Stor suksess med digitale kundevisninger

 

Hyundai lanserte helt nye IONIQ 5 i slutten av februar. Norge fikk hele 42 prosent alle tilgjengelige biler av den eksklusive lanseringsmodellen Project 45, og nå har kundene fått oppleve bilen digitalt med Hyundai Motor Norway og forhandlerne.

 

 

Helt nye IONIQ 5 er trolig den viktigste modellen Hyundai noen gang har lansert i Norge. IONIQ 5 er en revolusjonerende elbil i det familieorienterte crossoversegmentet, og med firehjulstrekk og ultrarask lynlading tilgjengelig fra dag én har bilen truffet en nerve i det norske markedet.

 

– Vi lanserte IONIQ 5 i slutten av februar, og på…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Hyundai lanserte helt nye IONIQ 5 i slutten av februar. Norge fikk hele 42 prosent alle tilgjengelige biler av den eksklusive lanseringsmodellen Project 45, og nå har kundene fått oppleve bilen digitalt med Hyundai Motor Norway og forhandlerne.

 

 

Helt nye IONIQ 5 er trolig den viktigste modellen Hyundai noen gang har lansert i Norge. IONIQ 5 er en revolusjonerende elbil i det familieorienterte crossoversegmentet, og med firehjulstrekk og ultrarask lynlading tilgjengelig fra dag én har bilen truffet en nerve i det norske markedet.

 

– Vi lanserte IONIQ 5 i slutten av februar, og på tross av litt startproblemer med reservasjonsløsningen må vi kunne si at bilen allerede er en enorm suksess. Lanseringsutgaven Project 45 var tilgjengelig i et begrenset opplag på 3 000 biler for fem europeiske markeder, og norske kunder kapret hele 42 prosent av dette volumet, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

 

– Bilene ble revet bort i løpet av minutter, og vi så raskt at det var flere tusen nordmenn som forsøkte å reservere bil. Alle de som ikke fikk bil er nå på en venteliste, og vil få prioritet når vi i løpet av våren åpner for salg av ordinære IONIQ 5.

 

-Dermed fikk vi ideen om å lage et digitalt roadshow for IONIQ 5, der vi i stedet for å sende bilen rundt i landet, inviterte alle våre forhandlere til å ha gjennomganger med sine kunder. Både kundene som fikk bestilt Project 45 og de som nå står på venteliste ble invitert, og responsen fra publikum har vært enorm. I tillegg har vi gjennomført fem livesendinger på utvalgte kvelder der vi fra sentralt hold har holdt åpne digitale visninger med spørsmålsrunder for alle som ønsker å oppleve IONIQ 5, sier Stenbo i Hyundai.

 

 

Digitale visninger

Hyundai Motor Norway fikk i mars tilsendt en glassboks med IONIQ 5 fra Hyundai Motor Europe. Forhåpningen var lenge at denne kunne sendes rundt i hele landet, slik at kundene kunne få se bilen med egne øyne. Med stadig strengere smittevernsregler ble det imidlertid klart at man måtte tenke nytt om kundevisninger av bilen.

 

 

Det har resultert i at mer enn 3 000 norske kunder har fått oppleve IONIQ 5 på nært digitalt hold i løpet av de siste par ukene.

– Vi har kjørt et interaktivt opplegg via Zoom, med kunder og forhandlere på videolink, og et team i Oslo som har stått på for å vise frem flest mulig av bilens fantastiske egenskaper. Gjennom live interaksjon mellom forhandler, kunder og teamet, og med en avansert flerkameraproduksjon, har kundene virkelig fått oppleve bilen på nært hold, uten selv å være tilstede, sier Stenbo og fortsetter:

 

– Vi har gjort oss flere veldig positive erfaringer. Viktigst av alt er at vi har fått vist frem bilen på en god måte til så mange kunder som mulig. I tillegg har vi sett at smittevernshensyn har gjort at vi har måttet tenke nytt, og dermed etablert nye og smartere måter å interagere med våre kunder på. Vi skulle aller helst ha vist frem bilen fysisk, men må si at dette har vært en stor digital suksess.

 

– Interiøret har i tillegg banebrytende fleksibilitet, og smarte løsninger som utfordrer konvensjonelle tanker om bilinteriører. Blant annet leveres bilen med et helt flatt gulv, en forskyvbar midtkonsoll, fleksible seteløsninger med minnefunksjon for hele interiøret, nyskapende comfort relaxation-seter med nullgravitasjonsposisjon, og svært romslig bagasjeplass med fleksible løsninger og en ekstra frunk foran, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

 

 

En revolusjonerende elbil

IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familie-segmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

 

IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og sprenger grensene for proporsjoner med sin ekstremt lange akselavstand på hele 3 000 millimeter. Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

 

Takket være den helt nye dedikerte elbilplattformen kan IONIQ 5 levere en banebrytende kombinasjon av lang rekkevidde og ultrarask lynlading. Bilen har støtte for lading på både 400V og 800V helt uten adaptere eller omformere, og byr dermed på verdens første multiladesystem av sitt slag.

 

På en 350 kW lynlader kan IONIQ 5 lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. Det tar under 5 minutter å lade opp 100 kilometer ekstra rekkevidde (WLTP).

 

IONIQ 5 har også unik V2L-teknologi (Vehicle to Load), som gjør at man kan lade eller benytte de fleste 220V-apparater. Eksempelvis kan man lade opp en elektrisk sparkesykkel eller sykkel i bagasjerommet mens man kjører, eller gi strøm til elektriske apparater om man er på camping.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen