Nye mini Cooper SE kan nå bestilles

 

I over to tiår har MINI, det britiske ikonet, vært en integrert del av BMW Group etter sin relansering. Snart starter produksjonen av en ny generasjon av urbanisten MINI Cooper – i elektrisk drakt. Norske forhandlere åpner for bestilling denne uken.

 

Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den arketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner MINI.

 

Forrige generasjon MINI Cooper kom på veien i elektrisk drakt i 2020, som en videreføring av de etablerte bensin- og dieselvariantene. Siden den gang…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

I over to tiår har MINI, det britiske ikonet, vært en integrert del av BMW Group etter sin relansering. Snart starter produksjonen av en ny generasjon av urbanisten MINI Cooper – i elektrisk drakt. Norske forhandlere åpner for bestilling denne uken.

 

Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den arketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner MINI.

 

Forrige generasjon MINI Cooper kom på veien i elektrisk drakt i 2020, som en videreføring av de etablerte bensin- og dieselvariantene. Siden den gang har den elektriske modellen vært den mest solgte MINI Cooper-varianten. Av de nærmere 300 000 nye solgte MINIene på verdensbasis i fjor, var over 43 000 elektriske. I sommer ble også denne generasjonen tilgjengelig som kabriolet – som en av verdens første elektriske kabrioleter.

 

Elektrisk og ikonisk urbanist
Som en 3-dørs modell i sin femte generasjon, understreker helt nye MINI Cooper merkets tradisjon som en ikonisk urbanist i mer enn 60 år. Linjene og silhuetten er arketypiske. Kombinert med korte overheng, de typiske runde frontlyktene, med flere tilgjengelige lys-signaturer, og et helt nytt og skarpere design på baklyktene, vil den nye generasjonen MINI Cooper skille seg ut i det urbane landskapet.

 

Den nye generasjon MINI Cooper realiserer dessuten de klassiske MINI-egenskapene på en enda mer puristisk måte – med den typiske go-kart-følelsen i sentrum for begivenhetene. Valgfriheten øker også. Den nye generasjonen kommer nemlig i to versjoner; MINI Cooper E og MINI Cooper SE.

 

MINI Cooper E byr på 135 kW/184 hk effekt og et dreiemoment på 290 Nm. Sprinten fra 0–100 km/t gjøres unna på 7,3 sekunder. Med en batterikapasitet på 40,7 kWh, gir det en WLTP-rekkevidde på inntil 305 kilometer. Modellen har en startpris på kr. 309 900 ekskl. levering.

 

MINI Cooper SE er hakket frekkere og byr på 160 kW/218 hk effekt med et maksimalt dreiemoment på 330 Nm. Den samme sprinten gjøres unna på 6,7 sekunder. Den økte batterikapasiteten på 54,2 kWh gir også rom for lengre utflukter med en WLTP-rekkevidde på inntil 402 kilometer. Denne modellen har en startpris på kr. 349 900 ekskl. levering.

 

Med DC-hurtiglading med opptil 75 kW og 95 kW effekt, kan batteriet i begge modellene lades fra 10 til 80 prosent på i underkant av 30 minutter. Batteriet kan også tempereres før ladeøkten starter for mest mulig effektiv DC-lading. AC-lading støttes med opptil 11 kW.

 

Minimalistisk, klassisk og moderne
I interiøret går utformingen av cockpiten tilbake til den elegante minimalistiske designen til den klassiske MINIen. Den sentrale og sirkulære OLED-skjermen setter en ny standard sammen med overflater i ulike tekstiler og teksturer.

 

Med kunstskinn og utstrakt bruk av resirkulerte materialer rundt om interiøret, vitner også nye MINI Cooper om at en ny tilnærming til materialbruk ikke må gå på bekostning av design og kvalitet.

 

Interiøret, med plass til fire personer, er utformet for fleksibilitet. Bagasjeromsvolumet kan også utvides ved behov.

 

Tre elektriske på veien i 2024
De første eksemplarene av helt nye MINI Cooper ruller inn på norske veier sommeren 2024. Den får selskap av en helt ny generasjon av den kompakte SUVen MINI Countryman og senere på året utvides familen ytterligere, med den helt nye crossoveren MINI Aceman.

 

De tre helt nye modellene markerer begynnelsen på MINIs nye elektriske kjernefamilie, og fra begynnelsen av 2030-tallet vil MINI være et fullstendig elektrisk bilmerke.

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen