Verdenspremiere på helektriske Porsche

 

Porsche lanserer sin andre helelektriske modell: den nye Macan, som har en effekt på opptil 470 kW (639 PS). Bilen er skapt for å være praktisk og levere høy E-Performance i alle typer terreng. Ytelsestallene er på høyde med sportsbiler, med effektiv hurtiglading på opptil 270 kW og en rekkevidde på opptil 613 km (WLTP-standard).

 

Oslo/Stuttgart/Singapore. Ti år etter at den først ble lansert er det nå verdenspremiere på andre generasjon av Porsche Macan, og denne utgaven er helelektrisk. Ved å kombinere et progressivt og tidløst design med karakteristisk Porsche-ytelse, i form av lang rekkevidde og praktiske egenskaper,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Porsche lanserer sin andre helelektriske modell: den nye Macan, som har en effekt på opptil 470 kW (639 PS). Bilen er skapt for å være praktisk og levere høy E-Performance i alle typer terreng. Ytelsestallene er på høyde med sportsbiler, med effektiv hurtiglading på opptil 270 kW og en rekkevidde på opptil 613 km (WLTP-standard).

 

Oslo/Stuttgart/Singapore. Ti år etter at den først ble lansert er det nå verdenspremiere på andre generasjon av Porsche Macan, og denne utgaven er helelektrisk. Ved å kombinere et progressivt og tidløst design med karakteristisk Porsche-ytelse, i form av lang rekkevidde og praktiske egenskaper, er nye Macan 4 og Macan Turbo bygget for å imøtekomme kravene til Porsche-kunder som velger SUV.

 

Michael Hiller, administrerende direktør i Porsche Norge, har stor tro på at nordmenn vil sette pris på den nye og helelektriske utgaven:

– Denne bilen passer nordmenn som hånd i hanske. Helelektriske Macan må rett og slett bare prøves, den er noe for seg selv. Vi er overbevist om at den vil falle i smak blant nordmenn, si er han og legger til:

 

– Macan er som skapt for norske forhold og passer perfekt til en aktiv, norsk livsstil der man veksler mellom by, fjell og sjø.

 

En suksesshistorie fortsetter
Siden 2014 har Porsche levert mer enn 800 000 eksemplarer av Macan verden rundt. Suksesshistorien Macan fortsetter med sin helelektriske etterfølger. Det er planlagt for en gradvis markedslansering i Norge i andre halvdel av 2024. Pris for Macan 4: NOK 876 839,- inkludert frakt og levering. Pris for Macan Turbo: NOK 1 236 728,- inkludert frakt og levering.

 

Porsche bruker utelukkende den nyeste generasjonen av elektriske permanently-excited PSM motorerpå for- og bakaksler for å oppnå best mulig reproduksjon av effekten. Tallenes tale vitner om E-Performance på høyt nivå: Med Launch Control produserer Macan 4 opptil 300 kW (408 PS) overboost-effekt, mens Macan Turbo kan vise til opptil 470 kW (639 PS). Maksimalt dreiemoment er henholdsvis 650 og 1.130 Nm.

 

Macan 4 akselererer fra 0 til 100 km/t på 5,2 sekunder, mens Macan Turbo bare bruker 3,3 sekunder. Topphastigheten for de to modellene er henholdsvis 220 og 260 km/t.

 

Ny Premium Platform Electric med 800 volts lading
De elektriske motorene henter sin energi fra et litium-ion-batteri i underdelen, med en bruttokapasitet på 100 kWh, hvorav opptil 95 kWh kan brukes aktivt. HV-batteriet er en sentral komponent i den nyutviklede Premium Platform Electric (PPE) med 800 volt, som brukes av Porsche for første gang i nye Macan. Med DC-lading er effekten opptil 270 kW, og batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent på omtrent 21 minutter ved en egnet hurtigladerstasjon. Ved 400 volts ladestasjoner gjør en høyspenningsbryter det mulig å dele 800 volts batteriet inn i to batterier, hver med en nominell spenning på 400 volt. Dette gjør ladingen effektiv, og fjerner behovet for ekstra HV-booster, ved opptil 135 kW. Ved hjemmelading er det mulig med AC-lading med opptil 11 kW.

 

Opptil 240 kW energi kan regenereres via de elektriske motorene mens bilen kjører. Integrated Power Box (IPB) gir de nye Macan-modellene et effektivitetsløft, den sparer vekt og plass ved å kombinere tre komponenter, den innebygde AC-laderen, høyspenningsvarmeren og DC/DC-konverteren. WLTP-rekkevidden er opptil 613 km for Macan 4 og opptil 591 km for Macan Turbo.

 

Aktiv og passiv aerodynamikk for bedre rekkevidde
Nye Macan kombinerer Porsches design-DNA med aerodynamikk som optimaliserer rekkevidden. Ved hjelp av Porsche Active Aerodynamics (PAA), som fungerer både aktivt og passivt, og en luftmotstandskoeffisient på 0,25, er den nye Macan en av de mest aerodynamiske SUV-ene på markedet. PAA-systemet inkluderer adaptiv bakspoiler og aktive kjøleklaffer på frontluftinntakene.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen