Taxi-selskaper bruker Vy-appen

 

Nå kan du bestille og betale taxi fra Oslo Taxi, NorgesTaxi og Asker og Bærum Taxi i Vy-appen, og følge taxiens posisjon i kartet.

 

Vy har utviklet en ny funksjon som lar deg bestille og betale taxi fra en rekke taxiselskaper i Vy-appen, og følge taxiens posisjon i kartet. Nå kan du bestille taxi fra Oslo Taxi, NorgesTaxi Oslo og Asker og Bærum Taxi i Vy-appen.

 

– Det er en stor milepæl for oss å introdusere taxifunksjonen i Vy-appen i Oslo. Dette er et viktig skritt for å gjøre det enklere å planlegge hele reisen i én…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Nå kan du bestille og betale taxi fra Oslo Taxi, NorgesTaxi og Asker og Bærum Taxi i Vy-appen, og følge taxiens posisjon i kartet.

 

Vy har utviklet en ny funksjon som lar deg bestille og betale taxi fra en rekke taxiselskaper i Vy-appen, og følge taxiens posisjon i kartet. Nå kan du bestille taxi fra Oslo Taxi, NorgesTaxi Oslo og Asker og Bærum Taxi i Vy-appen.

 

– Det er en stor milepæl for oss å introdusere taxifunksjonen i Vy-appen i Oslo. Dette er et viktig skritt for å gjøre det enklere å planlegge hele reisen i én app. Vi er veldig glade for at store taxiselskaper som mange kjenner godt har blitt med på laget, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy.

Slik fungerer det

Vy-appens nye taxitjeneste er designet for å gi kundene mest mulig forutsigbarhet. Du sammenligner tilbud fra taxiselskapene, bestiller og forhåndsbetaler taxituren i appen med Vipps, og ser hvor taxien befinner seg til enhver tid på kartet i appen. Du betaler aldri mer enn oppgitt makspris, og betaler mindre hvis sluttsummen på taksameteret blir lavere enn makspris. 

 

– Det skjer mye spennende i taxibransjen, og vi ser på taxi som en del av kollektivtilbudet. Vi håper taxi i Vy-appen vil gjøre det enklere å reise kollektivt, og enklere å klare seg uten egen bil. Innimellom er det praktisk å kunne ta taxi til og fra togstasjonen eller bussholdeplassen, hvis du har mye bagasje eller ikke rekker siste avgang videre. Men du trenger ikke å kombinere taxibestilling med buss og tog, sier Homble.

 

Fra før tilbyr Vy taxibestilling i Fredrikstad og Sarpsborg med Taxisentralen. I Oslo vil brukerne for første gang kunne velge mellom tilbudene fra ulike taxiselskaper. Om ikke lenge blir Nedre Romerike Taxi også tilgjengelig. ​​​​​​​

Har store forventninger

– Avtalen mellom Vy og NorgesTaxi er løsningen på det som kundene har ventet på, nemlig en integrert mobilitetsløsning hvor kunden enkelt bestiller både taxi, buss og tog i samme app. Vi har store forventninger til samarbeidet, og ser frem til gode leveranser i og rundt Norges største byer, sier Dag Kibsgaard-Petersen, adm.dir. i Cabonline Norge og NorgesTaxi.

 

– Vi synes det er spennende at Vy nå ønsker å formidle drosjetjenester i appen sin. Som Norges største drosjesentral ser vi frem til et godt samarbeid til det beste for våre felles kunder. Sammen skal vi sørge for at kundene kommer seg trygt og effektivt hele veien frem, sier Gunnar Frogner Dahl, daglig leder i Oslo Taxi.

 

– Vi gleder oss til et kundevennlig samarbeid med Vy. Samarbeidet innebærer gode løsninger og mange fremtidsrettede muligheter, sier Tom Romen, daglig leder i Taxus Akershus AS som eier Asker og Bærum Taxi.

Viser sparkesykler og bysykler

Taxitjenesten i appen er basert på avtaler Vy har inngått med Internett Trafikk Formidling AS (ITF) og CenCom, som er ledende leverandører av taxisystemer som dekker de fleste store byer i Norge. Vy-appen kan tilby taxitjenester via APIer fra ITF, CenCom og GoMobile AS, et heleid datterselskap av Vy som utvikler transportteknologi.

 

 

Planen til Vy er å introdusere taxitjenesten i flere byer og tettsteder i Norge. Utvidelsen krever at Vy inngår avtaler med flere taxiselskaper – et arbeid Vy er godt i gang med. Basert på brukernes tilbakemeldinger vil Vy finpusse på løsningen og etter hvert utvikle ny funksjonalitet. Foreløpig må du befinne deg i Oslo, Asker, Bærum, Fredrikstad eller Sarpsborg og ha tillatt deling av sted for å få tilgang til taxi i appen.

 

 

Vy selger togbilletter for alle norske togstrekninger, samt billetter for Ruter og Kolumbus. Vy-appen viser også sparkesykler og bysykler fra ulike tilbydere i kartet til det nye reisesøket i Vy-appen kalt «Finn reise». Hensikten er å tilby kundene enda flere måter å ta seg hele veien frem uten bil.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen