Til topps i Nordens største dekktest

 

Det ble en delt førsteplass til Continental VikingContact 7 i Nordens største og mest anerkjente dekktest, utført av de profesjonelle testerne i UTAC Automotive i Finland.

 

UTAC, tidligere TestWorld har testet 19 pigg- og piggfrie dekk for å finne ut hvilke dekk som gir de sikreste egenskapene på vanskelig vinterføre.

 

Helt til topps gikk Continental VikingContact 7 og GoodYear UltraGrip Ice 3, som begge fikk 8,3 poeng. Dekket på tredjeplass fikk 7,8 poeng.

 

«Continental er trygt og godt å kjøre på veier med is. Det har godt bremsegrep, bra sidegrep noe som gjør at bilen er…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Det ble en delt førsteplass til Continental VikingContact 7 i Nordens største og mest anerkjente dekktest, utført av de profesjonelle testerne i UTAC Automotive i Finland.

 

UTAC, tidligere TestWorld har testet 19 pigg- og piggfrie dekk for å finne ut hvilke dekk som gir de sikreste egenskapene på vanskelig vinterføre.

 

Helt til topps gikk Continental VikingContact 7 og GoodYear UltraGrip Ice 3, som begge fikk 8,3 poeng. Dekket på tredjeplass fikk 7,8 poeng.

 

«Continental er trygt og godt å kjøre på veier med is. Det har godt bremsegrep, bra sidegrep noe som gjør at bilen er lett å kontrollere i alle situasjoner. På snø er situasjonen den samme. Dekket oppfører seg stabilt, er lett å kontrollere og gir presis styrerespons», er noe av det dekktesterne skriver.

 

Testen er publisert på elbil24.no i Norge.

 

-VikingContact 7 er på pallen igjen i årets test av piggfrie vinterdekk utført av Elbil24. Dekket oppnår testens beste resultat i sikkerhetskritiske disipliner på vei med is (bremsing, akselerasjon, kjøregrep på bane og kjørefølelse). Dekket får også maks poeng eller toppscore på snødisiplinene. På våt asfalt får dekket noe svakere bremseresultat enn de aller beste, men oppnår fortsatt sterke resultater på kjøring og kjørefølelse. I disiplinene for tørr asfalt ligger dekket igjen helt i toppen på kjørefølelse og har et godt resultat på bremsing. Førere som velger VikingContact 7 kan også glede seg over at dekket får et sterkt resultat i forhold til støy og rullemotstand, som blir stadig viktigere for elbilister, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

 

IceContact 3 på pallen
Det ble også en pallplassering i kategorien piggdekk for Continental i UTAC sin test. Continental IceContact 3 fikk 8,4 poeng, og dermed en andreplass totalt av de åtte dekkene som ble testet.

 

-På isdisipliner får IceContact 3 testens beste mulige resultater på kjøregrep og kjørefølelse i tillegg til et sterkt resultat på akselerasjon. På snødisiplinene presterer dekket helt i toppen med full pott på bremsing, kjøregrep, kjørefølelse og et sterkt resultat på asksellerasjon. Dekket er det beste i testen på våt asfalt i alle disipliner og oppnår også gode resultater på tørr asfalt. Dekket får også et godt resultat i forhold til rullemotstand og støydisiplinen. Vi er glade for å se at IceContact 3 hevder seg helt i toppen i Elbil24 sin test av piggdekk, avslutter Knudsen.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen