Verdens mest solgte igjen

Nye Ford Mustang Mach-E.

 

For 6. året på rad ble Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil i 2020. Lørdag 17. april er det 57 år siden den ikoniske bilen fikk sin verdenspremiere.

 

 

– Mustang-entusiaster verden over elsker Performance-bilen sin. Selv om den globale pandemien har gjort at bilindustrien har hatt et utfordrende år, har Mustang-salget vært bra. Vi har faktisk økt vår markedsandel i det globale markedet for sportsbiler, sier Hau Thai-Tang, Chief Product Platform and Operations Officer i Ford Motor Company.

 

Spesielt med økt etterspørsel etter spesialmodeller som Bullitt, endte det totale salget av den legendariske sportsbilen opp på…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

For 6. året på rad ble Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil i 2020. Lørdag 17. april er det 57 år siden den ikoniske bilen fikk sin verdenspremiere.

 

 

– Mustang-entusiaster verden over elsker Performance-bilen sin. Selv om den globale pandemien har gjort at bilindustrien har hatt et utfordrende år, har Mustang-salget vært bra. Vi har faktisk økt vår markedsandel i det globale markedet for sportsbiler, sier Hau Thai-Tang, Chief Product Platform and Operations Officer i Ford Motor Company.

 

Spesielt med økt etterspørsel etter spesialmodeller som Bullitt, endte det totale salget av den legendariske sportsbilen opp på hele 80 577 biler i 2020. Dette viser den siste registreringsstatistikken fra IHS Markit. Det betyr at Mustang-salget sto for 15,1 % av hele det globale sportsbilsegmentet i fjor, opp fra 14,8 % året før.

 

Både Bullitt og Shelby-variantene som blir tilbudt i flere markeder gikk opp med hele 52,7 % sammenlignet med året før, ifølge Fords egen statistikk.

 

 

Tror på langt flere «ponnier» på norske veier med Mustang Mach-E

Mustang-salget har også vært bra i en rekke europeiske markeder. Mens økningen i Ungarn har vært på hele 68,8 %, har også salget i Nederland økt med 38,5 %. Også Danmark (+12,5 %) Tsjekkia (+5,6 %) og Østerrike (+ 4 %) bidro til økningen. I Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 14 nye Ford Mustang i Norge i 2020.

 

– Med vår nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E – som snart begynner å ankomme norske kunder – tyder både forhåndsinteressen og mottatte bestillinger på at ponni-logoen i månedene fremover vil bli langt vanligere på norske veier enn den er nå. Dette er definitivt en bil som er verdig å bære den ikoniske logoen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

Ny eksklusiv Mustang-variant på vei: Raskeste noensinne i Europa

Ford solgte i alt 7000 Ford Mustang i Europa i 2020. Det betyr at det er solgt nesten 60 000 siden sportsbilen først ble introdusert for salg i Europa. Fremdeles er det imidlertid sånn at USA representerer det viktigste Mustang-markedet i verden. De står for 3/4 av totalmarkedet.

 

I tillegg til den nye elektriske Mustang Mach-E, kommer det også i løpet av året en ny spesialutgave av Mustang. Mustang Mach 1 blir med sin spesialkalibrerte 460 HK 5.0-liters V8 bensinmotor i aluminium, den raskeste serieproduserte Mustangen som noensinne har vært tilgjengelig i Europa.

 

 

Feirer 57-års jubileum for sportsbilikonet 17. april

Den originale Ford Mustang – som produksjonsbil – ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feirer derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, denne dagen.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen