Klar for å erobre Norge

 

Nylig ankom de første 19 tidligproduserte enhetene av Mustang Mach-E i Norge. Disse skal i løpet av de neste månedene testes av journalister, samt vises frem og prøvekjøres hos Ford-forhandlere over hele Norge.

 

 

– Nye Mustang Mach-E har skapt et helt utrolig engasjement og stor etterspørsel helt siden Europa-premieren i Oslo i november i fjor. Vi gleder oss også over å få på plass de første bilene slik at kunder i hele landet fra januar skal få se, prøvesitte og prøvekjøre den mest spennende nyheten i elbilsegmentet på svært lenge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge,…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Nylig ankom de første 19 tidligproduserte enhetene av Mustang Mach-E i Norge. Disse skal i løpet av de neste månedene testes av journalister, samt vises frem og prøvekjøres hos Ford-forhandlere over hele Norge.

 

 

– Nye Mustang Mach-E har skapt et helt utrolig engasjement og stor etterspørsel helt siden Europa-premieren i Oslo i november i fjor. Vi gleder oss også over å få på plass de første bilene slik at kunder i hele landet fra januar skal få se, prøvesitte og prøvekjøre den mest spennende nyheten i elbilsegmentet på svært lenge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

 

I dag ble nye Mustang Mach-E presentert for journalister fra hele Europa på et digitalt arrangement. Allerede fra andre halvdel av februar 2021 er det forventet at de første norske bilene blir utlevert til kundene.

 

 

For flere bilder, video og tekniske data om nye Mustang Mach-E:  Klikk her

 

 

Fra 412 000 kroner

Den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E er en helt unik kombinasjon av en elbil som byr på en rekordlang elektrisk rekkevidde på opptil 610 kilometer, mulighet for firehjulstrekk, svært gunstige priser og det absolutt siste innen avansert teknologi. Dessuten er den svært romslig og fleksibel og fungerer perfekt som en familiebil.

 

  • For en godt utstyrt Mustang Mach-E med en rekkevidde på opptil 440 km (Standard Range) er prisen fra 412 000 kroner.
  • En Mustang Mach-E med den lengste rekkevidden på 610 kilometer og bakhjulstrekk vil koste fra 463 400 kroner.
  • Ønsker du firehjulstrekk og 400 km rekkevidde vil Mustang Mach-E koste fra 482 000 kroner. For varianten med firehjulstrekk og rekkevidde på hele 540 kilometer vil prisen være fra 544 000 kroner.

 

 

– Både varianter med firehjulstrekk og bakhjulstrekk vil være tilgjengelig for levering fra start. En stor andel norske kunder har bestilt firehjulstrekk, vi er derfor glade for at vi kan levere disse bilene til norske kunder allerede fra starten, sier Berg.

 

En ekte Mustang med plass til fem passasjerer og bagasje

 

Med batteripakken plassert under gulvet har Fords ingeniører og designere utviklet et kjøretøy som ikke bare er en ekte Mustang, men som også leverer maksimalt med plass for fem passasjerer og bagasje.

Se hvor god plassen er i nye Mustang Mach-E her

 

Høyytelsesbatteriene er testet i temperaturer under minus 40 grader og er sikret inn i en vanntett boks som igjen er beskyttet med kollisjonsabsorberende materiale. Et avansert varme- og kjølesystem regulerer batteriets temperatur for optimal ytelse i ekstreme temperaturer, bedre ladetid og vedvarende kjøring i høye hastigheter.

 

Nye Mustang Mach-E kommer med to forskjellige batteristørrelser, Standard Range og Long Range.

  • Varianter med Standard Range-batteriet med 288 celler vil ha en bruttokapasitet på 75 kWt (netto: 68 kWt) og levere en effekt på 269 HK både med bakhjulstrekk og firehjulstrekk.
  • Long Range-varianten med 376 celler vil ha en bruttobatterikapasitet på 99 kWt (netto: 88 kWt) og ha en effekt på 294 HK med bakhjulstrekk og hele 351 HK med firehjulstrekk.
  • Dreiemomentet på Mustang Mach-E med bakhjulstrekk vil være 430 Nm. Akselerasjon fra 0 – 100 km/t vil være mellom 6,1 og 6,2 sekunder.
  • Med firehjulstrekkvarianten får du et dreiemoment på hele 580 Nm. Akselerasjon fra 0 – 100 km/t går unna på mellom 5,1 og 5,6 sekunder.

Mot slutten av 2021 kommer også den nye og sportslige Mustang Mach-E GT til Europa. Med firehjulstrekk og Long Range-batteri som standard, har den 487 HK, et dreiemoment på 860 Nm og bruker 3,7 sekunder fra 0 – 100 km/t.

Her får du en rask gjennomgang av Mustang Mach-E

 

Direkte og presis styrerespons for europeiske forhold

Europeiske veier er ofte smalere, mer svingete og har høyere fartsgrenser enn i mange andre deler av verden. Derfor er Mustang Mach-E satt opp med en direkte og presis styrerespons. Siden den helelektriske drivlinjen gjør at det er svært stille inni kupeen, har det også blitt brukt mye tid på å hindre alle uønskede lyder og vibrasjoner fra bilen.

 

Den helelektriske rekkevidden er på opptil 610 km for varianter med bakhjulstrekk og 540 km for varianter med firehjulstrekk, begge målt etter WLTP-metoden.

 

Nye Mustang Mach-E kommer også med en egen «intelligent range-teknologi» for å gi mest mulig pålitelige estimat for gjenværende elektrisk rekkevidde. Systemet regner fortløpende ut dette, blant annet basert på tidligere kjøreadferd, det siste værvarselet, og informasjon innhentet trådløst fra andre Mustang Mach-E som deler data.

 

 

Tre unike kjøremodus

Ford Mustang Mach-E har tre unike kjøremodus: stille, aktiv og utemmet. Kjøredynamikken og bilens understell er fintilpasset den ønskede kjørestilen. Både styringen, regenereringen, lysene i kupeen, lyden og de heldigitale skjermene skifter karakter etter hvilken kjøremodus du velger.

 

Rask og enkel lading – ute og hjemme

Med Ford Connected hjemmelader vil ladingen også bli både raskere, smartere og enklere.

 

Den nye ladeløsningen kommer i to forskjellige versjoner, en 7,4 kW-versjon og en 11 kW-versjon. Med den veggmonterte laderen skal den nye elektriske SUV-en kunne lades fra 10 til 80% på rundt 6 timer. *

 

Eierne kan overvåke og styre hjemmeladeren fra mobiltelefonen via FordPass-appen. Her kan de sjekke både ladehastighet, energiforbruk og gi andre tilgang til å bruke laderen.

 

Nye Mustang Mach-E støtter også lynlading på opptil 150 kW i IONITY-ladenettverket. Det betyr at en variant med Long Range batteripakke og bakhjulstrekk i gjennomsnitt kan lade 119 km på 10 minutter.** Med en tilsvarende variant med firehjulstrekk får du i snitt 107 km etter 10 minutters lading ved bruk av en IONITY-ladestasjon.

 

Både varianten med bakhjulstrekk og firehjulstrekk vil kunne lades opp fra 10% til 80% på 45 minutter. **

 

 

Neste generasjons infotainmentsystem med maskinlæring

Fords neste generasjon SYNC infotainment-system får også sin debut i Mustang Mach-E, med et smart og moderne brukergrensesnitt som bruker maskinlæring for raskere å lære seg sjåførens preferanser. Det blir bare bedre og bedre tilpasset brukeren over tid, også ved hjelp av svært avanserte OTA (Over The Air) systemoppdateringer.

 

Neste generasjonen SYNC har en touchskjerm på hele 15,5 tommer, og et adaptivt instrumentpanel gjør at du ikke trenger å bekymre deg for lange, avanserte menyer. Her kan du med berøring, sveipe- eller klypebevegelser, som alle er kjent med fra sin smarttelefon, enkelt finne frem til funksjonene du er på utkikk etter.

 

Systemet er også trådløst kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og AppLink apper fra smarttelefoner og andre mobile enheter.

 

Lås opp og start bilen med mobilen

Du kan både komme deg inn i bilen og starte den med «telefonen som nøkkel». Dette systemet får sin debut i den nye helektriske SUV-en. Ved hjelp av Bluetooth oppdager bilen eierens smarttelefon når den er nærme nok. Dørene låses opp automatisk, og du kan starte bilen uten å ta opp telefonen. Når du forlater bilen låser den seg selv.

Skulle batteriene på telefonen være utladet kan du trykke inn en kode på et panel på bilens B-stolpe som låser opp bilen. En separat kode brukes på bilens store og sentralt plasserte berøringsskjerm for å starte bilen uten mobiltelefonen.

Se nye Mustang Mach-E kjøre Oslo-Trondheim uten ladestopp her

 

 

Romslig og fleksibel

Mustang Mach-E har en såkalt frunk, et bagasjerom, under panseret foran. Dette er på opptil 100 liter (med rominndeler: 81 liter) og er eksempelvis stort nok for en stor bag eller sekk. Det er drenerbart og kan lett vaskes, og er derfor også ideelt for ting som møkkete støvler eller sandete håndklær.

 

Bagasjerommet bak rommer 402 liter lastet opp til bagasjeromstrekket og 519 liter lastet til taket. Sammen med «frunken» gir dette en bagasjeromskapasitet på over 500 liter med alle setene i bruk. Med baksetene slått ned byr Mustang Mach-E på hele 1420 liter med plass bak forsetene.

 

Mustang Mach-E tilbyr også et smart panoramatak. Her er det brukt et spesielt belegg på glasset som beskytter mot ultrafiolette stråler. Dette gjør at det er kaldere i kupeen om sommeren og varmere om vinteren.

 

 

Avtagbart tilhengerfeste og skiluke

Nye Ford Mustang Mach-E får en tilhengervekt på 750 kilo. Ettermontering av skiluke mellom bagasjerom og baksete er også mulig. Det vil også bli utviklet smarte løsninger for ski- og sykkelstativ som monteres på hengerfestet. Maks kuletrykk ved bruk av tilbehør på Mustang Mach-E vil være 75 kilo.

 

– Nye Mustang Mach-E er en «gamechanger» blant elbilene som i dag er på markedet. Den unike kombinasjonen av rekkevidde, SUV-plass, heftig design, teknologi, OTA og pris gjør den helt unik. Dessuten er det også en Mustang – med alt det innebærer av kjøreegenskaper og arv. Vi gleder oss til norske kunder kan ta bilen i nærmere øyesyn og starte utleveringen av bestilte biler, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen