Brenner for lakkeringsfaget

 

Pål Møklegård har ofte gått sine egne veier gjennom livet og vært drevet av nysgjerrighet. 53-åringen drifter et eget lakkeringsverksted i dag og vil så gjerne at flere unge fatter interesse for faget.

 

 

På Østkilen utenfor Gressvik har Pål sin arbeidshverdag på lakkeringsverkstedet Colortec. Han fyller arbeidsdagene, for det er mange kunder som finner veien til dette enmannsforetaket. Pål har en ansatt, Andrej Thaumi. Så travle perioder blir det lange dager.

 

 

Moderne lakkeringsverksted
-Jeg liker å jobbe, og trives med det jeg gjør. Her lakkerer vi alt mulig, mest biler og bildeler,
også…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Pål Møklegård har ofte gått sine egne veier gjennom livet og vært drevet av nysgjerrighet. 53-åringen drifter et eget lakkeringsverksted i dag og vil så gjerne at flere unge fatter interesse for faget.

 

 

På Østkilen utenfor Gressvik har Pål sin arbeidshverdag på lakkeringsverkstedet Colortec. Han fyller arbeidsdagene, for det er mange kunder som finner veien til dette enmannsforetaket. Pål har en ansatt, Andrej Thaumi. Så travle perioder blir det lange dager.

 

 

Moderne lakkeringsverksted
-Jeg liker å jobbe, og trives med det jeg gjør. Her lakkerer vi alt mulig, mest biler og bildeler,
også hellakkering på alle bilmodeller. Jeg var en av de første som i sin tid satset på spot repair. Ikke alle fagfolk likte måten å jobbe på, men nå driver jo alle lakkeringsverksteder med dette, og dermed er det stuerent. Har man en liten skade eller riper i lakken kan ofte dette være smart. En rask og rimelig metode. Lakkeringsverkstedet er moderne med flere oppstillingsplasser og to lakkeringskabiner. Nå er vi også godkjent som skadeverksted av Statens vegvesen. Alt er på stell. I tillegg reparer jeg bilfelger og plastdeler i bobiler. Tidligere var jeg mobil med en varebil, og hadde blant annet store kunder i Oslo, men det ble for mye kjøring for meg, sier Pål Møklegård.

 

 

USA
Før Pål kom dit han er i dag, har han drevet med litt av hvert. Han tok bilskade-fagbrev før nysgjerrigheten og utreisetrangen meldte seg. Som 21-åring dro han til USA og Nord-Carolina. Der bodde han først hos en fjern slektning, siden hos et amerikansk ektepar.

 

 

-Jeg var i USA i nesten ett år. Det var en fin «reise». Ble kjent med mange veldig hyggelige folk. Her jobbet jeg litt som snekker og alt-mulig-mann, og fikk sett mye. Det ble også litt BMX-sykling, og faktisk en flott 2. premie i en konkurranse med 500 deltakere. Det var stort. Etter hvert lengtet jeg litt hjem igjen, og kom meg tilbake til Fredrikstad.

 

 

-Det ble jobbing hos noen bilforhandlere, før jeg klinte til på egen hånd. Jeg har alltid vært opptatt av fag, og liker å lese om faget og om forskjellige business-muligheter. I et blad fant jeg dette med spot-repair, og ville prøve. Dermed et kurs i England, og full av pågangsmot startet jeg med to tomme hender litt bortenfor her jeg driver i dag. Trives som en liten aktør. Friheten og mulighetene som alltid ligger der, trigger meg. Rik blir jeg ikke på dette, men jeg har alltid klart meg greit – også økonomisk. Hos meg legges sten på sten, og det fungerer.

 

 

BMX
Påls far, Ingar Møklegård, og Pål selv fattet stor interesse for BMX-sykling på 1980-tallet, og de stod veldig på for å få BMX-banen på Ålekilene ferdig.
-Jeg startet med dette sent, som 16-åring, men klarte å få meg en landslagsplass. Det var gjevt. Drev med sykling i flere år. Faren min var primus motor. Det var en kjempefin tid. Også i dag tar jeg meg noen runder nå og da, bare for moro skyld.

 

 

Hundeinteresse og workshop-ide
Pål bor tett på Gressvikmarka og er ofte på tur med sine tre hunder. Det er fritidsinteresse nummer en. En Belgisk fårehund og to Yorkshire-terriere er i familiens eie.

 

-Jeg liker meg med hundene våre, og i skogen. Da hender det jeg får noen glupe ideer også. Jeg har i noen år lekt med tanken om å få i gang en workshop som et samarbeid med bedrifter. Har til og med vært i kontakt med næringsministeren. Synes det er for mange som ´dropper ut av videregående skole – og jeg mener de unge skal få prøve seg i forskjellige yrker, før de tar et valg. Tenker å leie et lokale med flere «poster», der de unge kan prøve forskjellige håndverkyrker. På den måten finner de ut hva som passer og ikke passer for dem, og de slipper muligens å bomme på valg. Kanskje får jeg det til en dag. En annen ide jeg har fått i det siste er å ha kveldsåpent på lakkeringsverkstedet for håndverksbransjen, slik at de slipper å sette bilen inn på dagtid. Det skal bli artig å prøve ut, forteller en engasjert Pål Møklegård.

 

  • Alder: 53 år
  • Stilling: Selvstendig næringsdrivende, Colortec
  • Familie: Samboer og to voksne barn
  • Bosted: Volleberget, Gressvik
  • Morgenrutine: En dusj og på jobb
  • Leser: Blir en del faglitteratur
  • Nettsted: Nettsteder som er fagrelatert, og nyheter på nett
  • Må ha: Ikke noe spesielt, men det smaker jo med en kaffe om morgenen.
  • Fritidsinteresser: Hund, og turer i skog og mark.

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen