Stor interesse for Ford Explorer

Den nye Ford Explorer er den første i en rekke av innovative nye helelektriske biler fra Ford som bidrar til en totalfornying av Ford-sortimentet i Europa.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I disse dager blir den nye 5-seters helelektriske SUV-en, med rekkevidde på opptil 602 km* – og mulighet for firehjulstrekk – testet av internasjonale medier i Ljubljana i Slovenia. Interessen for den helelektriske nykommeren i Norge er allerede svært stor.

– Sammen med en særdeles gunstig pris, god plass, svært rask hurtiglading både sommer og vinter, og mange smarte løsninger representerer nye Ford Explorer en totalpakke som er klart best i sin klasse. Det viser også interessen så langt at mange nordmenn har fått med seg. Den har vært stor. Dette er tysk ingeniørkunst og amerikansk design på sitt beste, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. Ford Motor Norge.

 

Vil snart avduke en ny helelektrisk sportslig crossover

I starten av juni startet masseproduksjonen av nye Explorer på Fords første nye og toppmoderne elbilfabrikk i Europa, Ford Cologne Electric Vehicle Center. Snart vil også en ny helelektrisk sportslig crossover bli avduket, også den vil produseres her. Senere i år kommer også en helelektrisk versjon av den europeiske bestselgeren, Ford Puma.

Nye Explorer kommer fra lansering med bakhjulstrekk (RWD) eller to motorer med firehjulstrekk (AWD). Begge er utstyrt med NMC-batteri (litium-nikkel-mangan kobolt). Denne batterikjemien er valgt grunnet sin energitetthet, kraft og ytelse i et europeisk klima – for å levere optimalt både i Skandinavia og langs Middelhavet.

 

Rekkevidde opptil 602 km og priser fra 399 000 kroner**

Utstyrt med den største batteripakken, Extended Range, 286 HK og bakhjulstrekk har nye Explorer en rekkevidde på opptil hele 602 km*.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken har Explorer hele 340 HK, dreiemoment på 679 Nm, og en helelektrisk rekkevidde på opptil 566 km. 0 – 100 km/t går unna på 5,3 sekunder. Explorer med firehjulstrekk kan også trekke henger på opptil 1200 kg***.

En meget godt utstyrt Explorer Extended Range med bakhjulstrekk kan nå bestilles fra kun 449 000 kroner. Samme versjon med firehjulstrekk koster fra 478 000 kroner, et pristillegg på bare 29 000 kroner.

Explorer vil i 4. kvartal 2024 kunne bestilles med et Standard Range-batteri (NMC) i kombinasjon med bakhjulstrekk**. Da er den veiledende prisen på 399 000 kroner.

Samtlige priser inkluderer leveringsomkostninger levert Ski og 5-års fri service.

Her kan du bygge din nye helelektriske Explorer.

 

Rask hurtiglading

Den nye helelektriske SUV-en leverer også lynrask hurtiglading. Med opptil 185 kW maksimal ladehastighet lades modellen med firehjulstrekk og Extended Range-batteri opp fra 10-80 % på kun 26 minutter****. Et avansert system for batterioppvarming sikrer også god ladehastighet under kjøligere temperaturer.

Bakkeklaringen til nye Explorer er også blant de beste i klassen, med 19,3 cm på modellene med bakhjulstrekk og hele 20,2 cm på de med firehjulstrekk.

 

Første elbil som har kjørt jorden rundt

Den nye Explorer har allerede skrevet seg inn i rekordbøkene da eventyreren Lexie Alford (@LexieLimitless), ble den første personen til å kjøre jorda rundt i en elektrisk bil*****. Hun krysset seks kontinenter, 27 land og kjørte mer enn 30 000 km med den nye helelektriske Explorer, og viste hva som er mulig med en elbil.

 

Godt med plass og mange smarte oppbevaringsløsninger

Helelektriske Explorer kommer med en rekke innovative funksjoner. Helt nye SYNC MOVE gjør det mulig for sjåføren å personifisere sitt førermiljø ved hjelp av en stor 14,6 tommers berøringsskjerm, som også kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 grader. Under skjermen er det også et oppbevaringsrom, «My Private Locker», som kan låses ved å sette skjermen i nederste posisjon.

I midtkonsollen under armlenet er det en 17-liters stor «Megakonsoll», stor nok til å romme en 15-tommers laptop.
Bagasjerommet rommer 470 liter, og med bagasjeromsgitter montert økes dette til hele 556 liter når du laster til taket

 

Meget høyt utstyrsnivå som standard

Standard er også oppvarmet ratt og forseter, massasjefunksjon på førersete og trådløs telefonlading. Det innovative interiøret inkluderer også sportseter med integrerte hodestøtter, og en stilig lydplanke som du kan spille av trådløst fra Android Auto og Apple CarPlay tilkoblede enheter.

Velger du den mer eksklusive Premium-utstyrsvarianten får du også et førsteklasses lydanlegg fra B&O med 10 høyttalere, flerfarget miljøbelysning i kupeen samt oppgradering av Explorers signaturfrontlykter – fra LED med automatisk fjernlys til Matrix LED med blendingsfrie fjernlys.

 

Panoramatak, Head-Up-Display og 360 graders kamera

For å gjøre kjøpsprosessen enklest mulig og sikre at alle Explorer-kunder får det meste av utstyr og mye bil for pengene, er ekstratutyrslisten begrenset til et panoramatak på mer enn 1 m2 og en førerassistansepakke som blant annet inkluderer HUD (Head-Up-Display) og 360-graders kamera. Førerassistansepakken inneholder også en ny filsentreringsteknologi som også kan skifte fil automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette filskifte ved kun å aktivere blinklyset.

Disse funksjonene kommer i tillegg til mer enn 15 standard førerassistanseteknologier, som inkluderer blant annet Intelligent Adaptive Cruisekontroll, samt den innovative teknologien «Varsel ved utgang», som er utviklet for å forhindre skade på syklister etter at en bildør blir slått opp rett foran dem.

Nye Explorer kan også fås med varmepumpe for ytterligere forbedret energieffektivitet i kjølige temperaturer.

 

Tysk produksjon ved ny og toppmoderne elbilfabrikk

Nye helelektriske Explorer er den første bilen som produseres ved Fords Cologne Electric Vehicle Center. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.

Utstyrt med det siste innen KI-teknologi, selvlærende maskiner og mer enn 600 nye roboter som sveiser, skjærer, rengjør, lakkerer og smelter – gjøres alt for å sikre at presisjonen, effektiviteten og kvaliteten er den beste.

– Med klasseledende mye utstyr, svært gode priser, svært god rekkevidde og godt med plass og oppbevaring, er vi overbevist om at Explorer er en perfekt helelektrisk SUV for det norske markedet. Når nå produksjonen er i full gang, gleder vi oss til å starte utleveringene til de første norske kundene som allerede har bestilt denne, Per Gunnar Berg.

 

Noen tekniske data Ford Explorer/ Explorer Premium:

Extended Range RWD

Explorer/ Explorer Premium

Extended Range AWD

Explorer/ Explorer Premium

Rekkevidde WLTP (km) 602/572 566/532
Ytelse (HK/kW) 286/210 340/ 250
0-100 km/t 6,4 sek 5,3 sek.
DC-ladetid 10-80 % (anslått) 28 min. 26 min.
Batterikapasitet, utnyttbar 77 kWh 79 kWh
DC maks. ladehastighet 135 kW 185 kW
Dreiemoment, bak 545 Nm 545 Nm
Dreiemoment, foran N/A 134 Nm
Forbruk (kWh/100 km) 13.9/14.7 15.7/16.6
Maks. hastighet 180 km/t 180 km/t

 

* Basert på full lading av Explorer RWD Extended Range. Estimert rekkevidde ved hjelp av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Tallene som vises, er ment som sammenligningsgrunnlag og bør kun sammenlignes med andre biler som er testet etter de samme tekniske prosedyrene. Den faktiske rekkevidden varierer på grunn av faktorer som temperatur, kjøreatferd, ruteprofil, vedlikehold av kjøretøyet, litium-ion-batteriets alder og tilstand.

** Ford Explorer med Standard Range-batteri vil være tilgjengelig for bestilling fra fjerde kvartal 2024. Offisiell homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato på denne varianten.

*** Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

**** Ladetid basert på produsentens datatekniske simuleringer. Ladehastigheten reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere avhengig av maksimal ladetid og batteriets ladetilstand.

***** Verdensrekorden er verifisert av RecordSetter som overvåket forsøket på ulike steder rundt om i verden. For å sette jorda-rundt-rekorden måtte Lexie og Explorer kjøre minst 28 968 km, passere to antipoder og kjøre på minst fem kontinenter. Reisen måtte også starte og slutte på samme sted.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen