Med bobil gjennom Europa

Tåka ligger tett over Østfold når vi setter kursen mot Gøteborg og kveldsavgangen med Stena Line til Kiel. En fin kveld på båten med litt underholdning og god søvn, er vi klare for Europa. Vi tar sikte på å dra mot Belgia, Frankrike og inn i Spania til San Sebastian, Santander og Bilbao.

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Av Ann-Helen Berge Hansen

Vi velger å ta første stopp i Kiel for å se at byen ikke bare er shopping, en pub og så et stress for å nå båten tilbake på ettermiddagen. Vi finner en bobilparkering i utkanten av byen ved innløpet til Kielkanalen.

Tysk proviant
Det er vanskelig å ikke følge med da skip passerer hele tiden, store og små, enten ut eller inn og vi har panoramautsikt der vi står på kanten. En kort gåtur, så er vi på senter og shoppinggatene ligger ikke langt unna, men ikke så travle som inne i selve sentrum. Litt tysk proviant i kjøleskapet, må vi ha. Da har turen startet på ordentlig!

Neste dag siktes vi oss inn på Busum, som et lite sted som ligger ytterst mot Nordsjøen der turister strømmer til når våren kommer i Europa. Her går også fergene over til øya Helgoland, som ligger 46 km utenfor den tyske kysten.

Dagstur til Hamburg
Vi finner en stor campingplass med mange plasser for bobiler og med muligheter for vannfylling og strøm.

Mange tar dagsturen fra Hamburg for å vandre langs bryggene eller ute på de lange grunnene ved lavvann. Andre bare nyter dagen og utsikten fra de mange strandstolene på vollen.

Langs bryggene er det full aktivitet når havets frukter skal omsettes fra fiskebåtene som ligger ved kai, eller boder langs bryggene, ferskere vare er vanskelig å finne. Neste dag kjører vi videre mot Brugge.

Ligger tett
Brugge er hovedstaden i provinsen Vest-Flanderns i Belgia byen er en viktig havneby for Belgia. Ca. 117 000 innbyggere hvorav 20 000 bor i det historiske sentrum.
Bobilparkeringen er midt i byen, men likevel litt utenom selve sentrum. Båtene ligger tett fortøyd langs bryggene i kanalen og bobilene står parkert på kanten. Vi går en liten spasertur gjennom Koningin Astridpark, en av Brugges flotte grønne parker der svaner og ender lever sitt eget liv. Den leder oss ut til de brolagte gatene i sentrum.

Ærverdige bygninger
Kanalbåter frakter turister fra hele verden. Tusenvis av mennesker foreviger situasjonen hvert år da de må senke hodene under de lave broene. Restaurantene langs kanalene og de ærverdige bygningene i ulike farger og utsmykninger pryder bybildet og skaper en romantisk stemning.

Utforsk middelalderbyen, som er et av Unescos verdensarvsted i en kanalbåt eller til fots. Det åpner seg nye spennende bygninger og historie rundt hvert hjørne. Vi vandrer gjennom smale smug som stadig leder oss til små torg og nye restauranter med fristende menyer. Små butikker lokker med sine flotte utstillingsvinduer.

Brugge «by Nights» er en opplevelse i seg selv, opplyste fasader og et yrende restaurantliv.
En kopp kaffe i Brugge byr på litt mer enn bare kaffe.

Turen går videre til Honfleur. En by i nordvestlige Frankrike på motsatt side av Le Havre ved utløpet til Seinen. Fiskebåter går stadig gjennom slusen inn til den spesielle havnen. Kunstnere har bosatt seg her og foreviget gater og hus med sine skiferdekte fasader gjennom alle tider, blant andre Claude Monet. Her blir tiden satt tilbake og det føles som å gå i et maleri.

De små restaurantene langs bryggen serverer delikatesser fra havet.

 

Reisen følger Motormagazinet videre i neste utgave, som kommer i mai.

 

Reisebrevskriveren, Ann-Helen Berge Hansen er bobilentusiast, bobilselger og deleier i Viken Bobil.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen