelig som 8-seter.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen