KONA Electric har gunstige priser

 

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric. Med god plass til både passasjerer og bagasje, massevis av teknologi og en omfattende standardutstyrspakke, blir nykommeren svært gunstig priset i det norske markedet.

 

Helt nye KONA Electric har store sko å fylle etter første generasjon KONA Electric, som siden 2018 er registrert i over 20 000 eksemplarer i Norge. Nykommeren er både større, smartere og med et stiligere design enn noen gang. Nå har helt nye KONA Electric fått norske priser.

 

– Med helt nye KONA Electric viderefører vi det kundene virkelig…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundai Motor Norway har i dag sluppet prisene på helt nye KONA Electric. Med god plass til både passasjerer og bagasje, massevis av teknologi og en omfattende standardutstyrspakke, blir nykommeren svært gunstig priset i det norske markedet.

 

Helt nye KONA Electric har store sko å fylle etter første generasjon KONA Electric, som siden 2018 er registrert i over 20 000 eksemplarer i Norge. Nykommeren er både større, smartere og med et stiligere design enn noen gang. Nå har helt nye KONA Electric fått norske priser.

 

– Med helt nye KONA Electric viderefører vi det kundene virkelig har verdsatt ved forrige generasjon, men i en helt ny innpakning og med massevis av ny teknologi og utstyr. I tillegg har nyheten vokst tilnærmet en hel klasse, og den er nå klar for å ta opp kampen også blant familiebilene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

 

– Det oppleves egentlig som rett bil til rett tid, all den tid den byr på de egenskapene norske kunder ser etter. En romslig og praktisk SUV med kompakte ytre mål, som både har veldig lang rekkevidde og byr på avansert teknologi og omfattende utstyrspakker til en fornuftig pris.

 

Med et kraftfullt og dynamisk design, og oppskalerte dimensjoner har KONA Electric fått fornyet og forsterket karakter. Bilen passer til aktive livsstiler for en bred aldersgruppe, og byr samtidig på en rekke nye teknologier og komfortfunksjoner som gir en trygg, tilkoblet og behagelig kjøreopplevelse. Blant de mange oppgraderingene i den nye bilen finner man to store 12,3’’ skjermer, digital nøkkel for smarttelefoner, full OTA-støtte og det nye brukergrensesnittet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

 

KONA Electric leverer dessuten klasseledende elektrisk rekkevidde, med kombinert WLTP på inntil 514 kilometer. Bilen får en rekke smarte funksjoner og egenskaper, som frunk, V2L både innvendig og utvendig, avansert head-up display, enpedalskjøring med i-PEDAL, smart regenerering, e-Active lyddesign og en egen Eco-interiørpakke (utstyrsnivå Exclusive).

 

Helt nye KONA Electric har også en rekke smarte og avanserte kjøreassistentsystemer med Hyundai SmartSense. Dette inkluderer nivå 2-autonomi gjennom HDA 2, kollisjonsunngåelse (FCA), blindsonemonitor (BVM) og førerstatusovervåkning (DSM). Bilen kan også fås med smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA), som lar sjåføren fjernstyre bilen inn og ut av parkeringsluker kun ved å trykke på nøkkelen.

 

Sammenlignet med forrige generasjon KONA, har det nye modellen vokst kraftig. Lengden er økt med over 150 mm til 4 355 mm, mens akselavstanden er økt med 60 mm til 2 660 mm. Den nye modellen er 1 825 mm bred, og høyden har økt med 20 mm til 1 575 mm.

 

Svært attraktive priser med smarte og omfattende utstyrspakker

Helt nye KONA Electric vil i Norge tilbys i tre velutstyrte varianter; Advanced, Exclusive og Premium. Startprisen er 340 000 kroner (eks. veil. levering).

 

Advanced har en omfattende utstyrspakke som inkluderer svært mye teknologi som standard. Dette inkluderer blant annet LED-lys, 12,3’’ tilkoblet infotainment og 12,3’’ digitalt instrumentpanel, en rekke SmartSense-systemer, V2L, oppvarmet ladeluke, akustisk frontrute og nyheten In Cabin Camera som følger med på sjåførens ansikt for å oppdage tretthet, og mye mer.

 

Exclusive byr i tillegg på elementer som Eco-interiør med miljøvennlige delskinn/delalcantara-seter, smart elektrisk bakluke, oppgraderte LED-lys, trådløs mobillader og oppvarmede bakseter, for å nevne noe.

 

Premium er det fullutstyrte alternativet, som byr på mer eller mindre alt tilgjengelig utstyr som standard. Dette inkluderer blant annet ventilerte comfort relaxation-skinnseter som kan legges tilbake til en nullgravitasjonsposisjon med et knappetrykk, Digital Key 2.0, avansert Head-up Display, kraftig BOSE lydanlegg og de mest avanserte SmartSense-systemene.

 

I tillegg kan man velge å legge til 19’’ lettmetallfelger (17’’ er standard) på både Exclusive og Premium, mens Premium også kan velges med elektrisk soltak (Vision Pack).

 

Veiledende priser, helt nye KONA Electric:

 

 

 

– Vi er veldig glade for å endelig kunne starte salget av helt nye KONA Electric. Her får norske kunder en komplett pakke til konkurransedyktig pris, uansett utgave, sier Knudsen i Hyundai Motor Norway.

– Den unike kombinasjonen av plass, teknologi og rekkevidde i et stilig og funksjonelt design gjør at denne bilen virkelig skiller seg ut.

 

Et romslig og funksjonelt interiør

Med oppskalert størrelse og universell arkitektur, har KONA Electric fått et romslig interiør som passer varierte livsstiler. Med et førerorientert miljø i forsetet, har dashbordet fått et flytende design med to store 12,3’’ skjermer.

 

Girsvelgeren er flyttet til rattstammen, noe som gir bedre plass i bilens midtkonsoll. KONAs interiørdesign understreker at den er større og bredere enn før, og bidrar til følelsen av et funksjonelt og komfortabelt rom for både fører og passasjerer. Dette inntrykket er forsterket av et intuitivt og smart grensesnitt av knapper og kjørekontroller som er plassert rundt rattet.

 

Foran kan bilen leveres med comfort relaxation-seter, som gir muligheten for å legge seg tilbake til en «vektløs» avslapningsposisjon. I baksetet finner man det Hyundai kaller etCurveless Bench Seat. Dette nye baksetet maksimerer plassutnyttelsen, og man har muligheten til å stille bakseteryggen i ulike vinkler.

 

I bagasjerommet har man plass til hele 466 liter bagasje (VDA), og KONA Electric er dermed en svært praktisk bil. Å laste inn i bagasjerommet er enklere enn noen gang, takket være muligheten for smart handsfree bakluke. I frunken har man ytterligere 27 liter lagringsplass.

 

En rekke elbilspesifikke egenskaper

KONA Electric har en rekke unike elbilfunksjoner som gir en enda bedre opplevelse om bord. Forvarming av batteripakken før hurtiglading sørger for jevne ladehastigheter i kaldt vær, samtidig som en oppvarmet ladeluke gjør at man trygt kan åpne luken selv i temperaturer på 30 minusgrader.

 

Bilens head-up display sørger for en 12’’ projeksjon på frontruten. Dermed har man alltid relevant informasjon tilgjengelig uten å måtte ta blikket av veien. Med e-Active lyddesign får man en virtuell elbillyd som skaper en enda mer engasjerende kjøreopplevelse.

 

KONA Electric leveres som standard i Norge med V2L (Vehicle-to-Load) både innvendig og utvendig. Dette systemet gjør at man kan gi strøm til ethvert vanlig elektrisk apparat som går på en 16A-kurs og har en vanlig stikkontakt.

 

Med i-PEDAL kan man få full enpedalskjøring, og bilens smarte regenereringssystem tilpasser automatisk hvor mye regenerering som trengs basert på trafikken foran.

 

Tilkoblet med OTA og en rekke teknologier

Helt nye KONA leveres med full støtte for OTA-oppdateringer (Over-the-Air). Dermed er bilen alltid oppdatert med siste programvare.

 

Bilen kan også fås med Digital Key 2.0, som betyr at man kan benytte en kompatibel smarttelefon eller smartklokke med NFC som nøkkel.

 

Innvendig er de to 12,3’’ skjermene integrert med det nye systemet Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Dette byr på avansert grafikk og perfekt sammenheng mellom skjermene. Når man parkerer kan man få full oversikt med bilens Surround View Monitor (SVM), samtidig som bilens Full-LED projeksjonslys lyser opp veien.

 

Et premiumlydanlegg fra BOSE, med åtte høyttalere og subwoofer, er også tilgjengelig. Systemet er finjustert av lydingeniører for å gi en rik og fullverdig lydopplevelse. Både foran og bak finner man to USB-C-kontakter. KONA har også det siste av tilkoblet teknologi fra Hyundai, og vil på et senere tidspunkt få støtte for Bluelink® Streaming Service for musikk og video.

 

SmartSense gir trygghet for alle

Helt nye KONA Electric er naturligvis utstyrt med neste nivå av SmartSense aktive sikkerhetssystemer, og skiller seg dermed ut i segmentet. Dette gir svært høy sikkerhet og komfort.

 

Med førerstatusovervåkning (ICC) benytter bilen et integrert kamera for å analysere sjåførens ansikt, og om den oppdager at man er trøtt eller uoppmerksom, vil bilen advare. Smart fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) gjør parkering lekende lett. Bilen kan fjernstyres via knappene på nøkkelen uten at man selv sitter i den.

 

Blindsonemonitoren (BVM) gir en helt ny opplevelse når man skifter fil. Ved å blink til en av sidene, aktiverer man et kamera som viser blindsonen i instrumentpanelet. Systemet er også aktivt, som vil si at det kan gi advarsel og gripe inn om en kollisjon er sannsynlig.

 

Smarte systemer som FCA 2.0 bidrar til avansert kollisjonssikkerhet fremover, ved å både by på unngående styring, nødbremse, kryssovervåkning og mer.

 

HDA 2 lar bilen følge filen, skifte fil, tilpasse farten og holde trygg avstand til trafikken foran. Systemet byr dermed på nivå 2-autonomi.

 

I tillegg har KONA Electric en rekke andre smarte og innovative sikkerhets- og komfortsystemer.

 

Salget starter umiddelbart

Salget av helt nye KONA Electric starter i dag, 7. august 2023, hos alle Hyundais norske forhandlere. De første bilene er ventet til landet allerede i månedsskiftet september/oktober.

 

Mer informasjon om helt nye Hyundai KONA Electric og komplett prisliste finner du her.

 

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen