Får fem stjerner i Euro NCAP

 

Nye Kia Sorento får beste rangering med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester. Sorento oppnår 82% for beskyttelse for voksne passasjerer, 85% for beskyttelse av barn, 63% for fotgjengerbeskyttelse og 87% i kategorien for sikkerhetssystemer.

 

 

Euro NCAP berømmer Sorento for passasjerkabinen som holder seg stabil i kollisjonstestene, og at den gir god beskyttelse for kritiske kroppsdeler i sidekollisjonstesten. Sorento scoret også høyt for beskyttelse av barn. Test av sete- og nakkestøtter viste god beskyttelse mot whiplashskader i tilfelle en kollisjon bakfra. Sorentos sikkerhetssystem Forward Collision-Avoidance Assist, hjalp også bilen med å unngå kollisjon under testing i kategorien…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Nye Kia Sorento får beste rangering med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester. Sorento oppnår 82% for beskyttelse for voksne passasjerer, 85% for beskyttelse av barn, 63% for fotgjengerbeskyttelse og 87% i kategorien for sikkerhetssystemer.

 

 

Euro NCAP berømmer Sorento for passasjerkabinen som holder seg stabil i kollisjonstestene, og at den gir god beskyttelse for kritiske kroppsdeler i sidekollisjonstesten. Sorento scoret også høyt for beskyttelse av barn. Test av sete- og nakkestøtter viste god beskyttelse mot whiplashskader i tilfelle en kollisjon bakfra. Sorentos sikkerhetssystem Forward Collision-Avoidance Assist, hjalp også bilen med å unngå kollisjon under testing i kategorien sikkerhetssystemer*.

 

 

Karosseriet i høyfast stål (Advanced High Strength Steel) har vridningsstivhet som er 12,5% høyere enn den ledende i segmentet. Sorento er utstyrt med syv kollisjonsputer som standard, inkludert en ny senterairbag som gir ekstra hodebeskyttelse for passasjerer i forsetet. Sorento har Kias Vehicle Stability Management og Elektronisk stabilitetskontroll som standard, som hjelper sjåførene å opprettholde kontroll under bremsing og i svinger.

 

 

“Nye Kia Sorento er en romslig SUV, og leveres i Norge med 4-hjulstrekk og 7 seter. Man kan være sikker på at Sorento også er en meget sikker bil. Dieselversjonen er i salg, og i februar / mars kommer den som ladbar hybrid”, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

 

 

Aktive og passive sikkerhetssystemer
Nye Sorento leveres med Kias nyeste avanserte førerassistentsystemer. Avhengig av utstyrsnivå har Sorento systemer som; frontkollisjonvarsel med registrering av fotgjenger, syklist og bil, Junction Turning (registrerer motgående biler når man svinger over vei i kryss), fjernlysassistent, tretthetsvarsel, filholder og kollisjonsvarsel i blindsone. I tillegg teknologi som Highway Driving Assist med navigasjonsbasert Smart Cruise Control, intelligent farsbegrensning, Safe Exist Assist, Parking Collision-Avoidance Assist ved rygging og Surround View Monitor. Sorento kan også leveres med Kias nye funksjon Remote Smart Parking Assist.

 

 

Nye Sorento er også tilgjengelig med Lane Following Assist, LFA, som virker mellom 0 og 180 km/t. I kombinasjon med Sorentos Smart Cruise Control med Stop & Go system kan systemet hjelpe fører med å aksellerere, bremse og styre i forhold til biler foran, mens radarsensorer sørger for at bilen holder sikker avstand.

 

 

Nye Sorento er også utstyrt med Kias nye Blind-Spot View Monitor som eliminerer førerens dødvinkel og viser video av trafikkbildet i instrumentpanelet. Kias første multikollisjonsbremsesystem, som hjelper med å minimere risikoen for sekundære kollisjoner, er også standardudstyr. Systemet aktiverer automatisk bremsene om bilens kollisjonsputer utløses etter et sammenstør, og beskytter dermed personene i bilen mot sekundære front- eller sidekollisjoner.

 

 

Sorento ladbar hybrid kommer 1. kvartal 2021
Nye Kia Sorento er tilgjengelig i dieselversjon, og kommer som ladbar hybrid I februar / mars 2021. Nye Sorento har Kias unike Garanti på 7 år/150.000 km.

 

*Automatisk nødbremsesystem (Autonomous Emergency Braking System (AEBS, Forward Collision-Avoidance Assist) er et assistentsystem og kan ikke erstatte førers ansvar til å trygt kjøre bilen på noe tidspunkt. Fører må tilpasse sin kjøring etter de retningslinjer som gjelder, og etter kjøre- og trafikkforhold.  AEBS er ikke designet for at bilen er selvkjørende. For ytterligere informasjon se bilens brukermanual.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen