Ford tar i bruk et helt nytt konsept

 

Ford har nå utviklet et eget interaktivt «Escape Room-spillkonsept» og tatt det i bruk i nye Mustang Mach-E.

 

I konseptspillet, som har et spiontema, skal spillerne utføre et hemmelig oppdrag hvor målet er å få levert en pakke. Over høyttalerne i bilen blir det delt ut oppgaver. Både de elektriske setene, hands-freeåpning av bakluken, bilens klimaanlegg og frontlys er elementer som inngår i spillet eller blir brukt av spillerne i forskjellige situasjoner.

 

Foruten klimakontrollen og høyttalerne, så styrer ikke spillet noen øvrige funksjoner når bilen er i bevegelse. I motsetning til et klassisk Escape Room-spill kan også…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Ford har nå utviklet et eget interaktivt «Escape Room-spillkonsept» og tatt det i bruk i nye Mustang Mach-E.

 

I konseptspillet, som har et spiontema, skal spillerne utføre et hemmelig oppdrag hvor målet er å få levert en pakke. Over høyttalerne i bilen blir det delt ut oppgaver. Både de elektriske setene, hands-freeåpning av bakluken, bilens klimaanlegg og frontlys er elementer som inngår i spillet eller blir brukt av spillerne i forskjellige situasjoner.

 

Foruten klimakontrollen og høyttalerne, så styrer ikke spillet noen øvrige funksjoner når bilen er i bevegelse. I motsetning til et klassisk Escape Room-spill kan også spillerne forlate bilen, når det er trygt, og når de måtte ønske det, uten at spillet avsluttes. Spillet blir installert på en iOS-enhet og kan vises i bilen ved hjelp av Apple CarPlay og egenutviklet program- og maskinvare.

 

– Viser mulighetene som teknologien i våre biler gir i dag

 

– Selv om dette først og fremst er for moro for vår del, viser det samtidig hva som er mulig med den teknologien vi har i bilene våre i dag. Vi kan skape en samhandling mellom bil og sjåfør som kan åpne opp helt nye muligheter, som en interaktiv brukerhåndbok til bilen eller kjøreopplæring, sier Carsten Starke, teknisk ekspert interior materials & customer experience, Ford Research & Advanced Engineering i Ford Europa.

 

Spillet er foreløpig bare et konsept som er utviklet av Ford Europa i samarbeid med Software Enablement & Research team hos Fords Emerging Technology & Innovation group og IOT-gruppen i Palo Alto, California. Det ble utviklet for å vise hvordan gaming kan hjelpe flere med å bli mer kjent med bilens mange funksjoner. Det viser også hva som kan komme av nye applikasjoner som både underholder og lærer opp sjåfør og passasjerer når de lader bilen eller – i fremtiden – kjører en autonom bil.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen